Λάρισα: «Αν αργούσε η Άμεση Δράση 5 λεπτά θα την είχε σκοτώσει» λέει ο Καλλιακμάνης για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού από τον σύζυγό της

Λάρισα: «Αν αργούσε η Άμεση Δράση 5 λεπτά θα την είχε σκοτώσει» λέει ο Καλλιακμάνης για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού από τον σύζυγό της

«Φάνηκε ότι είχε δολοφονικά ένστικτα» είπε για τον συζύγο ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων - Τόνισε πως η γυναίκα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση

larisa-arthrou
Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων, αναφέρθηκε στον άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκε από τον σύζυγό της η αστυνομικός στη Λάρισα.

«Ποιος το περίμενε ότι η χειρότερη υπόθεση που είχε η Λάρισα θα αφορούσε θύμα γυναίκα αστυνομικό; Κανείς. Ο άνθρωπος αυτός, προφανώς είχε ένστικτα μέσα του που τα έκρυβε, δεν ξέρω αν τα είχε βγάλει και πιο πριν. Είχε κάποια στοιχεία, είχε δείξει κάποια στοιχεία πιο πριν, επιθετικότητας, όμως με τον τρόπο που λειτούργησε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, φάνηκε ότι είχε δολοφονικά ένστικτα, ήθελε να σκοτώσει» είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας», τονίζοντας πως η γυναίκα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.

«Τη χτύπησε προφανώς για να τη σκοτώσει. Αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση, έφτασε μετά από τηλέφωνο που δέχτηκε το κέντρο στη Λάρισα από περίοικους, θα την είχε σκοτώσει, με κλωτσιές και με μπουνιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι, την έσερνε από τα μαλλιά, την χτύπαγε στην κοιλιακή χώρα, της έκανε ζημιά στο νεφρό, πήγαινε για να τη σκοτώσει» πρόσθεσε.

«Αυτό δείχνει ότι δεν έχει σημασία αν είναι αστυνομικός, αν είναι πυροσβέστης, αν είναι πολίτης απλός, έχει να κάνει με τη συμπεριφορά κάποιων απέναντι στο γυναικείο φύλο που θεωρούν ότι η γυναίκα είναι κτήμα τους. Γιατί η συγκεκριμένη αξιωματικός της αστυνομίας, του είχε δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και κατόπιν του είπε ότι είδε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν και να χωρίσουν οριστικά. Αυτός δεν μπόρεσε να αποδεχτεί αυτό και αυτό που ήθελε ήταν να της αφαιρέσει τη ζωή, δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει κανένας. Αυτή είναι η φιλοσοφία των ανθρώπων που είτε είναι από πατριαρχικές οικογένειες είτε γιατί έχουν μια άλλη άποψη για το άλλο φύλο και την εκφράζουν με αυτή την βάναυση επιθετικότητα» τόνισε.

Κλείσιμο
«Η Λάρισα έχει το πιο επανδρωμένο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας. 18 αστυνομικοί υπηρετούν στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας στη Λάρισα, το οποίο δέχεται καθημερινά τηλεφωνήματα και χειρίζεται πολλές υποθέσεις. Δύο ψυχολόγοι της αστυνομίας βρίσκονται εκεί και παρέχουν βοήθεια σε όποια γυναίκα χρειαστεί» σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για όσα υπέστη η συνάδελφός του.

«Σκότωσε στο ξύλο το παιδάκι μου, τη ζήλευε» λέει η μητέρα της αστυνομικού

Νωρίτερα, η μητέρα της αστυνομικού μίλησε στο protothema.gr, αποκαλύπτοντας τον εφιάλτη που φαίνεται ότι ζούσε η κόρη της στα χέρια του 52χρονου συζύγου της. Σε κατάσταση σοκ επαναλαμβανει διαρκώς: «Μας σκότωσε το κορίτσι μας».

«Σκότωσε στο ξύλο το παιδάκι μου», λέει με φωνή που τρέμει η μητέρα της 43χρονης αστυνομικού που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τη μητέρα του θύματος που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ο 52χρονος επιχειρηματίας προκαλούσε συχνά προβλήματα και καβγάδες και έκανε ψυχολογικό «πόλεμο» στην κόρη της σε όλη τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους τα τελευταία 15 χρόνια.

«Έλεγε συνέχεια ότι δεν αντέχει άλλο»

Γι’ αυτόν τον λόγο η 43χρονη αποφάσισε να ζητήσει διαζύγιο, όμως μόλις το ανακοίνωσε εκείνος της επιτέθηκε άγρια με γροθιές στο πρόσωπο και στην κοιλιά με αποτέλεσμα να της προκαλέσει βαριά τραύματα στο πρόσωπο, το θύμα να έχει σπασμένα πλευρά, ρήξη νεφρού και να υποβληθεί χθες σε χειρουργική επέμβαση.

«Έλεγε συνέχεια σε εκείνον και σε εμένα ότι δεν αντέχει άλλο. “Μαύρισε η ψυχή μου” μου έλεγε συνέχεια, όμως δεν έφευγε, μέχρι που τελικά το πήρε απόφαση. Της έκανε “|πόλεμο” για να γίνεται πάντα το δικό του. Την απειλούσε ακόμη και ότι θα της πάρει τα παιδιά αν τον χώριζε. Τη ζήλευε πολύ και η κόρη μου φοβόταν. Περνούσε πολύ δύσκολα μαζί του αλλά έκανε υπομονή για τα παιδιά», αναφέρει η μητέρα της αστυνομικού.

«Δεν άντεξε άλλο και πήρε την απόφαση να την αφήσει, όμως αυτός την σκότωσε στο ξύλο», καταλήγει.

Πώς έγινε ο άγριος ξυλοδαρμός

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν η γυναίκα ζήτησε από το σύζυγό της να πάρουν διαζύγιο προκαλώντας την ακραία αντίδραση του. Ο δράστης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης γνωστής ταβέρνας στην Νεάπολη Λάρισας, άρχισε να τη βρίζει, έχασε τον έλεγχο και την γρονθοκόπησε με μανία στο πρόσωπο και στην κοιλιά.

Οι γείτονες άκουσαν τον σαματά και τα ουρλιαχτά του θύματος και κάλεσαν την Αστυνομία, με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να σπεύδουν στο σημείο και να συλλαμβάνουν τον δράστη.

Η γυναίκα, βαριά τραυματισμένη, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση φέροντας βαριά τραύματα στο κεφάλι και την κοιλιακή χώρα ενώ από τα χτυπήματα έσπασαν ακόμη και τα δόντια της.

Το θύμα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο νεφρό και σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Άτομα που γνωρίζουν το ζευγάρι, το οποίο έχει δύο παιδιά, κάνουν λόγο για μια έντονη σχέση κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν σημειωθεί και άλλα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Ο επιχειρηματίας φέρεται στο παρελθόν να έχει χειροδικήσει ξανά σε βάρος της συζύγου του και αυτός ήταν ο λόγος που του είχε ζητήσει να χωρίσουν. Ωστόσο, είχαν αποφασίσει από κοινού να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στο γάμο τους και το τελευταίο διάστημα έμεναν μαζί.

Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να περάσει το »κατώφλι» του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Τηλεφωνική επικοινωνία Οικονόμου με την 43χρονη αστυνομικό

Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με την αστυνομικό που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της στη Λάρισα, είχε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Ο υπουργός μίλησε μαζί της, της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και της εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Σώματος στην πορεία της αποθεραπείας της. Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγου Λ. Μαυρόπουλου, ενώ παράλληλα ο υπουργός ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου της Λάρισας για την κατάσταση της υγείας της Αστυνόμου Α'.

«Η δραστική αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί πάγια προτεραιότητα της Κυβέρνησης», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Διαθέτουμε, πια, το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο και τους υποστηρικτικούς θεσμούς για να περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατό τέτοιου είδους φαινόμενα».

Ειδήσεις σήμερα:

Γεωργιάδης: Η παραγγελία εν μέσω καύσωνα και το πρόστιμο - «Έχει τελειώσει ο χοιρινός γύρος, θέλετε να βάλουμε κοτόπουλο;»

Λάρισα: «Σκότωσε στο ξύλο το παιδάκι μου, τη ζήλευε και την απειλούσε» λέει η μητέρα της αστυνομικού

Ρωσία: Σοβαρές ζημιές σε πλοία του Βόρειου Στόλου της Ρωσίας από επίθεση με drones σε δύο λιμάνια - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης