Επιμένει και την Κυριακή η κακοκαιρία – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Επιμένει και την Κυριακή η κακοκαιρία – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Από τα ξημερώματα της Κυριακής και μέχρι τις απογευματινές ώρες επανέρχεται η αστάθεια κυρίως στα κεντρικά της χώρας

vroxes-mak
Με εικόνες που δεν θυμίζουν ότι βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου άρχισε η ημέρα το Σάββατο, με την κακοκαιρία να επιμένει όλη την ημέρα.

Καταρρακτώδεις ήταν οι βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκη όπου μέσα σε λίγες ώρες έπεσε περισσότερη βροχή από όση πέφτει μέσα σε πολλούς μήνες.

Τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου τα φαινόμενα είναι σε ύφεση, λόγω και των βορειοδυτικών ανέμων, αλλά οι μετεωρολόγοι περιμένουν ότι και η Κυριακή η αστάθεια θα επανέλθει.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένουμε ξανά βροχοπτώσεις, κυρίως στα κεντρικά της χώρας.

Κλείσιμο
Τα φαινόμενα θα εμφανιστούν από τα ξημερώματα από τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και σταδιακά θα μετακινηθούν νοτιότερα.

Εντονότερα φαινόμενα αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας, αργότερα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες . Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής θα επηρεαστούν η Εύβοια, η Αττική και η Βοιωτίας και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο. Αργότερα, ως νωρίς το απόγευμα, θα επηρεαστούν τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και οι βόρειες Κυκλάδες.

Ο υετοός το Σαββατοκύριακο



Ειδικά όμως για τις Σποράδες, την Εύβοια, την Αττική, τη Βοιωτία οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες.











kyr


Στη δυτική Ελλάδα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Έντονα φαινόμενα στην Εύβοια

Σημαντικά προβλήματα καταγράφηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Εύβοια.

Στην περιοχή του Αλιβερίου έριξε ισχυρή καταιγίδα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια. Η έντονη βροχόπτωση είχε μεγάλη διάρκεια, συνοδεύτηκε από κεραυνούς. Από την καταιγίδα γέμισε με σημαντικό όγκο νερού η παραλία του Καράβου, με συνέπεια τα οχήματα μετά βίας να διασχίζουν τον δρόμο.

kakokairia_evia


Ισχυρή βροχόπτωση τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη

Έντονα φαινόμενα που επηρέασαν κυρίως περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, το κέντρο της πόλης και τα Μουδανιά στη Χαλκιδική όπου σημειώθηκαν και τοπικές διακοπές ρεύματος, έπληξε την Κεντρική Μακεδονία από τα ξημερώματα του Σαββάτου 17/6.

Στο στόχαστρο των έντονων καιρικών φαινομένων βρέθηκαν περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης και κυρίως την Πολίχνη, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε Τούμπα και Διαβατά. .
IMG-d4b564db1881f13cf9fce40abf85679c-V
 
IMG-9f435975a4e8a9dbbb51801ad6a5b3e0-V

Μερικά από τα πιο ενδεικτικά προβλήματα που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση είναι το κλείσιμο του τούνελ στην εσωτερική περιφερειακή, στο ύψος της Μαιάνδρου στον Εύοσμο, και στα δύο ρεύματα, αλλά και η υπερχείλιση του ρέματος Ξηροποτάμου για τρίτη φορά, με τα ορμητικά νερά να παρασύρουν αυτοκίνητα και να μπαίνουν μέσα σε σπίτια. 

Θεσσαλονίκη: Στο έλεος της κακοκαιρίας – Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια 4
 

Σε ποτάμι μετατράπηκε η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας, ενώ προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζουν περιοχές της κοινότητας Μελισσοχωρίου, λόγω βλάβης που σημειώθηκε στο δίκτυο ύδρευσης. 
Θεσσαλονίκη: Στο έλεος της κακοκαιρίας – Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια 3
 

Οπως ανακοίνωση η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου (ΔΕΥΑΩ), η προαναφερόμενη βλάβη οφείλεται στην ισχυρή βροχόπτωση, που είχε ως συνέπεια να παρασυρθούν αμμοχάλικα από σκάμματα που διανοίχθηκαν για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης. Στο σημείο βρίσκονται τεχνικοί και εργάζονται για την αποκατάσταση της υδροδότησης.
Θεσσαλονίκη: Στο έλεος της κακοκαιρίας – Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια 2
 

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζονται ακόμη, καταγράφηκαν από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στον σταθμού του Επταπυργίου στη Θεσσαλονίκη, από τις 02:30 περίπου, οπότε ξεκίνησε η ισχυρή βροχόπτωση, έως τις 09:30 περίπου, καταγράφηκαν 84 χιλιοστά υετού. Σημειώνεται ότι ένα χιλιοστό βροχής αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερό ανά τετραγωνικό μέτρο ή έναν τόνο νερό ανά στρέμμα. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά έπεσαν 84 τόνοι νερό σε ένα στρέμμα μέσα σε επτά ώρες.
Θεσσαλονίκη: Στο έλεος της κακοκαιρίας – Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια





Ειδήσεις σήμερα:

Κως: Πέταξαν την κάρτα SIM από το κινητό της Αναστάζια - Όλα δείχνουν έγκλημα πίσω από την εξαφάνισή της

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έχει βγάλει 26 εκατ. δολάρια χωρίς να κερδίσει Grand Slam!

Trafficking στην Ομόνοια: Τα διαμερίσματα - φυλακές και η αδίστακτη Ουζμπέκα μαστροπός - Πώς δρούσε το κύκλωμα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης