Αγιασμός σχολείων: Στο 92ο Δημοτικό Σχολείο και το 8ο ΕΠΑΛ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Αγιασμός σχολείων: Στο 92ο Δημοτικό Σχολείο και το 8ο ΕΠΑΛ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στα σχολεία της πόλης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο καθιερωμένος αγιασμός, με τους μαθητές να επιστρέφουν με χαμόγελα καθώς συναντούν ξανά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές τους συμμαθητές τους

sxoleia-zervas
Στον αγιασμό και τα εγκαίνια του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, που κατασκευάστηκε με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελεί την πρώτη προσθήκη νέας σχολικής μονάδας στην περιοχή εδώ και μια δεκαετία παρέστη ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, που εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Κορδελιού - Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό, κατασκευάστηκε σε οικόπεδο περίπου τριών στρεμμάτων, είναι υπερσύγχρονο, ενώ η αυλή του σχολείου είναι 1.900 τετραγωνικά μέτρα, με γήπεδο μπάσκετ και με πολύ πράσινο, με φυτεύσεις και χλοοτάπητα, προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να παίξουν και να αθληθούν με ασφάλεια και άνεση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για ένα σχολείο που διασφαλίζει τις κατάλληλες εκπαιδευτικές συνθήκες, για τους μαθητές και τους δασκάλους και δίνει επίσης λύση στο ζήτημα της σχολικής στέγης στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ισότιμη πρόσβαση στα σχολεία είναι προτεραιότητα για την Περιφέρεια, η οποία κατασκεύασε και παρέδωσε τα τελευταία χρόνια νέα νηπιαγωγεία και σχολεία για περισσότερους από 17.000 μαθητές, έλαβε ειδική μέριμνα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, εξασφάλισε νέα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία στα σχολεία και θα κατασκευάσει 35 νέα σύγχρονα σχολεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών. Απευθυνόμενος στους μαθητές, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, με υγεία, με γνώση και φυσικά με πολύ παιχνίδι.

sxoleia-thessaloniki
Κλείσιμο


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας για το πρώτο κουδούνι στο 92ο Δημοτικό Σχολείο και στο 8ο ΕΠΑΛ

«Το μέλλον είναι δικό σας κι εμείς θα είμαστε πάντοτε δίπλα σας» είναι το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς κατά τον σχολικό αγιασμό. Ο κ.Ζέρβας επισκέφθηκε το 92ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, όπου τα παιδιά τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και ο ίδιος καλωσόρισε τα «πρωτάκια», ενώ στη συνέχεια παραβρέθηκε στον αγιασμό του 8ου ΕΠΑΛ, στο συγκρότημα του «Ευκλείδη».

Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε παιδιά και καθηγητές πως η διοίκηση του δήμου είναι παρούσα, για να βοηθήσει σε όποιο πρόβλημα υπάρχει, τονίζοντας την ίδια ώρα και τη σημασία της προσωπικής ευθύνης.

Ειδήσεις σήμερα:

US Open Tελικός, Μεντβέντεφ - Τζόκοβιτς 0-3: Σέρβος GOAT με 24 Grand Slam! - Bίντεο

ΗΠΑ: Αποζημίωση άνω των 2 εκατ. δολαρίων για ένα από τα θύματα δασκάλας που έμεινε και έγκυος από μαθητή της

Βασίλης Μπισμπίκης: «Και θα πιω και θα χορέψω και ό,τι γουστάρω θα κάνω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης