Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Τι λέει για τον πατέρα της, το παιδί και τον σύζυγό της

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Τι λέει για τον πατέρα της, το παιδί και τον σύζυγό της

Εκ βαθέων συνέντευξη - Τι είπε η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση για τον «κόσμο στα media που είναι στημένος» - Τι εξομολογήθηκε για τη σχέση με τον γιο της Νίκο - Πώς εξήγησε την «τρελή αυτοπεποίθηση» του συζύγου της Βύρωνα Βασιλειάδη

erietta_kourkoulou_latsi
Για τα μαθητικά της χρόνια, τον πατέρα της Νίκο Κούρκουλο, την μητέρα της Μαριάννα Λάτση, τη ΜΚΟ που έχει για τα ζώα συντροφιάς, τον σύζυγό της και το παιδί τους μίλησε το βράδυ της Δευτέρας στο Mega η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση.

«Ήμουν άριστη μαθήτρια για πολλά χρόνια και μετά πιο πολύ από κοινωνική πίεση άρχισα να χαλάω. Πήγα σχολείο στο Λάτσειο, ήταν δύσκολη η προσαρμογή σε ένα σχολείο που είχε το όνομά μου, δεν είχα ωραία σχολικά χρόνια και δυσκολεύτηκα να βρω τη θέση μου» είπε αρχικά η κυρία Κούρκουλου-Λάτση.

Όπως σημείωσε η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση μιλώντας στη Νίκη Λυμπεράκη, «μικρότερη ήταν περισσότερο βάρος παρά βοήθεια το επώνυμό μου γιατί στα παιδιά το διαφορετικό δεν είναι αποδεκτό κι εγώ μόνο λόγω του επιθέτου μου ήμουν διαφορετική. Ήμουν ένα ντροπαλό παιδί, πολύ κλεισμένο στον εαυτό του, μέσα στα βιβλία και στα ζώα από τότε, δεν ήμουν κοινωνική ως παιδάκι».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvy9gig7hbkp)


Με αφορμή, δε, το σχόλιό της για την δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη που τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη του Blue Horizon, η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση είπε ότι «ούσα στη θέση που είμαι βλέπω τη συμπεριφορά του κόσμου. Από τον απλό κόσμο έχω καλύτερη εικόνα του πώς συμπεριφέρονται σε εμάς σε αντίθεση με τον απλό άνθρωπο. Έχω κύκλο που περιλαμβάνει κανονικούς ανθρώπους. Ένα μέρος των ανθρώπων της δικής μου επιφάνειας έχουν κάποια πιστεύω που δεν συνάδουν με τα δικά μου. Η αδικία με ενοχλεί από μικρό παιδάκι είτε αφορά ανθρώπους, είτε ζώα. Και επειδή είμαι άνθρωπος που έχω ενσυναίσθηση και με χτυπάει ψυχολογικά η αδικία, είναι ένας τρόπος να βγάλω το άχτι μου. Από την άλλη βλέπω έναν κόσμο στα media που είναι στημένος. Υπάρχει μια αυτοσκηνοθεσία που είναι ψευδής. Το τέλειο δεν υπάρχει ούτε για μένα που υποτίθεται ότι έχω ό,τι μπορεί για να είναι ένας άνθρωπος ευτυχισμένος. Η δική μου πραγματικότητα είναι μακριά από αυτό».

Κλείσιμο
«Η ζωή μου είναι σίγουρα διαφορετική από του μέσου Έλληνα αλλά στη βάση της έχει πολλά κοινά, κοινούς προβληματισμούς, αρκετά κοινό πρόγραμμα μπορεί να δουλεύω από 8ωρο μέχρι το βράδυ στις 10».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvy9sba960yh)


«Είχα παντα παραγωγική δραστηριότητα, αισθάνομαι ότι έχω πολλά να κάνω. Έχω ανοίξει πολλά μέτωπα, χειρίζομαι τρεις ΜΚΟ. Έτσι που έχω στήσει τη ζωή μου δεν μπορώ και να μην δουλέψω. Είχα δύο γονείς που ήταν πάντα παραγωγικοί, ποτέ δεν κάθονταν. Έχω ένα σύζυγο, αυτός κι αν είναι παραγωγικός! Πιστεύω ότι έχουμε έρθει στη ζωή για κάποιο λόγο, αν είναι να πίνουμε μαργαρίτες δεν ωφελείται ο πλανήτης» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvy9vmtbts8h)


Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτέλεσε η συζήτηση για τον πατέρα της, Νίκο Κούρκουλο. «Είχα ένα μπαμπά που ήταν πολύ κάθετος στο να μην δημιουργηθεί αυτή η φούσκα που θα μπορούσε εύκολα να δημιουργηθεί γύρω μας. Μου μίλαγε πάρα πολύ και για δύσκολα πράγματα. Μπορεί να ήμουν 5-6 ετών, ο μπαμπάς πάντα μας έβαζε για ύπνο. Μπορεί να καθόταν μία και δύο ώρες πριν και μου μιλούσε για πράγματα όπως ο απλός κόσμος ζει έτσι και να μην θεωρώ φυσολογικό αυτό που ζουμε».

«Είχε μεγάλο άγχος να γίνω κανονικός άνθρωπος και για πράγματα που πρέπει να προσέχω» πρόσθεσε.

«Θεωρώ ότι ο ίδιος ήξερε ότι δεν πήγαινε κάτι καλά στην υγεία του και ήθελε να προλάβει να μου δώσει κάποια μαθήματα γιατί ήξερε ότι δεν θα είναι εκεί να μου τα δώσει στον χρόνο που έπρεπε. Ήταν άρρωστος πριν εγώ κλείσω τα 6. Είχε γινει λάθος διάγνωση αρκετά χρόνια πριν από γιατρούς στην Ελλάδα. Στα 6 έγινε η επίσημη διάγνωση».

Στην ερώτηση για το τι άνθρωπος ήταν ο Νίκος Κούρκουλος η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση απάντησε «όπως ήταν στις ταινίες περίπου ήταν και στην πραγματικότητα. Πολύ δίκαιος, αφοπλιστικά ειλικρινής, πού καλός άνθρωπος και πολύ καλός πατέρας. Δεν αμφέβαλα ποτέ ότι δεν ήμουν η προτεραιότητα στην καθημερινότητά του και αυτο το έκανε ξεκάθαρο».

«Με ρωτάνε συχνά πώς αντιμετώπισα τον θάνατό του. Εγώ κατάλαβα ότι είναι μη αναστρέψιμο το βράδυ που αποφάσισε ότι δεν θα πάει στη δουλειά, μια εβδομάδα πριν τον θάνατό του. Του είπα "θα σε δω αύριο στη δουλειά" και μου είπε "δεν θα πάω". Εμφανισιακά είχε πέσει αλλά δεν είχε χάσει τα μαλλιά του. Όταν μου είπε τη φράση "εγώ δεν θα πάω αύριο στη δουλειά" εκεί έκανα το μεγάλο μου ξέσπασμα. Εκεί θρήνησα τον πατέρα μου γιατί κατάλαβα ότι για να μην πηγαίνει στη δουλειά τα πράγματα δεν πάνε καλά» πρόσθεσε.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvy9xfsgygn5)


Για την Save a Greek Stray -τη φιλοζωική μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με τα ζώα συντροφιάς- είπε ότι «την ξεκίνησα όταν ήμουν 15 ετών, έφτιαξα το σάιτ, είναι το πρώτο μου παιδί. Έχει μεγαλώσει και δεν αισθάνομαι ότι ανήκει σε μένα αλλά σε ένα μεγάλο κίνημα. Αν μπορούσνα να μην ξέρουν ότι είναι δικιά μου ακόμα καλύτερα!».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvya5tby6udl)


Για τον γάμο της και τον σύζυγό της η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση είπε ότι «ήρθε ο άνθρωπος ο κατάλληλος. Αισθάνομαι ότι μου πήρε πολλά χρόνια να τον βρω γιατί η κοινωνία έχει μάθει ότι ο άνδρας έχει την κοινωνική δύναμη και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια σε πολλούς ανθρώπους. Είναι ένας άνθρωπος που έχει περάσει πολύ δύσκολα στη ζωή του και έχει ξεκινήσει από το μηδέν και έχει φτάσει εκεί που θα συνεχίσει να φτάνει. Είναι πάρα πολύ καλά με τον εαυτό του, έχει τρελή αυτοπεποίθηση, οπότε ποτέ δεν ένιωσε μειονεκτικά απέναντι μου».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvya9ng5gqk9)


Με αφορμή, δε, μια ιστορία από τον δρόμο, η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση αναφέρθηκε στον παππού της: «Είχα πάει πριν από 3-4 χρόνια με τον άνδρα μου διακοπές με τροχόσπιτο στον Πύργο, στην Ηλεία, και ψάχναμε κάτι να βρούμε και κατέβασα το παράθυρο και ρώτησα έναν περαστικό. Με κοίταξε και μου είπε "εσύ δεν είσαι η εγγονή του Λάτση;". Μου είπε ο παππούς σου έχει σπουδάσει όλη μου την οικογένεια. Ήταν κατά κύριο λόγο φιλάνθρωπος και αυτή είναι η κληρονομιά που για μένα είναι σημαντική».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvya87r5jktt)


Για το παιδί της, τον Νίκο, αφού είπε ότι «εγώ μπορώ να γίνω τέρας για να προστατεύσω το παιδί μου» στη συνέχεια με αφορμή μια επίσκεψή της στην «Φλόγα» είπε ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάρα για έναν γονιό να αισθένεται αδύνατος μπροστά στην υγεία του παιδιού του».

«Θέλω να πιστεύω ότι είμαι παρούσα μαμά για το παιδί μου. Αυτό είναι κάτι που μου έλειψε πολύ όταν ήμουν παιδί γιατί εγώ μεγάλωσα κατά κύριο λόγο με νταντάδες. Η μαμά για τα πρώτα χρόνια ενός παιδιού είναι αυτή που κάνει τα δυσάρεστα, ξενυχτάει, τα βράδια αλλάζει πάνες, μπάνιο αλλά έτσι χτίζεται η σχέση με το παιδί μας. Εγώ δεν είχα ανάγκη να τα κάνω αυτά αλλά επέλεξα να το κάνω συνειδητά γιατί εμένα μου έλειψε. Τα παιδιά δεν χαρίζονται και δεν χαρίζουν, αν ασχοληθείς μαζί τους ασχολούνται και σε αγκαλιάζουν και δεν καταλαβαίνουν απο τίτλους».

«Θέλω ο Νίκος να αισθάνεται ότι έχει μια αγκαλιά όποτε τη χρειάζεται και να έρχεται σε μένα όταν σκεφτεί και προβληματιστεί για κάτι».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvyacai1y3pl)


Για τη μητέρα της είπε οτι «είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος που λατρεύει τα παιδιά της αλλά δεν είναι παραδοσιακή μαμά. Δεν έχει μαγειρέψει για εμάς και δεν έχει κάνει τα παραδοσιακά πράγματα με τα παιδιά της. Αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία για την αγάπη της προς εμάς και το τι θα κάνει αν κάποιος μας πειράξει. Στην όψη της αισθάνομαι ασφάλεια, το καταφέρνει ακόμα. Την ημέρα που γεννούσα ήταν εκεί και μόνο που ήταν, για μένα ήταν σαν Θεός».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvyag4bb8m1l)


Τελευταίο κεφάλαιο της συνέντευξης, η σχέση της Εριέττας Κούρκουλου- Λάτση με την πολιτική: «Είμαι μόνο με τους ανθρώπους που θέλω να είμαι, με τους φίλους μου που δεν με κολακεύουν. Όχι, δεν θα κατέβω στην πολιτική γιατί κανένας πολιτικός δεν διοικεί στην πραγματικότητα. Η χώρα διοικείται από ένα σύστημα και κάνει λάθος όποιος πιστεύει ότι διοικείται από ένα πρόσωπο. Πολλά κόμματα που είχαν υποσχεθεί ότι θα αλλάξουν τα πράγματα δεν το έκαναν γιατί διοικεί ένα σύστημα που είναι δύσκολο να το σπάσει κανείς. Πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω καλύτερα τα πράγματα ως ανεξάρτητη από το να έχω ανθρώπους που προσπαθούν να αλλάξουν τα λόγια μου. Η δύναμή μου είναι ότι δεν εξαρτώμαι από κανέναν. Δεν μου αρέσει η πολιτική και δεν μου έχει γίνει πρόταση».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvyalbp3sbmx)

Ειδήσεις σήμερα:

Μετά το φτυάρι και το πριβέ συνεργείο ο Κασσελάκης πάει Σακελλαροπούλου και ψάχνει «μορατόριουμ» με Φίλη

Σαφάρι με 5 μέτρα για τους φοροφυγάδες - Στόχος να βρεθούν 2 δισ. για να χρηματοδοτηθούν πρόσθετες παροχές

Φωτογραφίες: Με μικροσκοπικό σουτιέν αξίας 17.200 ευρώ η Κιμ Καρντάσιαν

Περιφερειακές
 & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα.
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης