Δεν ήταν εμπρηστικός μηχανισμός η συσκευή που εντοπίστηκε στον Υμηττό

Δεν ήταν εμπρηστικός μηχανισμός η συσκευή που εντοπίστηκε στον Υμηττό

Εθελοντής πυροφύλακας εντόπισε το βράδυ της Πέμπτης στον Υμηττό ένα εργαλείο που έμοιαζε με εμπρηστικό μηχανισμό

empristikos_mixanismos_xr
Φωτογραφία από ένα εργαλείο που έμοιαζε με εμπρηστικό μηχανισμό  και εντοπίστηκε στην περιοχή του Υμηττού, το βράδυ της Πέμπτης, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

To αντικείμενο εντοπίστηκε από εθελοντή πυροφύλακα του δήμου Υμηττού, στην περιοχή της Αγίας Μαύρας, που βρίσκεται προς την πλευρά της Ηλιούπολης. 

Μετά τον εντοπισμό του φερόμενου ως εμπρηστικού μηχανισμού, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ της ανατολικής Αττικής έψαξαν για τυχόν παρόμοια αντικείμενα στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού, με φακούς, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

mixanismos
Ο μηχανισμός που εντοπίστηκε στον Υμηττό

Την είδηση του εντοπισμού του αντικειμένου μοιράστηκε στη σελίδα του στο Facebook και ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης, κάνοντας λόγο για «αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις)».

Τα Ellinika Hoaxes επικοινώνησαν με τον κύριο Ιωάννη Αρτοποιό, εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το αντικείμενο δεν αποτελεί εμπρηστικό μηχανισμό αλλά το εσωτερικό ηλεκτρονικού τσιγάρου, ενώ τόνισε πως αυτό βρέθηκε σε σημείο που δεν περιβαλλόταν από καύσιμη ύλη.

«Από τις μέχρι τώρα έρευνες δεν προκύπτει ότι είναι εμπρηστικός μηχανισμός, αλλά το εσωτερικό ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου, και μάλιστα τοποθετημένο σε σημείο όπου περιμετρικά δεν υπήρχε καύσιμη ύλη. Ωστόσο, έχει παραδοθεί στην αρμόδια διεύθυνση της ΕΛΑΣ για περαιτέρω έλεγχο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως προκύπτει συνεπώς, το αντικείμενο που εντοπίστηκε στην περιοχή του Υμηττού από ομάδα εθελοντών δεν αποτελεί εμπρηστικό μηχανισμό, αλλά εσωτερικό μηχανισμό ηλεκτρονικού τσιγάρου.


Ειδήσεις σήμερα:

Δραματικές στιγμές στην Αγχίαλο - Καλύτερη εικόνα από τις πυρκαγιές σε Βόλο, Λαμία, Ρόδο, Κέρκυρα και Κάρυστο

Πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στη Σάμο, διασώθηκε ο πιλότος

Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ελληνική οικονομία - Θετικό πρόσημο για τις προοπτικές της και ακολουθεί επιθετική επενδυτική ατζέντα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης