Δράκος των Εξαρχείων: Τυχόν ευθύνες αστυνομικών ερευνά η Εισαγγελία για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων

Δράκος των Εξαρχείων: Τυχόν ευθύνες αστυνομικών ερευνά η Εισαγγελία για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων

Η Εισαγγελία Εφετών επισημαίνει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε ότι ο 23χρονος Σύρος δεν εμφανιζόταν στο αστυνομικό τμήμα όπως ήταν υποχρεωμένος να κάνει

eskarx
Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα Πρωτοδικών έχει μπει εκ νέου η υπόθεση του αποκαλούμενου «δράκου των Εξαρχείων», αυτή τη φορά όμως σχετικά με τυχόν ευθύνες που ανακύπτουν όσον αφορά την μη τήρηση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί αρχικά στον 23χρονο Σύρο για την πρώτη υπόθεση απόπειρας βιασμού και την μη ενημέρωση των δικαστικών αρχών για αυτό το αδίκημα εκ μέρους του κατηγορούμενου.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας αναφέρει ότι οι δικαστικές αρχές ουδέποτε ενημερώθηκαν από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα ότι ο 23χρονος δεν τηρούσε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκισή του για την πρώτη υπόθεση απόπειρας βιασμού για την οποία είχε κατηγορηθεί. Και για αυτή τη παράλειψη παρήγγειλε τη διενέργεια ποινικής έρευνας, την οποία θα διενεργήσει εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο για το θέμα αυτό η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας αναφέρει:

«Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε, κατόπιν αποφυλακίσεως κατηγορουμένου για απόπειρα βιασμού, λόγω συμπληρώσεως ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης διευκρινίζουμε ότι: Ο εν λόγω κατηγορούμενος κρατήθηκε προσωρινά για την αναφερόμενη πράξη και αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που έκρινε για νομικούς λόγους ότι συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης (δωδεκάμηνο). Με το ίδιο βούλευμα τέθησαν στον κατηγορούμενο οι εξής περιοριστικοί όροι: α) της υποχρέωσης διαμονής του στη δομή Μαλακάσας και β) της υποχρέωσης εμφάνισής του στο Α.Τ. του τόπου διαμονής του την 1η, 10η και 20η ημέρα εκάστου μηνός τασσομένης.

Κλείσιμο
Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ενημέρωσε εγγράφως το αστυνομικό τμήμα, όπου όφειλε ο εν λόγω κρατούμενος να εμφανίζεται κοινοποιώντας προς τούτο και απόσπασμα του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Η Υπηρεσία μας ουδέποτε ενημερώθηκε καθ' οιονδήποτε τρόπο για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων από τον κατηγορούμενο. Τυχόν ευθύνες αρμοδίων οργάνων ερευνώνται από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν παραγγελίας μας».

Να σημειωθεί τέλος ότι ο 23χρονος νωρίτερα σήμερα είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για επτά υποθέσεις απόπειρες βιασμών και βιασμού. Στην απολογία του υποστήριξε πως δεν θυμάται τίποτα από τις επιθέσεις σε βάρος γυναικών που του καταλογίζει το κατηγορητήριο ενώ φέρεται να ζήτησε και τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.



Ειδήσεις σήμερα:

«Είσαι χυδαίος, μπερδεύεις τα κείμενα με το... "πουμαρό"» απαντά στον Κασσελάκη η ομάδα Αχτσιόγλου - Χαρίτση


Βάρκιζα: Σοκαριστικές εικόνες από το τροχαίο δυστύχημα με τις δυο νεαρές - Πώς έγινε η μετωπική σύγκρουση

Κρήτη: Εκκλησία των Χανίων άνοιξε την αγκαλιά της στον παπά Δημήτρη των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης