«Δράκος» των Εξαρχείων: Ποινική δίωξη για βιασμό στον 23χρονο Σύρο

«Δράκος» των Εξαρχείων: Ποινική δίωξη για βιασμό στον 23χρονο Σύρο

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος - Δίωξη και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης - Την Παρασκευή η απολογία

drakos-aksarxeiwn-arthrou
Στην άσκηση ποινικής δίωξης για βιασμό τετελεσμένο και για απόπειρα σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του 23χρονου αποκαλούμενου και ως «δράκου των Εξαρχείων».

Πρόκειται για κατηγορίες που είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Ακόμη στον 23χρονο Σύρο ασκήθηκε ποινική δίωξη και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Μετά την άσκηση της δίωξης, ο κατηγορουμενος οδηγήθηκε σε ανακριτή από τον οποίο έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Από το 2016 βρισκόταν στην Ελλάδα ο «δράκος» των Εξαρχείων

Τον Νοέμβριο του 2016, σε ηλικία μόλις 15 ετών, έφτασε στη χώρα μας ο «δράκος» των Εξαρχείων που συνελήφθη χθες από την ΕΛΑΣ κατηγορούμενος για επιθέσεις σε τρεις γυναίκες και μία 13χρονη.

Ο 23χρονος, σήμερα, άνδρας είχε μπει φυλακή στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού στα Γρεβενά και όπως έγινε γνωστό αποφυλακίστηκε μόλις πριν από τρεις μήνες, τον περασμένο Αύγουστο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός άνδρας βρισκόταν στην χώρα μας παράνομα από τον Απρίλιο του 2021 ωστόσο αυτό δεν το εμπόδισε να παραμείνει στη χώρα μας και να συνεχίσει τα σεξουαλικά εγκλήματα.

Μετά τη σύλληψη του 23χρονου Σύρου από την Αστυνομία, πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφεραν στο protothema.gr, ότι ο εν λόγω Σύρος, υπέβαλλε αίτημα ασύλου στις 14/11/2016 στο Γραφείο Ασύλου Λέσβου ως ασυνόδευτος ανήλικος. Τότε ήταν μόλις 15 ετών και μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων.

Στις 20/3/2018 έλαβε προσφυγικό καθεστώς σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση ασύλου και δύο μήνες αργότερα, στις 18/5/2018 παρέλαβε την άδεια διαμονής του και στις 25/9/2018 το ταξιδιωτικό του έγγραφο δηλώνοντας συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα.

Το Γραφείο Ασύλου Αλίμου ενημέρωσε τον Εισαγγελέα ανηλίκων περί της αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας του και με την ενέργεια αυτή ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η όποια αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Κλείσιμο
Ακολούθως, ο συγκεκριμένος, ως αναγνωρισμένος πρόσφυγας πλέον, απολάμβανε τα δικαιώματα και τις αστικές ευθύνες που έχουν και οι Έλληνες Πολίτες, σύμφωνα με την Ελληνική και διεθνή νομοθεσία.

Την 1/4/2021 έληξε η άδεια διαμονής του και ουδέποτε προσήλθε για την ανανέωση της. Συνεπώς, από 2/4/2021 και μέχρι σήμερα η διαμονή του στη χώρα είναι τυπικά παράνομη.

Ο Σύρος πρόσφυγας είχε μπει φυλακή στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού στα Γρεβενά και αποφυλακίστηκε μόλις πριν από τρεις μήνες, τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Δομής Μαλακάσας μετά την αποφυλακιση του, ουδέποτε εμφανίστηκε παρουσιάστηκε ή έμεινε σε αυτήν μετά την αποφυλάκισή του.

Συνεπώς, κατά την αποφυλάκισή του ο συγκεκριμένος Σύρος ενημερώθηκε εγγράφως (αποφυλακιστήριο) για τους περιοριστικούς όρους, τους οποίους και δεν τήρησε αφού ουδέποτε εμφανίστηκε στη Δομή της Μαλακάσας.

Να σημειωθεί ότι ο νεαρός είχε προσαχθεί από την Ομάδα Δράση στο παρελθόν και η προσαγωγή αυτή συνετέλεσε καθοριστικά στην  αναγνώρισή του από τα θύματα των επιθέσεων.

Δείτε τη φωτογραφία:

exarcheia-dragon-m
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου (18/11) όταν ο άγνωστος προσέγγισε μία 13χρονη, την έπιασε από τη μέση και προσπάθησε να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Ευτυχώς το κορίτσι έβαλε τις φωνές και κατάφερε να ξεφύγει.

Δύο ημέρες μετά, δηλαδή στις 20 Νοεμβρίου, μια κοπέλα 29 ετών μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας των Εξαρχείων και κατέθεσε ότι ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Νικηταρά, ένας περίεργος άντρας με χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησε, την πέταξε στο έδαφος και αφού της έκλεισε το στόμα, προέβη σε γενετήσιες πράξεις τις οποίες δεν ολοκλήρωσε καθώς το σημείο προσήλθαν κάτοικοι και διερχόμενοι πολίτες με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Δείτε βίντεο: Η στιγμή που ο «δράκος των Εξαρχείων» επιτίθεται στην 29χρονη για να τη βιάσει
Η στιγμή που ο «δράκος των Εξαρχείων» επιτίθεται σε 29χρονη για να τη βιάσει #shortsvideo

Την ίδια ημέρα, 10 λεπτά αργότερα, μάλλον ο ίδιος δράστης, έστησε καρτέρι και στην Ζωοδόχου Πηγής. Την ώρα που περνούσε από το σημείο μία 27χρονη της όρμησε και της έκλεισε το στόμα. Το θύμα προέβαλε αντίσταση και κατάφερε να ελευθερωθεί, με τον άνδρα να αποχωρεί τρέχοντας.



Ειδήσεις σήμερα:

ΦΠΑ σε καφέ, αναψυκτικά και συγκοινωνίες: Οι αλλαγές που έρχονται και πώς επηρεάζουν την τσέπη μας

Μέσω διαρροής απάντησε ο Μπραντ Πιτ για τη Ζαχάρα και τον Παξ - Η μπηχτή για την Τζολί

Φωτογραφίες: Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία για να υποδεχθεί τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης