Η Σαντορίνη γιορτάζει τον Άγιο Αβέρκιο, δοκιμάζοντας τα κρασιά της φετινής σοδειάς

Η Σαντορίνη γιορτάζει τον Άγιο Αβέρκιο, δοκιμάζοντας τα κρασιά της φετινής σοδειάς

Η γιορτή του Αγίου Αβερκίου, προστάτη του κρασιού, είναι παραδοσιακά συνδεδεμένη με το άνοιγμα των βαρελιών της νέας χρονιάς

averkios_2
Με γευστική δοκιμή οίνων της σοδειάς του 2023 θα γιορταστεί η φετινή γιορτή του Αγίου Αβερκίου, προστάτη του κρασιού, στο οινοποιείο «Canava Roussos», στη Μέσα Γωνιά Σαντορίνης την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στις 19:00.

Tη γιορτή, που είναι παραδοσιακά συνδεδεμένη με το άνοιγμα των βαρελιών της νέας χρονιάς, διοργανώνει η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και η Εστία Πύργου Καλλίστης.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από το μουσικό σχήμα «Matronas Triο» και από τον μουσικό Γιάννη Πανταζή, ενώ γνωστοί σεφ του νησιού ο Κώστας Αγγελόπουλος, ο Γιώργος Δόσπρας και ο Φάνης Μαϊκαντής θα ετοιμάσουν τοπικά εδέσματα, που θα προσφέρουν στο κοινό.

Θα συμμετέχουν τα οινοποιεία: Anhydrous Winery, Gaia Wines, Οινοποιία Μπουτάρη, Kasteli Wines, Κτήμα Αργυρού, Κάναβα Ρούσσου, Κτήμα Σιγάλα, Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου, Μικρά Θήρα, Οινοποιείο Α. Καραμολέγκου, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοποιείο Πάρις, Οινοποιείο Χατζηδάκη, Santo Wines, Οινοποιείο Βενετσάνος, καθώς και η Ζυθοποιία Φτέλος.

Το εισιτήριο για την εκδήλωση θα έχει κόστος 7,5 ευρώ και κάθε επισκέπτης θα παραλαμβάνει ένα αναμνηστικό ποτήρι κρασιού Riedel.

averkios


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χερσαία επιχείρηση στη Γάζα θα ήταν μακρόχρονη και με φρικτές μάχες σαν την εισβολή στη Σομαλία, λέει ο στρατηγός Πετρέους

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα βίντεο από τη σύλληψη και τον πυροβολισμό εξ επαφής ενός Αφροαμερικανού από αστυνομικό

Παναγιώτης Λιαδέλης: Αφέθηκε ελεύθερος για τον ξυλοδαρμό 27χρονου στο νυχτερινό του μαγαζί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης