«Μπορείς να κάνεις εύκολα βολή και στα 1500 μέτρα»: Όσα είπε ο Έλληνας ελεύθερος σκοπευτής που είναι στους καλύτερους της Ευρώπης

«Μπορείς να κάνεις εύκολα βολή και στα 1500 μέτρα»: Όσα είπε ο Έλληνας ελεύθερος σκοπευτής που είναι στους καλύτερους της Ευρώπης

Όσα βλέπουμε στις ταινίες, εξήγησε, έχουν ένα μεγάλο βαθμό αληθοφάνειας - Όσα αποκάλυψε στον Σταύρο Θεοδωράκη

eleutheros_skopeutis
Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, ένας από τους κορυφαίους ελεύθερους σκοπευτές, μίλησε στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη «Πρωταγωνιστές».

Ο άντρας, ο οποίος έχει διακριθεί στο εξωτερικό σε διεθνείς διαγωνισμούς από 25 χώρες στις πρώτες θέσεις, ανέφερε ότι μπορεί να κάνει βολή στα 1500 μέτρα.

«Υπάρχει ένα μοτίβο για την αναπνοή σου. Μπορείς να κάνεις εύκολα βολή και στα 1500 μέτρα. Εξαρτάται πάντα από τις συνθήκες. Η νύχτα επηρεάζει. Μπορεί να σε ρίξει στα 800 με 1000 μέτρα αλλά και πάλι είναι μεγάλη απόσταση για να κάνεις τη δουλειά σου».

Μιλώντας για τα αποτέλεσματα των διαγωνισμών, φέτος η χώρα μας πήρε την 4η θέση ενώ τις προηγούμενες δύο χρονιές την πρώτη και τη τέταρτη θέση. «Στην Ευρώπη φέραμε κάποια καλά αποτελέσματα την τελευταία διετία. Πάντα, όμως, υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να έχει ένας ελεύθερος σκοπευτής είναι η προσαρμοστικότητα στα πάντα. Δεν είναι πάντα ο στόχος αυτό που κοιτάμε. Μπορεί να είναι και οι πληροφορίες».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cx6i1zfn9c9d)


Στο ερώτημα αν αγαπάει το όπλο του, εξήγησε ότι θέλει πολλή μελέτη και προσοχή. Παραδέχθηκε επίσης, ότι οι ταινίες που περιγράφουν τη ζωή των ελεύθερων σκοπευτών έχουν ένα μεγάλο κομμάτι αληθοφάνειας.

Όσο για το πόσο μπορεί να αντέξει ένας στρατιωτικός είπε: «Κάποιος μπορεί να είναι ελεύθερος σκοπευτής όσο αντέχει. Δεν είναι τα μάτια που σε προδίδουν πρώτα. Το σώμα σου και η ψυχολογία σου θα σε εγκαταλείψουν πρώτα. Θέλει καλή φυσική κατάσταση οπότε θα αντέξεις στο πεδίο για 10-15 χρόνια. Αυτό που θέλουμε είναι να πετυχαίνουμε πάντα το στόχο μας».


skopeytis
Κλείσιμο




Ειδήσεις σήμερα:

Οι 10 κατηγορίες πολιτών που ευνοούνται περισσότερο από το μίνι ασφαλιστικό

Καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια αναμένονται σήμερα - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν»

«Vor V Zakone»: Το «Λίπος», η δράση των Vory στην Ελλάδα, η δολοφονία του Γεωργιανού και η εκτέλεση του «παππού Χασάν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης