Καιρός: Με καλές θερμοκρασίες οδεύουμε προς τη δεύτερη κάλπη των εκλογών - Έρχεται κακοκαιρία από την ερχόμενη εβδομάδα

Καιρός: Με καλές θερμοκρασίες οδεύουμε προς τη δεύτερη κάλπη των εκλογών - Έρχεται κακοκαιρία από την ερχόμενη εβδομάδα

Πού θα «χτυπήσει» η  κακοκαιρία σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις από την ερχόμενη Τετάρτη - Τι προβλέπουν Γιαννόπουλος,Μαρουσάκης

kairos-kalpi-ekloges-kairostora
Χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν στις πιο βόρειες και ανατολικές περιοχές της Ευρώπης, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες περιοχές της ηπείρου, όπου οι θερμοκρασιακές συνθήκες θα είναι σχεδόν καλοκαιρινές τις επόμενες ημέρες, ενώ οι βροχές, γενικά, θα είναι περιορισμένες.

Στη χώρα μας σήμερα η θερμοκρασία θα αγγίξει και πάλι τους 30 βαθμούς σε αρκετές περιοχές μέχρι και την Κυριακή των εκλογών, οι άνεμοι μόνο στις νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές  θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και οι πιθανότητες βροχής θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Ειδικότερα, αύριο Τετάρτη (11/10), στην κεντροδυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντροδυτική Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο, το Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 4 βαθμούς.

Την Πέμπτη (12/10), προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική - νοτιοδυτική Πελοπόννησο και ίσως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Από την Παρασκευή ως τη Δευτέρα (13-16/10), γενικά, δεν προβλέπονται βροχές στη χώρα. Ο καιρός θα είναι καλός και οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Η προοπτική του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά - Δείτε γράφημα 



Νέα κακοκαιρία από την ερχόμενη εβδομάδα - Καταιγίδες από την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Κλείσιμο
Ένα νέο σύστημα κακοκαιρίας προβλέπεται να απασχολήσει τη χώρα μας από την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα. 

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους Κλέαρχο Μαρουσάκη και Παναγιώτη Γιαννόπουλο, μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, την ημέρα μετά τις εκλογές,  ο καιρός θα θυμίζει πρώιμο καλοκαίρι  με τη θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Κυρίως, σύμφωνα με τα εώς τώρα δεδομένα, αναμένεται να επηρεαστούν τα δυτικά τμήματα της χώρας και περιοχές της Μακεδονίας. 

Δείτε χάρτη

kairos-ekloges-kalpi-kakokairia-


Από εκεί και έπειτα, φαίνεται, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο πως έρχεται ένα σύστημα από την Ιταλία και προς την Τρίτη με Τετάρτη θα δώσει καλές βροχές, με το φθινόπωρο να επιστρέφει.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cw5bu7qv8olt)


Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τομεάρχες και αναπληρωτές τομεάρχες της ΚΟ - Έκπληξη ο Μπάρκας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η σπαρακτική συνομιλία 12χρονης με αυτισμό πριν την απαγάγει η Χαμάς - «Μαμά, βοήθησέ με»

Ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου: Μεταβιβάσεις εξπρές από 1η Νοεμβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης