Καιρός: Ο Μαρουσάκης προειδοποιεί για προβλήματα από το χιόνι από τη Λαμία και πάνω - Η εξέλιξη της κακοκαιρίας που ξεκινά μεθαύριο

Καιρός: Ο Μαρουσάκης προειδοποιεί για προβλήματα από το χιόνι από τη Λαμία και πάνω - Η εξέλιξη της κακοκαιρίας που ξεκινά μεθαύριο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος από το βράδυ του Σαββάτου - Εντυπωσιακή πτώση του υδραργύρου από την ερχόμενη Κυριακή

Έρχεται η κακοκαιρία «Oliver» με ψύχος, καταιγίδες και χιόνια - Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης
Η απότομη πτώση που θα σημειώσει ξανά η θερμοκρασία από την ερχόμενη Κυριακή αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας (κυρίως τα βόρεια τμήματα της χώρας και στα ορεινά της Θεσσαλονίκης το Σάββατο), ίσως και τα ορεινά της Αττικής, είναι τα βασικά του καιρού που συνεχίζει τα σκαμπανεβάσματα. 

Το επόμενο 48ωρο θα επικρατήσει ανοιξιάτικος καιρός και ηλιοφάνεια. Σήμερα Πέμπτη, από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ την Παρασκευή οι ανοιξιάτικες συνθήκες θα συνεχιστούν (θα δούμε μέχρι και 24άρια στην Κρήτη), και κάποιες βροχές ίσως εκδηλωθούν μόνο στα βορειοδυτικά ορεινά.



Προειδοποίηση Μαρουσάκη για χιόνια το Σάββατο από τη Λαμία και πάνω - Εντυπωσιακή πτώση υδραργύρου την Κυριακή 

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε σημερινή του ανάρτηση, σπεύδει να διεκρινίσει - προειδοποιήσει ότι η επιδείνωση του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου ενδέχεται να επηρεάσει και την Αττική, ενώ λέει χαρακτηριστικά που μπορεί να υπάρξουν προβλήματα: «Καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα και από Λαμία και πιο πάνω όπου ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με προβλήματα ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα».

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο facebook 

«Με φθινοπωρινό καιρό ξεκίνησε η ημέρα σήμερα, σχετικά γρήγορα όμως θα κυριαρχήσει η άνοιξη και μάλιστα με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές κοντά στους 20°.

Ανοιξιάτικος και αύριο ο καιρός και από το Σάββατο σταδιακά και από τα βόρεια βαρυχειμωνιά με τα χιόνια προς τη κεντρική και βόρεια χώρα να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βοριάδες που πιθανόν από το βράδυ του Σαββάτου και μετά να κρατήσουν δεμένα και τα πλοία.

Πιθανόν ο χιονιάς να απασχολήσει και την πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα στο βράδυ του Σαββάτου και αν δεν καταφέρει να φτάσει μέχρι και το κέντρο της πόλης, σίγουρα γύρω γύρω από αυτό σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.


Καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα από Λαμία και πιο πάνω όπου ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με προβλήματα ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα».

Με φθινοπωρινό καιρό ξεκίνησε η ημέρα σήμερα, σχετικά γρήγορα όμως θα κυριαρχήσει η άνοιξη και μάλιστα με τον υδράργυρο...

Posted by Klearhos Marousakis on Wednesday, January 17, 2024
Κλείσιμο


Η αναλυτική πρόγωση από τον Δημήτρη Ζιακόπουλο 

Στη χώρα μας, ειδικότερα, τόσο το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) όσο και την Παρασκευή (19/1), τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, οι Ν-ΝΔ άνεμοι με ένταση ως τα 7 μποφόρ και οι τοπικές ομίχλες το πρωί στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι βροχές που θα σημειωθούν θα περιοριστούν βασικά στις προσήνεμες στο ΝΔ ρεύμα περιοχές (Δ-ΒΔ Ελλάδα, Α. Αιγαίο, Δωδεκάνησα και παράκτια Α. Μακεδονίας - Θράκης).

xionias-kairiko-genaris


xionias-kairostora-genaris


Το Σάββατο (20/1), αρχικά θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, αλλά από τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το Β. Αιγαίο και τη Θεσσαλία θα σημειωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στις ορεινές - ημιορεινές περιοχές. Τη νύχτα προς την Κυριακή στη Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου (κρίσιμα υψόμετρα τα 100 με 200 μέτρα). Σημειώνεται στο σημείο αυτό ότι η χιονόπτωση δεν εξαρτάται μόνο από το υψόμετρο. Σημαντικό ρόλο παίζουν το ανάγλυφο, ο προσανατολισμός της περιοχής, η γειτνίαση με τη θάλασσα κ.λπ.

Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα βόρεια σε ΒΑ με ένταση ως τα 8 μποφόρ (Β. Αιγαίο).

Βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το απόγευμα στη Β-ΒΔ Ελλάδα.

xionias-kairos-zesti-kairossavvato


Την Κυριακή (21/1), προβλέπονται: (α) βροχές κυρίως στη Β. Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Α. Στερεά - Εύβοια και την Α. Πελοπόννησο, (β) τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και (γ) χιονοπτώσεις βασικά στις κεντρικές και βόρειες ορεινές - ημιορεινές περιοχές. Στη Β. Ελλάδα ως το μεσημέρι τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου.

Κατά τα άλλα, σταδιακά σε όλες τις περιοχές θα επικρατήσουν Β-ΒΑ άνεμοι με ένταση ως τα 9 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

xionias-krio-kiriaki-genaris



Ειδήσεις σήμερα:

«Νοσοκομείο» το Μπάκιγχαμ: Σασπένς και κρυψίνοια γύρω από τη διπλή νοσηλεία βασιλιά Κάρολου-Κέιτ Μίντλετον

Στους «8» του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός, 7-6 τον Ολυμπιακό στα πέναλτι στο Καραϊσκάκη - Δείτε τα γκολ

O Κάνιε Γουέστ αφαίρεσε τα δόντια του και έβαλε μασέλα από τιτάνιο αξίας 850.000 δολαρίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης