Ενέδρα στη Λούτσα: Γάζωσαν τους έξι με πυροβόλα - Τους οδήγησε ο Τούρκος στο σημείο της εκτέλεσης;

Ενέδρα στη Λούτσα: Γάζωσαν τους έξι με πυροβόλα - Τους οδήγησε ο Τούρκος στο σημείο της εκτέλεσης;

Στο μικροσκόπιο ο 32χρονος που συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» και ο ρόλος του στην υπόθεση - Δείτε φωτογραφίες από το κρησφύγετο των θυμάτων και το σπίτι που διέμενε ο συλληφθείς στο Παλαιό Φάληρο

loutsa-maketa
«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι αστυνομικοί το διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο που διέμενε ο 32χρονος Τούρκος που συνελήφθη αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο 32χρονος πιάστηκε ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη - με εισιτήριο το οποίο είχε εκδοθεί στην Τουρκία - μια ώρα μετά την εκτέλεση των έξι στην Λούτσα. Πάνω του οι αστυνομικοί βρήκαν τέσσερα, 9αρια φυσίγγια καθώς και δύο, πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας.

Οι αστυνομικοί θέλουν να εξακριβώσουν τον ρόλο που είχε ο 32χρονος στο φονικό της Λούτσας και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να ήταν αυτός που παρέσυρε τους έξι συμπατριώτες του στην ενέδρα θανάτου.

Αυτό το συμπέρασμα ενισχύεται και από τις μαρτυρίες γειτόνων του 32χρονου στο Παλαιό Φάληρο, από τις οποίες προκύπτει ότι γνώριζε τα θύματα.

Κλείσιμο
Ένοικοι της πολυκατοικίας που βρίσκεται επί της οδού Ήβης Αθανασιάδου στο Παλαιό Φάληρο, αναφέρουν πως είχαν δει κάποια από τα θύματα του μακελειού να μπαίνουν στο κτίριο που διέμενε ο 32χρονος Τούρκος.

«Είχαμε δει στην πολυκατοικία τέσσερα με πέντε άτομα και τους τρεις τους αναγνωρίσαμε από τις φωτογραφίες που βγήκαν. Και το αυτοκίνητό τους κυκλοφορούσε στη γειτονιά. Το θυμάμαι από την πινακίδα που είναι χαρακτηριστική. Τελευταία φορά που τους είδα ήταν περίπου πριν από μια εβδομάδα", ανέφερε ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος.

Δείτε φωτογραφίες από το «κρησφύγετο» του 32χρονου στο Παλαιό Φάληρο
spiti_toyrkos_loytsa__2_
spiti_toyrkos_loytsa__3_
spiti_toyrkos_loytsa__1_

Όπως προκύπτει από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, οι δολοφόνοι των έξι Τούρκων φέρονται να χρησιμοποίησαν τέσσερα πυροβόλα όπλα, δύο εκ των οποίων είναι τύπου πιστολιού.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει πως τα θύματα είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δρούσε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά όχι στην Ελλάδα γεγονός που οδηγεί τους έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στο συμπέρασμα πως στη χώρα μας έβρισκαν καταφύγιο.

Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν, προέρχεται από τη Γερμανία, είχε πλαστές γερμανικές πινακίδες και ανήκει σε Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος το είχε παραχωρήσει στα θύματα.

Milliyet: Αυτοί είναι οι έξι που δολοφονήθηκαν

Η εφημερίδα Milliyet δημοσίευσε την Τετάρτη μια φωτογραφία στην οποία υποστηρίζει ότι τα πρόσωπα που απεικονίζονται είναι οι έξι που έπεσαν νεκροί στη δολοφονική ενέδρα.

Κατά το δημοσίευμα πρόκειται για τους Doruk Ersu Büyüktunç, Abdurrahman Tekrü, Ömer Kanza, Ozan Kaan Tozlu, Barış Çağan και Burak Tahmaz. Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται ανάρτηση σε λογαριασμό στο TikTok (Red Kit çetesi) με την φωτογραφία των έξι και το μήνυμα «πήραμε την εκδίκησή μας»


loutsa-dolofonia

Νωρίτερα την Τετάρτη, σε απόσταση αναπνοής, λιγότερο από 2 χιλιόμετρα, από το σημείο της εκτέλεσης των 6 Τούρκων βρέθηκε το κρησφύγετο στο οποίο εμέναν τα θύματα του μακελειού της οδού Αρίωνος.

Πρόκειται για μια εξοχική κατοικία, σε ερημική τοποθεσία της Λούτσας, την οποία τα μέλη της συμμορίας είχαν νοικιάσει μέσω Airbnb προκειμένου να διατηρήσουν την ανωνυμία τους και να μην γίνουν αντιληπτοί από την αντίπαλη ομάδα.

Δείτε φωτογραφίες

loutsa_krisfigeto___5_
loutsa_krisfigeto___6_
loutsa_krisfigeto___3_
loutsa_krisfigeto___7_
loutsa_krisfigeto___1_

Ειδήσεις σήμερα:

Σόου στο Κογκρέσο του Μεξικού - Παρουσιάστηκαν «πτώματα εξωγήινων» από γνωστό «ουφολόγο», δείτε φωτογραφίες

«Εικονομαχία» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Μακρόνησο - Σύννεφα διάσπασης, «πυροσβέστης» η Αχτσιόγλου και βολές Τσακαλώτου

Τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού στην κυβέρνηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης