Ιπποκράτειος Πολιτεία: Ρομά «ξάφρισαν» τα χρυσαφικά από σπίτι - Τα έκρυψαν στο δάσος, για να τα βρουν... σε πρώτη ευκαιρία

Ιπποκράτειος Πολιτεία: Ρομά «ξάφρισαν» τα χρυσαφικά από σπίτι - Τα έκρυψαν στο δάσος, για να τα βρουν... σε πρώτη ευκαιρία

Τα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν, χωρίς να βρεθούν πάνω τους τα κοσμήματα, που μόλις είχαν κλέψει

spiti-mak1
Μέλη συμμορίας Ρομά, που είχαν γίνει φόβος και τρόμος στα βόρεια προάστια της Αττικής, αποδείχτηκαν... σκληρά καρύδια, καθώς αρνήθηκαν να ομολογήσουν, μετά τη σύλληψή τους, το σημείο όπου έκρυψαν τα κλεμμένα χρυσαφικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα μέλη της συμμορίας -τρεις ημεδαποί, 56, 21 και 20 ετών- συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά την κλοπή που διέπραξαν σε οικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στις Αφίδνες, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής. Κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

spiti-_1_
spiti-_2_
spiti-_3_
spiti-_4_




Κλείσιμο
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αφού έκριναν ύποπτο το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν οι κατηγορούμενοι στην Κηφισιά, τους κάλεσαν σε έλεγχο. Οι κατηγορούμενοι δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις και ανέπτυξαν ταχύτητα, με τους αστυνομικούς να τους ακολουθούν και να τους ακινητοποιούν λίγο αργότερα στη γέφυρα Καλυφτάκη. Εντός του αυτοκινήτου και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, οκτώ ρολόγια χειρός, δύο κάμερες κι άλλα αντικείμενα.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, αυτά που δεν βρέθηκαν πάνω τους ήταν αντικείμενα μεγάλης αξίας, κυρίως χρυσαφικά, τα οποία οι δράστες πέταξαν κάπου μέσα στο δάσος, φοβούμενοι το ενδεχόμενο σύλληψής τους -όπως και συνέβη λίγη ώρα μετά.

Μάλιστα, αρνήθηκαν πεισματικά να αποκαλύψουν στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν σε ποιο σημείο τα είχαν πετάξει. Αξιωματικός της Ασφάλειας Ωρωπού εκτιμά ότι οι δράστες αποχωρίστηκαν τα κλοπιμαία σε σημείο που μόνο εκείνοι γνωρίζουν, για να είναι σε θέση να τα πάρουν με την πρώτη ευκαιρία.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες, ενώ έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 10 περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αφίδνες, Πολυδένδρι, Ωρωπό, Καπανδρίτι και Νέα Μάκρη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.



Ειδήσεις σήμερα:

Αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης στη Γαλλία πρώην ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου - «Τρέξτε, μαχαιρώνουν παιδιά»

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη - Ταρακουνήθηκε η Αττική

Τραγωδία στο Βέλγιο - Νεκρό εντοπίστηκε βρέφος που το ξέχασε η μητέρα του στο αυτοκίνητο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης