Κυριάκος Πιερρακάκης: Συναντήθηκε με τον νέο Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Γεράσιμο Σιάσο

Κυριάκος Πιερρακάκης: Συναντήθηκε με τον νέο Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Γεράσιμο Σιάσο

Ο Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με το νέο Πρύτανη του ΕΚΠΑ μετά την εκλογή του

pierrakakis-siasos
Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης συνάντησε τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Καθηγητή Καρδιολογίας, κ.Γεράσιμο Σιάσο την Παρασκευή 21 Ιουλίου, μετά την ομόφωνη εκλογή του κ.Σιάσου στη θέση του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, ο Υπουργός συνεχάρη το νέο Πρύτανη του ΕΚΠΑ για την εκλογή του, χωρίς να παραλείψει να υπογραμμίσει το σπουδαίο ρόλο των δημόσιων Πανεπιστημίων στην εκπαίδευση, την έρευνα αλλά και τη σημαντική προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία.

Ο Καθηγητής Σιάσος, κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος και δύο Μεταπτυχιακών διπλωμάτων (M.Sc.) στις «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας - Καρδιολογική Νοσηλευτική» και στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας», έχει μετεκπαιδευτεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Έχει εκλεγεί ομόφωνα σε όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες (Λέκτορας, Επίκουρος Καθηγητής, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής, Καθηγητής) στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ.

Είναι Ιδρυτής και Υπεύθυνος του Ειδικού Ιατρείου «Καρδιά και Διαβήτης» για την παρακολούθηση ασθενών, οι οποίοι πάσχουν από καρδιολογικό νόσημα και σακχαρώδη διαβήτη. Πρωτοστάτησε στην εγκατάσταση και λειτουργία της Γ΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», στην οποία υπηρετεί. Είναι Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας «Καρδιά και Διαβήτης» της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας.

Κλείσιμο
Διδάσκει σε 6 προπτυχιακά μαθήματα και 5 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται στη Μοριακή Καρδιολογία, Αθηροσκλήρωση, Ενδοθηλιακή λειτουργία, Σακχαρώδη Διαβήτη σε ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο.

Ο νέος Πρύτανης του ΕΚΠΑ έχει ισχυρή διεθνή παρουσία, είναι συγγραφέας (ή συν-συγγραφέας) σε πάνω από 380 δημοσιεύσεις ενώ η μελέτη, στην οποία υπήρξε πρώτος συγγραφέας της Ιατρικής Σχολής του Harvard και της Mayo Clinic και δημοσιεύτηκε το 2018 στο περιοδικό JACC (IF: 24.090) επελέγη το ίδιο έτος ως μία από τις 100 καλύτερες δημοσιεύσεις στην καρδιολογία.

Κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ο κ.Σιάσος τόνισε ότι το δημόσιο Πανεπιστήμιο αποτελεί την ατμομηχανή της πνευματικής ανάπτυξης του τόπου ενώ προέταξε την ανάγκη για στήριξη των Πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα.

Με τη συμφωνία να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία μεταξύ ΥΠΑΙΘΑ και ΕΚΠΑ, ολοκληρώθηκε η συνάντηση.



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από Βουλή: Βρισκόμαστε σε πόλεμο με τις πυρκαγιές, θα αποζημιώσουμε αυτούς που επλήγησαν

Φωτιά στο Γεννάδι Ρόδου: Προσπαθούν να «κόψουν» την πυρκαγιά - «Έχει περάσει τον δρόμο», δείτε βίντεο

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Μετά τον καύσωνα έρχονται μπουρίνια και «βουτιά» 8 βαθμών Κελσίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης