Χανιά: Ξεψύχησε άλογο που είχε ξεχάσει ο ιδιοκτήτης του χωρίς νερό και τροφή

Χανιά: Ξεψύχησε άλογο που είχε ξεχάσει ο ιδιοκτήτης του χωρίς νερό και τροφή

Ο 26χρονος παραδέχτηκε πως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχε πάει να δει το άτυχο ζώο τις τελευταίες μέρες

Alogo_Exof
Το πιο σκληρό του πρόσωπο έδειξε ένας 26χρονος από την Κίσσαμο Χανίων ο οποίος κατηγορείται ότι άφησε δέμενο σε ένα χωράφι το θηλυκό άλογο του χωρίς να του δώσει νερό και φαγητό σε συνθήκες καύσωνα με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να ξεψυχήσει.

Οπως είπαν οι γείτονες στην πανελλήνια ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα και το κυνήγι όπου και έγινε η καταγγελία, το ζώο ήταν αρκετές μέρες δεμένο με σκοινί στο χωράφι στον καύσωνα χωρίς καμία σκιά και χωρίς κανείς να πάει να του βάλει νερό.

Οι ίδιοι προχώρησαν σε καταγγελία όταν το άλογο είχε πλέον πεθάνει και υπήρχε έντονη δυσοσμία. Οι αστυνομικοί του ΑΤ Κισάμου που πήγαν στο σημείο εντόπισαν το νεαρό θηλυκό άλογο νεκρό και λίγη ώρα αργότερα τον 26χρονο ιδιοκτήτη του, ο οποίος συνελήφη και παραδέχτηκε ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχε επισκεφθεί το άτυχο ζώο τις τελευταίες ημέρες…

Alogo_1
Alogo_Xania


Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχει ήδη ειδοποιηθεί η κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να κάνει νεκροψία στο νεαρό άλογο, που εκτιμάται ότι είναι περίπου πέντε χρονών, ενώ όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες δεν ήταν και πεταλωμένο.

Πάντως όπως έλεγαν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, αν οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα, το ζώο μπορεί και να είχε σωθεί. Ο 26 χρόνος ιδιοκτήτης του αλόγου που κρατείται βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων, ενώ αναμένεται να του επιβληθεί και τσουχτερό πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη στα Χανιά με τον τεμαχισμένο άνδρα: Μυστήριο με την ταυτότητά του, τι λένε οι υπάλληλοι του δήμου που τον βρήκαν

Ένας 16χρονος ανάμεσα στους τέσσερις νεκρούς στο τροχαίο στην Έδεσσα – Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους

Λιμενικό για φωτιά στη Μάνδρα: Σε ετοιμότητα σκάφη για την παροχή συνδρομής εάν χρειαστεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης