Πούλησε «αέρα» αντί για αυτοκίνητα σε δύο αγοραστές
Αναρτούσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αγγελίες για την πώληση οχημάτων και εξαπατούσε τους επίδοξους αγοραστές
Μάνος Τσαγκαράκης
Με τις τσέπες του γεμάτες με 1.600 ευρώ που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων έναν Έλληνα σε περιοχή της Ηλείας και από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι αναρτούσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αγγελίες για την πώληση οχημάτων και εξαπατούσε τους επίδοξους αγοραστές.
Ο ύποπτος προσήχθη στην Ασφάλεια Ήλιδας, όπου διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε ένα από τα τρία κινητά τηλέφωνα που είχε μαζί του για να επικοινωνεί με όσους ανταποκρίνονταν στις αγγελίες. Σε βάρος του υπήρχαν ήδη καταγγελίες από δυο πολίτες από την Κέρκυρα και την Πάρο, οι οποίοι επικοινώνησαν με το κινητό που βρέθηκε στην
κατοχή του και συμφώνησαν να αγοράσουν τα οχήματα που δήθεν πωλούσε.
Μάλιστα, είχαν καταβάλει ο ένας 5.200 και ο άλλος 2.480 ευρώ σε λογαριασμούς που τους έδωσε ο υποτιθέμενος πωλητής, αλλά δεν παρέλαβαν ποτέ τα οχήματα. Μετά την εξιχνίαση των δυο υποθέσεων, σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες κατ' εξακολούθηση που εστάλη στα αστυνομικά τμήματα Νότιας Κέρκυρας και Πάρου, για να υποβληθεί στους κατά τόπους εισαγγελείς.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.