Ο εμφύλιος των Τράγκα: Οι κληρονόμοι face to face στο Μονακό για τη διαθήκη
tragkas_arthro

Ο εμφύλιος των Τράγκα: Οι κληρονόμοι face to face στο Μονακό για τη διαθήκη

Η χήρα του δημοσιογράφου Μαρία Καρρά και ο γιος του Γιάννης Τράγκας, μετά τη σκληρή αντιπαράθεσή τους, θα συναντηθούν για να συνυπογράψουν την αποδοχή της κληρονομιάς

Ο Γιώργος Τράγκας με την τρίτη σύζυγό του Μαρία Καρρά

Νερό στο κρασί της ρίχνει τελικά η Μαρία Καρρά μετά τις αποκαλύψεις για την πώληση ακινήτων στις ΗΠΑ και το κυνηγητό που υφίσταται από τον Γιάννη Τράγκα τους τελευταίους μήνες, προκειμένου αυτός να μάθει τι απέγιναν τα ακίνητα του πατέρα του στις ΗΠΑ και αλλού.

Ο γιος του εκλιπόντος έμαθε μέσω αμερικανικού δικηγορικού γραφείου για τις πωλήσεις τουλάχιστον δύο σπιτιών σε Λας Βέγκας και Ουάσινγκτον και πλέον αναμένει νέες πληροφορίες, οι οποίες αφορούν τα υπόλοιπα ακίνητα του πατέρα του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, για τα οποία η μόνιμη επωδός της Μαρίας Καρρά είναι ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Μετά το εξώδικο στη συμβολαιογράφο που ανέλαβε την απογραφή, με το οποίο καλεί την τελευταία σύζυγο του πατέρα του να προσκομίσει τα πλήρη στοιχεία της κληρονομιάς, η χήρα εμφανίστηκε τελικά.



Ο Γιάννης Τράγκας ειδοποιήθηκε προ ημερών από τον συμβολαιογράφο στον οποίο κατατέθηκε η διαθήκη του πατέρα του στο Μονακό να ταξιδέψει σε συγκεκριμένη ημερομηνία στο πριγκιπάτο, όπου έπειτα από μήνες θα συναντηθεί face to face με τη Μαρία Καρρά. Κι αυτό θα συμβεί επειδή η τελευταία θα πρέπει να υπογράψει μαζί με τον γιο του αείμνηστου συζύγου της την απογραφή της κληρονομιάς που προκύπτει από τη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα.

Εν αντιθέσει με την Ελλάδα, όπου εις εκ των κληρονόμων μπορεί να πάει μόνος του στον συμβολαιογράφο να υπογράψει και ακολούθως να λάβει το μερίδιο που του αναλογεί, στο Μονακό το δικονομικό σύστημα απαιτεί την ταυτόχρονη παρουσία όλων των κληρονόμων. Ετσι, το συμβολαιογραφικό γραφείο στο οποίο κατατέθηκε η ιδιόχειρη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα στο πριγκιπάτο ενημέρωσε τον Γιάννη Τράγκα και τη Μαρία Καρρά να δώσουν το «παρών» μαζί σε μία με δύο εβδομάδες.

Μόλις υπογράψουν, ο Γιάννης Τράγκας θα έχει πλέον το δικαίωμα να αναζητήσει το μερίδιο από την κληρονομιά του πατέρα του σε Γαλλία και Αμερική, όπως περιγράφεται στη διαθήκη του εκλιπόντος. Υστερα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, οι δύο κληρονόμοι θα ταξιδέψουν ξανά στο Μονακό προκειμένου να υπογράψουν για την τελική διανομή των περιουσιακών στοιχείων της κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα.



Καταθέσεις 14.000.000 ευρώ

Απέναντι από το εμβληματικό ξενοδοχείο «Hermitage», όπου το ζεύγος Τράγκα γευμάτιζε ενίοτε και στον αριθμό 2 της Avenue de Monte Carlo, σε ένα κτίριο που ξεχωρίζει, στεγάζεται η τράπεζα Edmond de Rothschild. Πρόκειται για ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που προσφέρει υπηρεσίες private banking μόνο σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ένας από αυτούς ήταν ο Γιώργος Τράγκας.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη δημοσίευση του πορίσματος από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ο Γιώργος Τράγκας και η Μαρία Καρρά ήταν πελάτες στην τράπεζα των Ρότσιλντ.

Διατηρούσαν καταθέσεις συνολικού ύψους σχεδόν14.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 11.437.647 ευρώ ήταν σε χρήματα, ενώ ακόμα 2.500.000 ευρώ εντοπίστηκαν σε ράβδους χρυσού μέσα σε θυρίδες της συγκεκριμένης τράπεζας στο Μονακό. Το συγκεκριμένο παράρτημα της Edmond de Rothschild που διαχειριζόταν, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν το 2021, κεφάλαια ύψους 3,5 δισ. ευρώ, είχε επιλέξει ο εκλιπών προκειμένου να τοποθετήσει ένα μέρος της τεράστιας περιουσίας του.

Μετά την εμφάνιση της ιδιόχειρης διαθήκης και τη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στους κληρονόμους του, το τραπεζικό ίδρυμα πάγωσε τους λογαριασμούς μέχρι να ξεκαθαρίσει το κληρονομικό στάτους, κάτι που αναμένεται να συμβεί μετά τη συνάντηση Γιάννη Τράγκα και Μαρίας Καρρά στο Μονακό και την πρώτη υπογραφή τους στην απογραφή.

Στη συνέχεια, όταν ειδικά ο Γιάννης Τράγκας θα έχει πλέον πλήρη εικόνα της περιουσίας, την οποία η τελευταία σύζυγος του πατέρα του, σύμφωνα με όλα όσα έχουν γίνει γνωστά, ήξερε, παρότι η ίδια το αρνείται ακόμη και σήμερα, θα μεταβεί ξανά στο Μονακό για τη δεύτερη υπογραφή.Εκεί θα είναι παρούσα και η Μαρία Καρρά για να υπογράψει και αυτή ώστε να ακολουθήσει η διανομή των περιουσιακών στοιχείων, αφού πρώτα αποπληρωθούν τα χρέη προς το Δημόσιο, κάτι που επιθυμεί διακαώς ο Γιάννης Τράγκας.



Νέα στοιχεία

Μέσα στις επόμενες ημέρες το αμερικανικό δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε την υπόθεση έπειτα από εντολή του Γιάννη Τράγκα αναμένεται να αποδώσει στον γιο του εκλιπόντος εκδότη-δημοσιογράφου νέα στοιχεία για τα ακίνητα του πατέρα του στις ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής δύο εξ αυτών, ένα στο Λας Βέγκας και άλλο ένα στην Ουάσινγκτον, φέρεται να πουλήθηκαν από τη Μαρία Καρρά, σύμφωνα με την έρευνα των Αμερικανών δικηγόρων οι οποίοι αντιμετώπισαν δυσκολίες στο να εντοπίσουν τις εταιρείες στις οποίες ανήκαν. Μάλιστα για το ακίνητο της Ουάσινγκτον φέρεται να επιστρατεύτηκε και στενός φίλος του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος το είχε επισκεφθεί και θυμόταν οδό και αριθμό, οπότε και εντοπίστηκε.

Τα νέα στοιχεία θα αφορούν πιθανώς και το διαμέρισμα της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν, το οποίο βρίσκεται στον 28ο όροφο του Olympic Tower και ανήκει κατά 50% στον Γιάννη Τράγκα και κατά 50% στη Μαρία Καρρά. Εάν έχει πουληθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Γιάννη Τράγκα, τότε θα προκύψει μείζον θέμα δικαστικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον γιο και τη χήρα του Γιώργου Τράγκα, η οποία «παίζει» μόνη της στην άλλη άκρη του Ατλαντικού εδώ και μήνες.

Μάλιστα στις πωλήσεις των ακινήτων ενεργό ρόλο έχει η δικηγορική εταιρεία Pardalis & Nohavicka με έδρα τη Νέα Υόρκη που έχει ως μότο της τη φράση «Προστατεύοντας επιχειρήσεις και ιδιώτες σε όλο τον κόσμο».



Ο δικηγόρος Τάσος Παρδάλης ήταν φίλος του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος τον είχε φιλοξενήσει και σε εκπομπή του, και αυτός που φέρεται να ανέλαβε τις πωλήσεις των ακινήτων στις ΗΠΑ. Παρά το αίτημα που υπέβαλε το «ΘΕΜΑ» ώστε να έχουμε μα απάντηση για την εμπλοκή της εταιρείας του, ο κ. Παρδάλης δεν απάντησε ώστε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει αν το γραφείο του ήταν αυτό που πούλησε το ακίνητο στο Λας Βέγκας. Η συγκεκριμένη κατοικία πουλήθηκε μόλις τρεις μήνες μετά τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα, όταν είχε μόλις αρχίσει η αντιπαράθεση ανάμεσα στους τρεις κληρονόμους, που τελικά έμειναν δύο.

Η Μαρία Καρρά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φρόντισε ώστε κάποια λαμπερά ακίνητα από τα 17 συνολικά που αποκαλύφθηκαν σταδιακά να μη μείνουν ανεκμετάλλευτα, από τη στιγμή που η ίδια επέλεξε να μένει μόνιμα στο Μαϊάμι. Ετσι, κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς φρόντισε να νοικιάσει την εντυπωσιακή βίλα στη Νίκαια με την εκπληκτική θέα στη Γαλλική Ριβιέρα όπου έζησε για μεγάλα διαστήματα τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Γιώργος Τράγκας.

Το ίδιο φέρεται να έπραξε και με το σπίτι που αγόρασαν στο Σεν Τροπέ, το οποίο αποκαλύφθηκε λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα, αφού ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι οι τιμές των ενοικίων ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ τον μήνα για μία τυπική εξοχική κατοικία στο διάσημο θέρετρο. Και από τα δύο ακίνητα φέρεται να εισέπραξε ένα πολύ καλό τίμημα, ενώ μετά την κακουργηματική δίωξη που της ασκήθηκε πολλοί γνώστες της υπόθεσης στοιχηματίζουν ότι πολύ δύσκολα θα έρθει για να απολογηθεί η ίδια όταν κληθεί. Η στάση της σε ό,τι αφορά ακίνητα και λογαριασμούς του εκλιπόντος παραμένει η ίδια, επιμένοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτε για σπίτια και τραπεζικές καταθέσεις.

Γι’ αυτό θα επιλέξει το απολογητικό υπόμνημα, ενώ μένει πλέον να φανεί μετά τις υπογραφές στο Μονακό τι θα βρει ο Γιάννης Τράγκας στις θυρίδες και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα του στο πριγκιπάτο, αφού στη διαθήκη τού άφησε ποσοστό 25% από αυτούς. Μετά θα ελέγξει και τους λογαριασμούς στις ΗΠΑ, μια και ο εκλιπών του κληροδότησε το 30% αυτών, αν μπορέσει να τους βρει μέσα σε αυτό τον δαίδαλο με κρυμμένες εταιρείες, ακίνητα και διάφορα άλλα περιουσιακά στοιχεία, την ύπαρξη των οποίων ο ίδιος δεν γνώριχε καν μέχρι να αρχίσουν τα αποκαλυπτήριά τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης