Κελέτσης: Δεν τίθεται θέμα ποιότητας των υδάτων ή καταλληλόλητας των αλιευμάτων στον Παγασητικό

Κελέτσης: Δεν τίθεται θέμα ποιότητας των υδάτων ή καταλληλόλητας των αλιευμάτων στον Παγασητικό

Τα νεκρά ζώα στην περιοχή ξεπερνούν τα 225.000 συνολικά σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, όπως  ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από το Συντονιστικό της Λάρισας

keletsis
Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Κελέτση, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό.

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς η επιχείρηση αποκομιδής των νεκρών ζώων από τις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel», ενώ για την προστασία και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας συνδράμουν 40 στελέχη του Ελληνικού Στρατού, αλλά και ιδιώτες, ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Κελέτσης,  δεν τίθεται θέμα ποιότητας των υδάτων ή καταλληλότητας των αλιευμάτων στον Παγασητικό. Το πρόβλημα στην περιοχή είναι ότι  οι  αλιείς αντιμετωπίζουν εμπόδια στο να χρησιμοποιήσουν αλιευτικά εργαλεία στην περιοχή, λόγω φερτών υλικών -όπως δέντρα και ξύλα- που εμποδίζουν τη δραστηριότητα. Πάντως εξήγησε σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζητημα καταλληλότητας των νερών,  τονίζοντας πως υπήρξε λάθος ερμηνεία προηγούμενων δηλώσεών του.

Ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα


Επιπλέον, ο κ. Κελέτσης έκανε λόγω για περισσότερα από 225.000 δηλωθέντα νεκρά ζώα. Πιο αναλυτικά, έχουν καταγραφεί  70.935 αιγοπρόβατα , 6.136 βοοειδή, 20.326 χοιρινά και 131.795 πτηνά. Την ίδια ώρα τα νεκρά ζώα που έχουν περισυλλεχθεί και «διαχειριστεί» -ενν.: είτε με καύση ή υγειονομική ταφή- ανέρχονται σε  37.007 αιγοπρόβατα, 16.460 χοιρινά, 148 βοοειδή, 50.515 νεκρά πτηνά. Σημειώνεται, τέλος, πως υπάρχουν ακόμη περιοχές όπου δεν υπάρχει η πρόσβαση για να γίνει η περισυλλογή νεκρών ζώων, με τα κύρια ζημία να εντοπίζονται στις περιφερειακές ενότητες Τρικάλων και Λάρισας.

Διαβεβαίωσε πως εξετάζονται όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την στήριξη παραγωγών και αλιέων σε αυτή τη δύσκολη περιόδο που δεν θα έχουν εισόδημα.

Αναφερόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, δήλωσε πως θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Επίτροπο Γεωργίας της Ε.Ε. καθώς και με άλλους Ευρωπαίους υπουργούς Γεωργίας τους οποίους θα προσκαλεσει στη Θεσσαλία για να δουν τι επιπτώσεις άφησε πίσω η κακοκαιρία «Daniel». Ήδη έχει αποστείλει επιστολή σε ομολόγους του στην οποία προτείνει δράσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών πλημμύρας και πυρκαγιών στη Θεσσαλία.

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλή τραγωδία στην πολύπαθη Μαγνησία - Νεκροί σε εργατικά δυστυχήματα δύο νέοι άνθρωποι


«Λουκέτο» στην κλινική των Χανίων που ερευνάται δικαστικά για εμπόριο βρεφών και παράνομες υιοθεσίες

Αναχώρησε για τη Λιβύη το C-130 με δύο τόνους τρόφιμα και ένα τόνο φαρμακευτικού υλικού - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης