Πάτρα: Διώξεις στα μέλη του κυκλώματος που εξαπάτησε ποδοσφαιριστές με supercars και τροχόσπιτα

Πάτρα: Διώξεις στα μέλη του κυκλώματος που εξαπάτησε ποδοσφαιριστές με supercars και τροχόσπιτα

Η πρώτη υπόθεση απάτης για την οποία θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι κατηγορούμενοι αφορά στην δήθεν αγορά και εκτελωνισμό δυο πολυτελέστατων αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, όπως θα διαβάσετε παρακάτω

troxospito-luxury
Ένας πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικής Πυγμαχίας και οι ιδιοκτήτες εκτελωνιστικού γραφείου στη Πάτρα κλήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών ως κατηγορούμενοι για την πώληση πανάκριβων πολυτελών τροχόσπιτων αξίας άνω των 400.000 ευρώ σε δυο επιχειρηματίες από την Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τα μέλη του κυκλώματος που υπόσχονταν dream cars σε γνωστούς ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων ο αριστερός μπακ της Εθνικής ομάδας και της Νόριτς, Δημήτρης Γιαννούλης, ο πρώην στράικερ του Ολυμπιακού, Δημήτρης Μάνος κι άλλοι. Το κύκλωμα έπαιρνε παχυλές προκαταβολές για την αγορά και τον εκτελωνισμό των οχημάτων σε σούπερ τιμές, όμως αυτά δεν έφταναν ποτέ στους αγοραστές.

To δίδυμο των εκτελωνιστών, πατέρας και γιος παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών για την πράξη της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση, κατηγορούμενοι ότι «από κοινού, με κοινό δόλο και κατόπιν συναπόφασης με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος με πρόθεση ιδιοποιήθηκαν παρανόμως ξένα εν όλω κινητά πράγματα τα οποία οι παθόντες είχαν εμπιστευτεί στους κατηγορούμενους λόγω της ιδιότητάς τους ως εντολοδόχων» και πιο συγκεκριμένα ότι «υπεξαίρεσαν από 2 υποψήφιους πελάτες τους το ποσόν των 20.000€ από κάθε έναν και συνολικά το ποσόν των 40.000€.

Κατά τις πληροφορίες μας, τα μέλη του κυκλώματος πλέον τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον, και πιο συγκεκριμένα το δίδυμο των εκτελωνιστών ότι «τους εξαπάτησε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας», χωρίς ωστόσο να μπορούν μέχρι στιγμής να εξηγήσουν πειστικά γιατί οι προκαταβολές κατατίθεντο στους δικούς τους λογαριασμούς. Θα υποστηρίξουν ότι η προκαταβολή των 20.000 ευρώ που μπήκε σε τραπεζικό τους λογαριασμό για την αγορά των δύο πολυτελών τροχόσπιτων μεταφέρθηκε με εντολή του πρώην αθλητικού παράγοντα σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό.

Κλείσιμο
Ειδικότερα για την υπόθεση εξαπάτησης των δυο επιχειρηματιών από την Θεσσαλονίκη, οι κατηγορούμενοι, ανέλαβαν για λογαριασμό τους την ανεύρεση και τον εκτελωνισμό δυο πολυτελέστατων αυτοκινούμενων τροχόσπιτων μάρκας Concorde και Charisma diesel. Πρόκειται για οχήματα οι καμπίνες των οποίων προσφέρουν αφθονία σε χώρους, πολυτέλεια και πρακτικότητα, σε σημείο που θυμίζουν λουξ αυτοκινούμενη κατοικία με όλες τις ανέσεις. Μεγάλες κρεβατοκάμαρες με τεράστια διπλά κρεβάτια ντουλάπες, τηλεόραση, κουζίνα με καθιστικό και δερμάτινα καθίσματα. Ενδεικτικά, τα κόστη για τις τρεις εκδόσεις του νέου Concorde Liner ξεπερνούν με ευκολία τις 400.000 ευρώ ενώ για παλαιότερα μεταχειρισμένα μοντέλα οι τιμές ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.
Concorde-LINER2021-6
Concorde-LINER2021-17
Concorde-LINER2021-12
 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικής Πυγμαχίας και οι ιδιοκτήτες του εκτελωνιστικού γραφείου στη Πάτρα, ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες προκαταβολή 20.000 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, δίχως όμως να καταφέρουν να βρουν και να εκτελωνίσουν τα δυο πολυτελή αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, όπως είχαν υποσχεθεί.

Μάλιστα με εξώδικο στις 7.9.2021, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να επιστρέψουν τις 20.000 ευρώ, αγνοώντας και την εξώδικη διαμαρτυρία που έστειλαν οι δυο επιχειρηματίες στις 30.8.2021.

Σύμφωνα με τον συνήγορο των επιχειρηματιών απο τη Θεσσαλονίκη, κ. Ανδρέα Ταγαρακη, η παραπομπή στο ακροατήριο των κατηγορουμένων για την πράξη της υπεξαίρεσης και μάλιστα κατ εξακολούθηση είναι μια καταρχήν δικαίωση των εντολέων του, που κινήθηκαν απο την πρώτη στιγμή αστραπιαία και με τον ενδεδειγμένο νομικό τρόπο, ενώ ήδη έχουν δικαιωθεί και στο αστικό κομμάτι. Όπως τόνισε ο κ. Ταγαρακης, υπάρχει η βεβαιότητα ότι στο ακροατήριο θα καταπέσουν εντελώς οι όποιοι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων.

Να σημειωθεί ότι με βάση τη νομοθεσία η αμετάκλητη καταδίκη για το αδίκημα της υπεξαίρεσης αποτελεί λόγο απαγόρευσης άσκησης του επαγγέλματος του εκτελωνιστή.

Το modus operandi

Να θυμίσουμε ότι τα μέλη του κυκλώματος έταζαν πολυτελή οχήματα και supercars σε ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, γιατρούς και άλλους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι με την απατηλή υπόσχεση ότι «τα οχήματα έρχονται από τη Γερμανία αφού προηγηθεί συνεννόηση με την τράπεζα που τα έχει κατασχεμένα ώστε να τα αποδεσμεύσει» και το δέλεαρ ότι «γι’ αυτό η τιμή θα είναι αισθητά χαμηλότερη», έδιναν γενναίες προκαταβολές, όμως τα αυτοκίνητα δεν έφταναν ποτέ στον αγοραστή.

Μάλιστα, το κύκλωμα της απάτης για να κάνει τα θύματα να νιώθουν πιο «ασφαλή», δεχόταν τις περισσότερες προκαταβολές μέσω τραπεζικών καταθέσεων, οι οποίες βέβαια στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και τα θύματά τους όχι μόνο δεν πήραν τα οχήματα που παρήγγειλαν, αλλά ούτε καν τις προκαταβολές που έδωσαν, αφού ακολούθως οι εκτελωνιστές τα έριχναν στον μεσάζοντα και ο μεσάζων, με το πρόσχημα ότι «δεν λάμβανα εγώ τα χρήματα», στους εκτελωνιστές.

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, νομικός εκπρόσωπος 30 εξαπατημένων πελατών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα ονόματα γνωστών ποδοσφαιριστών, σε δηλώσεις του στο ΘΕΜΑ έκανε λόγο για μια πρωτοφανή υπόθεση απάτης για την οποία χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή μηνύσεων κατά των δύο δραστών.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μας είπαν ότι δεν άντεξε η καρδούλα του μικρού» - Θρήνος για τα αδέλφια που «έφυγαν» σε 6 ώρες

Τα πρώτα 24ωρα της νέας Βουλής: H ορκωμοσία, η εκλογή προέδρου, οι κόντρες και τα... στυλιστικά

Σάλος στην Ιταλία για τον υφυπουργό Πολιτισμού: Έχω κοιμηθεί με 1.500 γυναίκες, «όργανο γνώσης» το ανδρικό μόριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης