Δεκάδες ελικόπτερα στον αέρα: Το ΓΕΣ απαντά με την άσκηση «Πέλεκυς» στις φήμες για το Στεφανοβίκειο
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που απαντούν στις αιτιάσεις ότι ελικόπτερα πλημμύρισαν - Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανάρτησε το βίντεο με το σχόλιο: «Οταν πρέπει, όπως πρέπει»
Ασκηση πολεμικής ετοιμότητας και συναγερμού «Πέλεκυς» της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς Λαχανά» πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.
Τα πλάνα και οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι εντυπωσιακά, με δεκάδες ελικόπτερα να πετούν μαζί σε άψογους σχηματισμούς. Πρόκειται για ελικόπτερα Απάτσι, Καϊόβα και Χίουι που αποτελούν τον βασικό κορμό των ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ.
Οπως φαίνεται, η άσκηση είναι η απάντηση στις κατηγορίες και τις φήμες ότι τα ελικόπτερα στη βάση στο Στεφανοβίκειο είναι πλημμυρισμένα.
Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στην άσκηση δεν έλαβαν μέρος τα ελικόπτερα που βρίσκονται ανεπτυγμένα σε αποστολές σε όλη την επικράτεια.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανάρτησε στο Twitter το βίντεο με τα ελικόπτερα και το σχόλιο: «Οταν πρέπει, όπως πρέπει».
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας