Καιρός: Με καλές θερμοκρασίας ξεκινάει η εβδομάδα - Πού αναμένονται βροχές

Καιρός: Με καλές θερμοκρασίας ξεκινάει η εβδομάδα - Πού αναμένονται βροχές

Βοριάδες έως 6 μποφόρ - Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι και την Παρασκευή

Collage_Maker-09-Oct-2023-06-28-AM-9374
Σήμερα αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ πιθανότητα πρόσκαιρων, ασθενών βροχοπτώσεων υπάρχει μετά το μεσημέρι στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το απόγευμα στην Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 15 έως 25, στη Θεσσαλία από 15 έως 26, στην Ήπειρο από 15 έως 30, στη Στερεά από 15 έως 29, στην Πελοπόννησο από 13 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 30, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 16 έως 22, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 29, στις Κυκλάδες από 15 έως 26, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 26 και στην Κρήτη από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Βόρειο Αιγαίο 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί θα στραφούν σε βόρειους 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ και στα βόρεια τμήματά του 3 έως 5 μποφόρ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cw30pcgpwmkh)
Κλείσιμο


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στη Χαλκιδική και βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών και βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 και στη νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών κυρίως στη Μαγνησία και τις Σποράδες και βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cw30o1iddqnl)


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10-10-2023
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας, στη Θεσσαλία και το βόρειο Αιγαίο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ, ενώ από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-10-2023
Στην ηπειρωτική χώρα, το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία το Ιόνιο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα κεντρικά και τα βόρεια και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στην Κρήτη και τα νοτιότερα νησιά των Δωδεκανήσων.
Η ορατότητα τις πρωινές και, κυρίως τις βραδινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστεί ομίχλη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12-10-2023
Στα βορειοανατολικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσες στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στο νότιο Ιόνιο, από το απόγευμα όμως στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και είναι πιθανόν να σχηματιστεί ομίχλη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-10-2023
Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο, ενώ από το απόγευμα στα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Ειδήσεις σήμερα

Ο Νετανιάχου ορκίζεται «εκδίκηση» για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ – Πάνω από 480 Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι νεκροί

Stoiximan Super League 1, Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 5-0: Πράσινος περίπατος με αντίπαλο... φάντασμα - Δείτε τα γκολ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ελίτ μονάδα Ισραηλινών κομάντο απήγαγε ανώτατο στρατιωτικό διοικητή της Χαμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης