Ρόδος: Εξαπάτησαν 34χρονη με το «επίδομα Market Pass»

Ρόδος: Εξαπάτησαν 34χρονη με το «επίδομα Market Pass»

Απέσπασαν τους τραπεζικούς κωδικούς του θύματος και προχώρησαν σε 19 μεταφορές χρημάτων

Apati
Συνολικά 19 μεταφορές χρημάτων έκαναν άγνωστοι απατεώνες από τον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί μια 34χρονη Αλβανίδα η οποία κατοικεί στη Ρόδο, όταν την έπεισαν να τους δώσει τα απόρρητα στοιχεία της κάρτας της με το πρόσχημα ότι δικαιούται το επίδομα Market Pass!

Όπως κατήγγειλε στην Ασφάλεια η γυναίκα, την περασμένη Τρίτη δέχθηκε κλήση στο κινητό της από έναν άγνωστο ο οποίος συστήθηκε ως λογιστής και την έπεισε ότι μπορούσε να της καταθέσει το ποσό του επιδόματος, αν του έδινε τον αριθμό και τον κωδικό ασφαλείας της κάρτας της και τα στοιχεία του λογαριασμού της.

Η 34χρονη τα έδωσε και διαπίστωσε ότι, μέσω της κάρτας και του λογαριασμού του συζύγου της, έγιναν 19 μεταφορές συνολικού ποσού 3.000 ευρώ, με αιτιολογία την αγορά μηχανήματος POS. Η Ασφάλεια ερευνά για να εντοπίσει τους δράστες της απάτης, ενώ το ζευγάρι υπέβαλε στην τράπεζα αίτημα αμφισβήτησης των συναλλαγών.

Απάτη με λεία 10.000 ευρώ με πλαστό sms

Σχεδόν 10.000 ευρώ άρπαξε από τον τραπεζικό λογαριασμό ενός ανυποψίαστου κατοίκου της Ημαθίας ένας απατεώνας, ο οποίος του έστειλε τον περασμένο Μάιο sms στο κινητό του τηλέφωνο αναφέροντας ότι δήθεν έπρεπε να ενημερώσει τα στοιχεία του. Το θύμα διαπίστωσε έκπληκτο ότι είχαν μεταφερθεί από τον λογαριασμό του 9.960 ευρώ και υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Αλεξάνδρειας. Από την έρευνα προέκυψε ότι δράστης ήταν ένας 30χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρή στα 39 της Ρωσίδα influencer μετά από ακραία vegan διατροφή - Πέθανε από «ασιτία»;


Οι νέες κατηγορίες κατά του Τραμπ που «πυροδότησε με ψέματα την εισβολή στο Καπιτώλιο» - Τι ποινές αντιμετωπίζει

Ζήσαμε τον θερμότερο Ιούλιο της τελευταίας 14ετίας στην κεντρική και νότια Ελλάδα - Τα στοιχεία για την Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης