Κρατούσαν όμηρο Ρουμάνο για να βόσκει τα κοπάδια τους

Κρατούσαν όμηρο Ρουμάνο για να βόσκει τα κοπάδια τους

O  62χρονος Ρουμάνος υποστηρίζει ότι δύο κτηνοτρόφοι τον κρατούσαν παράνομα με ξύλο και απειλές για να τον υποχρεώσουν να εργάζεται για εκείνους

provata
Όμηρος δύο κτηνοτρόφων ηλικίας 44 και 42 χρόνων κατήγγειλε ότι έμεινε επί εννέα μήνες ένας 62χρονος Ρουμάνος, που υποστηρίζει ότι τον κρατούσαν παράνομα με ξύλο και απειλές για να τον υποχρεώσουν να εργάζεται στο ποιμνιοστάσιό τους στη Λάρισα, ενώ παρακράτησαν την ταυτότητά του και δεν του απέδιδαν τα δεδουλευμένα.

Μετά από αναφορά που υπέβαλε η πρεσβεία της Ρουμανίας, αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν τους δυο κτηνοτρόφους το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με τον 62χρονο, είχε συμφωνήσει τον περασμένο Ιανουάριο με τον 44χρονο να εργαστεί ως βοσκός, αλλά μετά από λίγες ημέρες θέλησε να φύγει επειδή το περιβάλλον δεν ήταν κατάλληλο. Όμως, εκείνος τον γρονθοκόπησε και του πήρε την ταυτότητα, ενώ και οι δυο τον απειλούσαν για να συνεχίζει να εργάζεται στο ποιμνιοστάσιο. Μάλιστα, μετά το Πάσχα και ως τα τέλη Αυγούστου τον ανάγκασαν να εργαστεί στα ορεινά των Γρεβενών, όπου τον μετέφεραν.

Όταν, στις αρχές Σεπτεμβρίου, δήλωσε πως θέλει να φύγει, ο 44χρονος τον ξυλοκόπησε ξανά, ενώ σε όλο αυτό το διάστημα του έδωσαν μόλις 300 ευρώ από τα δεδουλευμένα που ανέρχονται σε 4.800 ευρώ, σύμφωνα με την «Ελευθερία». Μετά την αναφορά που υπέβαλε η πρεσβεία της Ρουμανίας, οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση από τον 62χρονο, ο οποίος επιβεβαίωσε όσα κατήγγειλε για την κακοποιητική συμπεριφορά που υπέστη. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας με την κατηγορία της ομηρίας ανθρώπου κατά συναυτουργία με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.





Ειδήσεις σήμερα:

Ο στρατός του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας: Βρήκαν πτώματα ισραηλινών αγνοουμένων στις πρώτες χερσαίες επιχειρήσεις

Στις κάλπες αύριο οι πολίτες - Αναλυτικά οι δήμοι και οι περιφέρειες που πάνε σε β' γύρο

Καλός ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Πού υπάρχει πιθανότητα βροχών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης