Πτώση Canadair στην Κάρυστο - «Πέρασε δίπλα μου με κλίση 90 μοίρες», λέει αυτόπτης μάρτυρας

Πτώση Canadair στην Κάρυστο - «Πέρασε δίπλα μου με κλίση 90 μοίρες», λέει αυτόπτης μάρτυρας

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από τη ρίψη νερού πάνω από εστία της φωτιάς, το πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη και τυλίχτηκε στις φλόγες

canadair_karystos_2_arthro
Τα δραματικά δευτερόλεπτα από τη μοιραία ρίψη μέχρι τη συντριβή του Canadair στον Πλατανιστό Καρύστου περιγράφει στο protothema.gr ένας κάτοικος της περιοχής ο οποίος είδε το αεροσκάφος να τυλίγεται στις φλόγες μέσα στο ρέμα.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr φαίνεται το ελικόπτερο την ώρα που ρίχνει νερό πάνω από τα φλεγόμενα συντρίμμια του Canadair.

Ελικόπτερο επιχειρεί κατάσβεση στα συντρίμμια του Canadair στην Κάρυστο


Κλείσιμο
Ο κ. Σπύρος Γεωργίου παρακολουθούσε την πτήση του Canadair το οποίο επιχειρούσε στο σημείο προκειμένου να σβήσει μια μικρή εστία ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση.

Όπως λέει, είδε το αεροσκάφος να παίρνει μια επικίνδυνη κλίση και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά άκουσε την έκρηξη από τη συντριβή του.

«Το είδα να περνάει δίπλα μου με κλίση 90 μοίρες. Λέω 'τι κάνει;'. Θεώρησα ότι έχει πάρει μια παρακινδυνευμένη κλίση πτήσης.

» Στα 3 δευτερόλεπτα άκουσα την έκρηξη. Τυλίχθηκε αμέσως στις φλόγες», εξηγεί ο κ. Γεωργίου ενώ επισημαίνει πως ήταν άμεση η αντίδραση των πυροσβεστών που βρίσκονταν στην περιοχή και έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά που προκλήθηκε από την πτώση του Canadair.

«Έκανε ρίψη σε μια μικρή εστία επειδή φοβούνταν για το βράδυ τους ανέμους. Κάποιο κομμάτι από το Canadair πήρε στο δέντρο.

Με το που έπεσε δημιουργήθηκαν δύο εστίες φωτιάς. Κατέβηκαν αμέσως τα πυροσβεστικά οχήματα που ήταν κοντά για να αποτελειώσουν τη φωτιά», αναφέρει ο ίδιος.

Ακόμη, ο αυτόπτης μάρτυρας τονίζει πως πρώτα έφτασε στο σημείο της συντριβής ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής που έκανε ρίψη νερού για να σβήσει τη φωτιά.



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Έχουμε μπροστά ένα δύσκολο καλοκαίρι με τις φωτιές - Όλοι σε απόλυτη επιφυλακή

Φωτιά σε οικοπεδική έκταση στο Τατόι

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Διέθεσε 50 εκατ. ευρώ, έσωσε πάνω από 1.000 καρκινοπαθή παιδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης