ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παπαχρήστος: Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ελευθερία των ΜΜΕ έφτασε η επίθεση από τον Καραγιώργη

Παπαχρήστος: Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ελευθερία των ΜΜΕ έφτασε η επίθεση από τον Καραγιώργη

Το Συμβούλιο ζητά να ερευνηθεί αν το περιστατικό συνδέεται με τη δημοσιογραφία και να παρασχεθεί προστασία στον δημοσιογράφο, αν ζητηθεί

papaxristos-karagiwrgis-arthrou
Η επίθεση του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη κατά του δημοσιογράφου κα σύμβουλου έκδοσης των «Νέων», Γιώργου Παπαχρήστου στο ημίχρονο του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μπράγκα, στο Ολυμπιακό Στάδιο, το βράδυ της Τρίτης 29 Αυγούστου, απασχολεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με ανακοινωση που εξέδωσε, με την σημείωση «alert», το Συμβούλιο αναφέρει πως «στις 29 Αυγούστου 2023, ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Γιώργος Παπαχρήστος, δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε από τον επιχειρηματία και εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της Μπράγκα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας».



«Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο Καραγιώργης, συνοδευόμενος από άλλους δύο άνδρες, πλησίασε τον Παπαχρήστο, ο οποίος μιλούσε με συνάδελφό του, και γρονθοκόπησε τον δημοσιογράφο στο πρόσωπο και στο κεφάλι χωρίς προειδοποίηση. Ο Καραγιώργης φέρεται να απείλησε ότι θα σκοτώσει τον δημοσιογράφο και διέταξε τους συνεργάτες του να τον "σκοτώσουν επί τόπου". Ο εφοπλιστής εξύβρισε επίσης τον Παπαχρήστο και την οικογένειά του. Δεκάδες άνθρωποι έγιναν μάρτυρες της επίθεσης. Ενώ ο δημοσιογράφος λάμβανε τις πρώτες βοήθειες, ο Καραγιώργης και οι δύο άνδρες εξαφανίστηκαν από το στάδιο. Ο Παπαχρήστος μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις. Αργότερα το ίδιο βράδυ, ο δημοσιογράφος πήγε στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης για να καταθέσει μήνυση κατά του φερόμενου ως δράστη. Το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί» προστίθεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου.

«Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης έχουν συνδέσει τα τελευταία χρόνια τον Καραγιώργη με τον Ρώσο ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ και τον Αμερικανό επιχειρηματία Τζακ Χάνικ, οι οποίοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν φιλορωσικά τηλεοπτικά δίκτυα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Ο Παπαχρήστος είχε γράψει επικριτικές εκθέσεις για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Καραγιώργη. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, καταδίκασε την επίθεση κατά του Παπαχρήστου σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας ότι η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της δημοκρατίας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αναφορικά με τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν, μετά το περιστατικό στο ΟΑΚΑ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τονίζει πως είναι αναγκαία «η ταχεία και εμπεριστατωμένη διερεύνηση, ο προσδιορισμός του κατά πόσον το περιστατικό συνδέεται με τη δημοσιογραφία, η καταδίκη των δραστών, η αξιολόγηση της ασφάλειας του δημοσιογράφου και η προσφορά προστασίας, εφόσον ζητηθεί».


Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο με έναν 23χρονο νεκρό στην Πέτρου Ράλλη - Η μοτοσικλέτα του «καρφώθηκε» σε φορτηγό

Σε αποδρομή οι «Σπαρτιάτες» - Αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση του κόμματος

Αλήθειες και ψέματα για τον Stefanos: Η Goldman Sachs, η αποζημίωση των $7,5 εκατ. και ο εξωδικαστικός του πατέρα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης