«Phishing» αλά Τούρκα μέσω Messenger: Απάτη για δήθεν χρυσή κληρονομιά 9,6 εκατ. δολαρίων

«Phishing» αλά Τούρκα μέσω Messenger: Απάτη για δήθεν χρυσή κληρονομιά 9,6 εκατ. δολαρίων

Επιτήδειοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με «συγγενείς» δήθεν μακαρίτη για τον υποτιθέμενο θησαυρό του - Ο σκοπός προφανώς είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά τους στοιχεία

phising_turkey_xr
Νέα υπόθεση Phishing μέσω Facebook αυτήν τη φορά έρχεται στο φως με δόλωμα δήθεν χρυσή κληρονομιά $9,5 εκατ. που έχει μείνει «ορφανή» σε τράπεζα της Τουρκίας.


Συγκεκριμένα, με προσωπικό μήνυμα στο messenger Έλληνα χρήστη, διαδικτυακή φίλη άγνωστη στον ίδιο ονόματι Çil Ñadine, η οποία εμφανίζεται ως τουρκικής υπηκοότητας υπάλληλος μεγάλου πιστωτικού καταστήματος με έδρα την Άγκυρα συγκεκριμένα της ISBANKASI, ισχυρίζεται ότι έχει στην διάθεση της στοιχεία λογαριασμού κατάθεσής του οποίου ο κάτοχος (ελληνικής υπηκοότητας, επιχειρηματίας στην Κωνσταντινούπολη) έχει αποβιώσει το 2020 από κορωνοϊό.

Στο προφίλ εμφανίζονται στοιχεία και φωτογραφίες μιας νεαρής γυναίκας με μουσουλμανική μαντίλα αλλά προφανώς η εικονιζόμενη είναι και αυτή θύμα της ίδιας απάτης και οι εικόνες χρησιμοποιούνται εν αγνοία της.

Ο «ιερός» σκοπός των $9,5 εκατ.

Η ίδια ενημερώνει το υποψήφιο θύμα, με μακροσκελές κείμενο σε άπταιστα Ελληνικά, το οποίο ισχυρίζεται πως μετέφρασε από τα τουρκικά με online translator, πως ως υπάλληλος της τράπεζας διαχειρίζεται τον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Ο σκοπός της είναι «ιερός» καθώς λόγω αδράνειας του υπάρχει κίνδυνος τα $9,5 εκατ. να δεσμευθούν από το πιστωτικό ίδρυμα. Μάλιστα, όπως προειδοποιεί, υπάρχει κίνδυνος να τα μοιραστούν υψηλόβαθμα στελέχη του ενώ συμπληρώνει επίσης ότι σπεύδει να προλάβει τα γεγονότα προτού η διοίκηση μάθει για τον θάνατο του πλούσιου θείου.

Υπό τον κίνδυνο αυτό, και με δεδομένο ότι ο αποθανών δεν είχε οικογένεια άρα ούτε φυσικούς κληρονόμους, ξεκίνησε δήθεν έρευνα μέσω facebook προκειμένου να εντοπίσει συνονόματους συγγενείς και κατέληξε στον συγκεκριμένο χρήστη. Ο ίδιος φυσικά αγνοούσε την ύπαρξη και του μακαρίτη «θείου» και του θησαυρού του.

Τα κέρδη θα «μοιραστούν» 50-50

Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι προτίθεται να συνδράμει ώστε να προχωρήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, αρκεί το ευεργετούμενο θύμα να επικοινωνήσει μαζί της στο email που επισυνάπτει.
Με προϋπόθεση όμως, ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες εχεμύθειας και ο ίδιος δεν θα μιλήσει πουθενά για την... τύχη βουνό που τον βρήκε.

Εμφανίζεται μάλιστα και απόλυτα ειλικρινής, πιθανόν για να πουλήσει καλύτερα το παραμύθι, όταν ξεκαθαρίζει ότι η δουλειά θα γίνει με το αζημίωτο (καζαν-καζαν δηλαδή) και τα κέρδη θα μοιραστούν 50-50.

Όλο το κείμενο του μηνύματος στο messenger έχει ως εξής:

Κλείσιμο
Γεια σου Μ*** Κ***,

Σας γράφω με μεταφραστή γλώσσας. Έχω ψάξει για κάποιον με αυτό το επίθετο Κ****, οπότε όταν είδα το προφίλ σου στο Facebook αποφάσισα να σε προσθέσω και να σου γράψω αυτό το μήνυμα για να δω πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Είμαι η κυρία Çil Ñadine, υπάλληλος τράπεζας εδώ στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία με την ISBANKASI. Πιστεύω ότι είναι επιθυμία του Θεού να σε συναντήσω τώρα. Κάνω μια σημαντική επιχειρηματική συζήτηση που θέλω να μοιραστώ μαζί σας, την οποία πιστεύω ότι θα σας ενδιαφέρει γιατί σχετίζεται με το επίθετο/ιθαγένειά σας και θα επωφεληθείτε από αυτήν. Ένας αείμνηστος κ. Ανδριαν Κ****, ένας πολίτης της χώρας σας που εργαζόταν σε χρυσό εδώ στην Κωνσταντινούπολη είχε μια σταθερή κατάθεση στην τράπεζά μου το 2007 για 108 ημερολογιακούς μήνες, αξίας 9.500.000,00 $ ΗΠΑ (Εννέα εκατομμύρια πεντακόσια δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών) την ημερομηνία λήξης για αυτή την κατάθεση ήταν πέρυσι. Ο Άντριαν Κ****, ήταν μεταξύ των θυμάτων που πέθαναν στην πανδημία Covid19 2020 στις 30 Απριλίου στην επαρχία της Άγκυρας στην Τουρκία.

Η διοίκηση της τράπεζάς μου δεν γνωρίζει ακόμη για τον θάνατό του, το ήξερα γιατί ήμουν υπάλληλος του λογαριασμού του. Δεν ανέφερε κανέναν συγγενή/κληρονόμο όταν άνοιξε ο λογαριασμός και δεν ήταν παντρεμένος και δεν βρέθηκε συγγενής. Την περασμένη εβδομάδα, η Διοίκηση της τράπεζάς μου είχε μια συνάντηση για μια άσκηση επαλήθευσης τράπεζας για να σημειώσει αδρανείς και εγκαταλειμμένους λογαριασμούς καταθέσεων. Ξέρω ότι αυτό θα συμβεί και γι' αυτό έψαχνα ένα μέσο για να χειριστώ την κατάσταση, διότι εάν ο Διευθυντής της Τράπεζάς μου ανακαλύψει τον θάνατό του, η τράπεζα θα εκτρέψει τα κεφάλαια για να μοιραστούν οι επικεφαλής διευθυντές της. Οπότε δεν θέλω να συμβεί κάτι τέτοιο. Γι' αυτό όταν είδα τα στοιχεία σου χάρηκα. Τώρα ζητώ τη συνεργασία σας για να σας παρουσιάσω ως τον επόμενο συγγενή/κληρονόμο του λογαριασμού, καθώς έχετε το ίδιο επώνυμο και την ίδια εθνικότητα με αυτόν και τα κεντρικά γραφεία της τράπεζάς μου θα σας αποδεσμεύσουν τον λογαριασμό μέσω της βοήθειάς μου. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. η συναλλαγή θα εκτελεστεί σύμφωνα με μια νόμιμη ρύθμιση που θα σας προστατεύει από οποιαδήποτε παραβίαση του νόμου. Είναι καλύτερο να διεκδικήσουμε τα χρήματα παρά να επιτρέψουμε στους Διευθυντές της Τράπεζας να τα εκτρέψουν και να μοιραστούν μεταξύ τους.

Δεν είμαι άπληστος άνθρωπος, γι' αυτό προτείνω να μοιραστούμε τα χρήματα, 50/50% για εσάς και εμένα αντίστοιχα. Πείτε μου τη γνώμη σας σχετικά με αυτό και παρακαλώ να χειριστείτε αυτές τις πληροφορίες εμπιστευτικές.

Θα σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες μόλις λάβω την επείγουσα απάντησή σας μέσω της προσωπικής μου διεύθυνσης email παρακάτω.

Email: n****@gmail.com
Τις καλύτερες ευχές
Çil Ñadine


Σε συνέχεια της επικοινωνίας ο Έλληνας φίλος της Çil Ñadine ρωτά στα αγγλικά πώς μπορεί να εμπιστευτεί έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει. Η απάντηση είναι πάλι στα ελληνικά και πολύ λακωνική: «Αγαπητέ μου αδερφέ κάνε το τώρα».

Ο σκοπός προφανώς είναι μετά την επικοινωνία το κύκλωμα να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία του χρήστη με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Η αλήθεια είναι ότι ούτε θησαυρός υπάρχει, ούτε μακαρίτης άγνωστος πλούσιος θείος υπήρξε ποτέ στην Κωνσταντινούπολη. Το μόνο που υπάρχει πλέον σε αφθονία στις σκοτεινές διαδρομές του διαδικτύου είναι απειράριθμοι ευρηματικοί γκουρού του Phishing που στήνουν ιστούς για να παγιδεύσουν ανυποψίαστα θύματα.

Η συνέχεια της ιστορίας στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...

Δείτε τα μηνύματα:

Screenshot_2023-09-29-18-24-21-77_be80aec1db9a2b53c9d399db0c602181
Screenshot_2023-09-29-18-24-31-69_be80aec1db9a2b53c9d399db0c602181
Screenshot_2023-09-29-18-24-43-09_be80aec1db9a2b53c9d399db0c602181
Screenshot_2023-09-29-18-24-51-49_be80aec1db9a2b53c9d399db0c602181
Screenshot_2023-09-29-19-14-03-22_be80aec1db9a2b53c9d399db0c602181




Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Εκτός ελέγχου ο Μπέος στον Βόλο - Ξυλοφορτώνει πλημμυροπαθή που τον έβρισε

Θρήνος στο Μεσολόγγι για τη γυναίκα που διαμελίστηκε ενώ καθάριζε κρεατομηχανή

Νέοι στη Σουηδία εκλιπαρούν συμμορίες να κάνουν φόνους με συμβόλαια θανάτου - Ο στρατός στους δρόμους για να βάλει τάξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης