Δίκη Folli Follie: Στο εδώλιο ξανά σήμερα οι Κουτσολιούτσοι – Ξεκίνησε η πολύπαθη δίκη από μηδενική βάση

Δίκη Folli Follie: Στο εδώλιο ξανά σήμερα οι Κουτσολιούτσοι – Ξεκίνησε η πολύπαθη δίκη από μηδενική βάση

Είχαν προηγηθεί μια αναβολή (στα τέλη 2022) και μια διακοπή (τον περασμένο Ιούνιο) - Στο δικαστήριο βρέθηκαν ακόμη έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης

koutsolioutsos_dimitris
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προκειμένου να δικαστούν από μηδενική βάση για την υπόθεση της Folli Follie, κάθισαν (ξανά) σήμερα ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Στο δικαστήριο βρέθηκαν όμως και ακόμη έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης (από τους συνολικά δώδεκα). Η δίκη ξεκίνησε κανονικά σήμερα έπειτα από μια αναβολή (στα τέλη 2022) και έπειτα από μια διακοπή (τον περασμένο Ιούνιο) και η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου. Η σημερινή διαδικασία, ωστόσο, αναλώθηκε με δικονομικά ζητήματα.

Συνολικά στο ακροατήριο σήμερα εκφωνήθηκαν τα ονόματα τριάντα μαρτύρων (δέκα εξ αυτών ήταν παρόντες), ενώ το δικαστήριο με απόφαση του έκρινε να μη δικαστεί εμπλεκόμενος στην υπόθεση, κάτοικος Χονκ Κονγκ, καθώς υπάρχει ζήτημα ταυτοπροσωπίας.

Ακόμη κατά τη σημερινή δικάσιμο, το δικαστήριο απασχόλησε αν θα πρέπει να επανυποβληθούν οι δηλώσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας. Εν τέλει η έδρα αποφάσισε η διαδικασία νομιμοποίησης των παραστάσεων προς υποστήριξη της κατηγορίας να γίνει ξανά από την αρχή. Ανάμεσα σε εκείνους που δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας είναι και η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie. Η διαδικασία μάλιστα των δηλώσεων παράστασης προς υποστήριξης της κατηγορίας αναμένεται να συνεχιστεί και στην επόμενη δικάσιμο.

Οι κατηγορίες

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη, ο γιος τους Τζώρτζης και οι συγκατηγορούμενοί τους, κατά περίπτωση θα δικαστούν για τα εξής κακουργήματα: εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση. Επιπλέον, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφόρησης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Η εγκληματική δράση των κατηγορουμένων αρχίζει τουλάχιστον από το 2006 και χαρακτηρίζεται από ένα «όργιο» πλαστογραφήσεων τραπεζικών εγγράφων, εικονικών συναλλαγών και δήθεν θυγατρικών εταιρειών της Folli – Follie στην Ασία, οι οποίες όμως στην πραγματικότητα δεν είχαν καμία εμπορική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους η εταιρεία της Folli – Follie στην Κίνα, επί σειρά ετών παρουσίαζε εικονικά τραπεζικά υπόλοιπα σε νόμιμους τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως επίσης και εικονικά τραπεζικά υπόλοιπα σε ανύπαρκτους εικονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και κατασκεύαζε bank statements για να τεκμηριωθούν τα εν λόγω υπόλοιπα. Ακολούθως, οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, σύμφωνα με τη δικογραφία, έστελναν στην Ελλάδα τις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις των δήθεν εταιρειών τους στη Κίνα, και ζητούσαν αυτές να ενοποιηθούν με τους ισολογισμούς των εταιρειών του άλλου ομίλου τους, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στην χώρα μας, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Έτσι, σύμφωνα με τη δικογραφία κατάφερναν να καταρτίζουν «συμφέρουσες επιχειρηματικές συμφωνίες και είχαν άνετη πρόσβαση σε δανεισμό μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων, μεταθέτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο (πιστωτικό, επενδυτικό κλπ), εν γνώσει τους σε τρίτους».

Όπως αναφέρει το βούλευμα, η μεγάλη οικονομική απάτη της Folli – Follie, προκάλεσε τεράστια ζημία η οποία αν και δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 413.078.346,17 ευρώ.



Ειδήσεις σήμερα:

Αυτό είναι το τατουάζ που έχει στο αριστερό του πόδι ο 35χρονος αγνοούμενος Αυστριακός στο Πήλιο

«Γιατί το έκανες αυτό»: «Παγωμάρα» στην κηδεία του αστυνομικού που σκότωσε την πρώην σύζυγό του και αυτοκτόνησε


Ρωσικό Σουκχόι προσπάθησε να καταρρίψει βρετανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος αλλά... αστόχησε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης