Συνεχείς και εποικοδομητικές οι συζητήσεις με την Ελλάδα, λέει το Βρετανικό Μουσείο

Συνεχείς και εποικοδομητικές οι συζητήσεις με την Ελλάδα, λέει το Βρετανικό Μουσείο

Εκπρόσωπος του Μουσείου δήλωσε ότι η συνεργασία θα επιτύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ του να μοιραζόμαστε τα σπουδαιότερα αντικείμενά μας και του «να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της συλλογής μας»

marbles_parthenon
Οι συζητήσεις μεταξύ του Βρετανικού Μουσείου με την Ελλάδα σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα συνεχίζονται και είναι εποικοδομητικές, ανέφερε εκπρόσωπος του μουσείου.

Σε δηλώσεις του στον Ant1 σχετικά με τις διαπραγματεύσεις είπε ότι «οι συζητήσεις με την Ελλάδα για μια συνεταιριστική σχέση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι συνεχείς και εποικοδομητικές».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cynzetxuohe1)

Κλείσιμο
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτού του είδους η μακροπρόθεσμη συνεργασία θα επιτύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ του να μοιραζόμαστε τα σπουδαιότερα αντικείμενά μας με κοινό σ’ όλον τον κόσμο και του να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της απίστευτης συλλογής που έχουμε στο μουσείο».

Εν τω μεταξύ αναφορά στα γλυπτά έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της έκθεσης «Cycladic Art: The Leonard N. Stern Collection on Loan from the Hellenic Republic» του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αποστολή μου είναι η διασφάλιση της επιστροφής των ελληνικών αρχαιοτήτων στην Ελλάδα»

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «ως θεματοφύλακες της αρχαίας ιστορίας της Ελλάδας, η διατήρηση, η προστασία και η προβολή της ελληνικής αρχαιότητας δεν είναι απλώς σημαντική, είναι απαραβίαστη, αποτελεί καθήκον και δέσμευση που δεν πρέπει ποτέ να αθετηθεί».


Ειδήσεις σήμερα:

Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Κυριακή - Για παντουρκικό χιονιά στην Ελλάδα και χειμωνιάτικη φωτοβολίδα μιλούν οι μετεωρολόγοι

Βίντεο ντοκουμέντο: Η ληστεία δύο ανηλίκων σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη - Χτύπησαν υπάλληλο και άρπαξαν €1.300


Οι εξετάσεις των πανεπιστημίων μπορούν να γίνουν ψηφιακά - Η εγκύκλιος Πιερρακάκη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης