Όνειρα γλυκά σε μαξιλάρια μαγικά
coco-mat_kedriki

Όνειρα γλυκά σε μαξιλάρια μαγικά

COCO-MAT, Tριβιζάς και Φασιανός δημιουργούν το εγγυημένο για 100 αιώνες αντιεφιαλτικό μαξιλάρι - Μοναδική βραδιά στο νηπιαγωγείο των Eκπαιδευτηρίων Δούκα.


Sponsored content

Η
COCO-MAT σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, πραγματοποίησαν στις 8 και τις 9 Δεκεμβρίου, δύο πρωτοποριακά Sleepovers για παιδιά ηλικίας πέντε έως έξι ετών, με σκοπό την ανάπτυξη της φαντασίας τους και την μύησή τους στον μαγικό κόσμο της όπερας.

Δείτε παρακάτω το video του Sleepover:

Όνειρα γλυκά σε μαξιλάρια μαγικά


Πενήντα παιδιά του σχολείου από το Νηπιαγωγείο και την Α' Δημοτικού, συνοδευόμενα από τις μητέρες τους, έζησαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Νηπιαγωγείου μια αξέχαστη νυχτερινή περιπέτεια, εμπνευσμένη από «Τα Μαγικά Μαξιλάρια», το πολυβραβευμένο, πολυμεταφρασμένο και πρόσφατα διασκευασμένο σε όπερα, παραμύθι του αγαπημένου σε όλους συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά.

Ένας επιβλητικός, φαντασμαγορικός και μυστηριώδης τελετάρχης, ο Τελετάρχης των Ονείρων, υποδέχεται τους καλεσμένους και τους οδηγεί σε μία ονειρική αίθουσα όπου απολαμβάνουν μελωδικά αποσπάσματα όπερας. Στη συνέχεια τα παιδιά γεύονται ένα μοναδικό μενού, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σούπα από λάμψεις πυγολαμπίδων, βυσσινάδα με παγάκια από δροσοσταλίδες ανεμώνας, αφρό από ρουφήχτρα του Ωκεανού των Γιασεμιών, χιονοπαγωνάδα με χιονονιφάδες, καραμελωμένο μήλο της κακιάς μητριάς της Χιονάτης με δραστικό δηλητήριο (συνοδευόμενο ευτυχώς από αντίδοτο!), αστροσάντουιτς, αόρατη χρυσανθεμοσαλάτα και ομελέτα από δίκροκο αυγό κόνδορα των Άνδεων. Μετά το φαντασμαγορικό αυτό δείπνο, ακολουθεί η  αφήγηση ανέκδοτου παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά με τίτλο «Ποιος έκλεψε τον Ήλιο;».

Μετά την αφήγηση του συναρπαστικού παραμυθιού, τα παιδιά καταφέρνουν να βρουν τον μυστικό δρόμο για τον Κοιτώνα των Ονείρων όπου τριμελές φωνητικό σύνολο, συνοδευόμενο με μουσική από  πιάνο, τα νανουρίζει ώσπου αναπαυτικά ξαπλωμένα σε ιπτάμενα στρώματα COCO-MAT μέσα στις ιδιωτικά για κάθε οικογένεια, διαμορφωμένες σκηνές, αποκοιμιούνται με το κεφάλι ακουμπισμένο σε αφράτα αντιεφιαλτικά μαξιλάρια, φιλοτεχνημένα με μαγευτικές ζωγραφιές του κορυφαίου μας ζωγράφου Αλέκου Φασιανού. Τα μαξιλάρια αυτά, εγγυημένα για εκατό αιώνες ευχάριστων ονείρων, περιέχουν, μεταξύ άλλων, χαρτοπόλεμο από τον Καταρράχτη Χαρτοπόλεμου του Νησιού των Πυροτεχνημάτων, τούλι μπομπονιέρας από τον γάμο της Ωραίας Νυσταγμένης, πούπουλο συννεφένιου κύκνου, νεραϊδοδαντέλα και κόκκινη κλωστή παραμυθιού από την αγαπημένη κουβαρίστρα της γιαγιάς της Κοκκινοσκουφίτσας.

Χαράματα, ορχήστρα πνευστών και κρουστών ξυπνάει τα παιδιά με ενθουσιώδη εμβατήρια και τα οδηγεί θριαμβευτικά στην Αίθουσα Πρωινού. Εκεί, ενώ απολάμβανουν το τοποθετημένο σε καλαθάκι πικ-νικ πρόγευμά τους, ζωγραφίζουν όλα όσα υπέροχα έζησαν και ονειρεύτηκαν το βράδυ.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η COCO-MAT δώρισε σε κάθε παιδί το συλλεκτικό, περιορισμένης έκδοσης, αριθμημένο αντιεφιαλτικό του μαξιλάρι με την επίσημη σφραγίδα του Μουσείου Αλέκου Φασιανού και την υπογραφή του Ευγένιου Τριβιζά, το οποίο συνδυάζει πλημμυρισμένες χαρά και αισιοδοξία ζωγραφιές του εμβληματικού μας ζωγράφου με τους αξέχαστους στίχους του κορυφαίου μας παραμυθά:

Ό,τι κι αν σας πάρουν 
πάντα κάτι μένει,
που κανείς δεν το αγγίζει, 
κανείς δεν μας το παίρνει!

Μένουνε τα όνειρά μας 
ελπίδα, όαση, παρηγοριά μας!
Θησαυρός στη συμφορά μας
μένουνε τα όνειρά μας!

Τους χώρους του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα που φιλοξένησαν τα παιδιά και τις μητέρες τους, διαμόρφωσε και διακόσμησε η ομάδα Interior Design της COCO-MAT. Το εμπνευσμένο από τα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά μενού επιμελήθηκε η ομάδα του COCO-MAT ATHENS BC.

Τέτοιου είδους πρωτοποριακές για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δράσεις, ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ γονέων και παιδιών, των γονέων μεταξύ τους, αλλά και ωφελούν το σύνολο της σχολικής κοινότητας, καλλιεργώντας τη σύμπνοια και την κατανόηση ως αντίδοτα στην αδιαφορία και τη βία, μυώντας τα νήπια στην ποιοτική μουσική και τις Καλές Τέχνες και προσφέροντάς τους αξέχαστες εμπειρίες που η ανάμνησή τους θα τα συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή. 

Δείτε περισσότερα από το Sleepover ΕΔΩ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης