Θεσσαλονίκη: «Ευτυχώς δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινων ζωών» - Πάνω από 40 άτομα απομακρύνθηκαν από την κλινική

Θεσσαλονίκη: «Ευτυχώς δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινων ζωών» - Πάνω από 40 άτομα απομακρύνθηκαν από την κλινική

Πέντε άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα μετά την πυρκαγιά σε κλινική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στη κλινική βρίσκονταν περί τα 150 άτομα

kliniki_salonika
Περισσότερα από 40 άτομα, ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, απομακρύνθηκαν από την Πυροσβεστική και οδηγήθηκαν σε ασφαλείς χώρους, μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης σε ιδιωτική κλινική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ συνολικά πέντε άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της πόλης και σε ιδιωτική κλινική.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Συντονιστή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Κεντρικής - Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγου, Δημήτρη Καρασαββίδη, ο συναγερμός στην Πυροσβεστική σήμανε στις 08:43, όταν ειδοποιηθηκαν για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον ημιόροφο της ιδιωτικής κλινικής και συγκεκριμένα στην μονάδα αποστείρωσης.

Φωτιά σε κλινική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 5


«Έγινε μεγάλη μεγάλη επιχείρηση από την Υπηρεσία μας με δέκα οχήματα εκ των οποίων τα δύο ήταν ειδικά, 30 πυροσβέστες και επιπλέον τέσσερα διοικητικά οχήματα. Προβήκαμε άμεσα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, έγινε ομαλά ασφαλή μεταφορά ασθενών και νοσηλευτικού προσωπικού σε χώρους που ήταν ασφαλείς - πάνω από 40 άτομα. Τελευταία μεταφέραμε μια ασθενή που ήταν χειρουργημένη, από τον τρίτο όροφο την κατεβάσαμε με φορείο από το κλιμακοστάσιο της κλινικής και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο», ανέφερε ο κ. Καρασαββίδης.

Κλείσιμο
Φωτιά σε κλινική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 3


kliniki2


Ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής - Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τόνισε ότι η μεγάλη επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και με άψογη συνεργασία των Αρχών που κινητοποιήθηκαν και το βασικό είναι ότι δεν υπήρξαν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Φωτιά σε κλινική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 4

kliniki3


Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στη κλινική βρίσκονταν περί τα 150 άτομα: ασθενείς, επισκέπτες και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Τέσσερα άτομα αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, στα οποία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και δεν χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο. Μια νεαρή εγκυμονούσα, η οποία είχε προγραμματιστεί να γεννήσει με πρόκληση τοκετού, διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ ακόμη τέσσερις ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα για να συνεχίσουν τη νοσηλεία του σε δημόσιο νοσοκομείο και σε ιδιωτική κλινική.


Ειδήσεις σήμερα:

«Βλάπτει την Ακρόπολη»: Προθεσμία 3 μηνών για να γκρεμιστούν 2 όροφοι στο ξενοδοχείο Coco-Μat

Αποκαλυπτήρια για τα 8 μέτρα-ανάσα για 2023-2024: Νέο market pass και μέση αύξηση €1.292 στο Δημόσιο

Χαμός στο Twitter από την αναβολή της συναυλίας της Άννας Βίσση στη Θεσσαλονίκη - «Ήρθα από το εξωτερικό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης