Έβρος - Λαλούσης: Δεν πιστεύω ότι εργαλειοποιείται το μεταναστευτικό από την Τουρκία

Έβρος - Λαλούσης: Δεν πιστεύω ότι εργαλειοποιείται το μεταναστευτικό από την Τουρκία

Ως ένα αποτέλεσμα των κλιματολογικών συνθηκών χαρακτήρισε την αυξημένη κίνηση των μεταναστών στον Έβρο ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Metanastes_Evros
Tο μεταναστευτικό δεν εργαλειοποιείται από την Τουρκία, σχολίασε από την Θεσσαλονίκη ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης με αφορμή τα τελευταία περιστατικά στον Έβρο.

Ο υπουργός πού από σήμερα επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και τον Έβρο, βρέθηκε νωρίτερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με την ηγεσία της.

Κατά την άφιξη του και σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους εκτίμησε πώς οι προσφυγικές ροές που παρατηρούνται αυτό το διάστημα στον Έβρο, βρίσκονται σε παρόμοια επίπεδα με το 2022, ενώ όπως είπε δεν διαπιστώνει πώς το προσφυγικό εργαλειοποιείται από την Τουρκία, αναφέροντας για την κατάσταση ευθύνονται οι κλιματολογικές συνθήκες και η χαμηλή στάθμη του ποταμού που ευνοούν τη μεταφορά παράτυπων μεταναστών από τους διακινητές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε πώς για την Ελληνική αστυνομία και τον Στρατό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των συνόρων, ενώ ευχαρίστησε και τα στελέχη της ΕΛΑΣ και του Στρατού, για τις προσπάθειες που καταβάλουν.

Δείτε τι ανέφερε χαρακτηριστικά:
Δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπου Λαλούση
Κλείσιμο


«Η ελληνική αστυνομία σε αρμονική συνεργασία με τον ελληνικό στρατό είναι σε εγρήγορση και σε επαγρύπνηση και έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε σεβόμενη το εθνικό, το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, να αποτρέπει την οποιαδήποτε προσπάθεια παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα μας», είπε ο κ. Λαλούσης και πρόσθεσε: «Η φύλαξη των συνόρων, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πρώτη προτεραιότητα της αστυνομίας».

Ευχαρίστησε το προσωπικό της αστυνομίας, αλλά και του ελληνικού στρατού, που όπως είπε διαχρονικά συνεισφέρει στη φύλαξη των συνόρων και τόνισε ότι με κοινή προσπάθεια και συνεργασία επιτυγχάνεται το καλύτερο αποτέλεσμα ως προς την αποστολή τους, σε ό,τι αφορά το φαινόμενο της αποτροπής της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια.

Σημείωσε δε, ότι τα στοιχεία του μεταναστευτικού είναι τα ίδια με πέρυσι, ωστόσο διευκρίνισε ότι οι κλιματολογικές συνθήκες και η μείωση της στάθμης του ποταμού Έβρου, λόγω της εποχής, πιθανόν να ευνοεί τις ροές. Σημείωσε, πάντως, ότι το φαινόμενο «αντιμετωπίζεται» και ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Τον υπουργό συνόδευε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος και στο αστυνομικό μέγαρο τον υποδέχτηκαν ο γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Β. Ελλαδος, αντιστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Χρήστος Μπουλούμπασης και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κ. Μακεδονίας, ταξίαρχος Γιώργος Τζήμας.

Ακολούθησε επίσκεψη στο μουσείο της αστυνομίας στο ισόγειο του κτιρίου και αμέσως μετά σύσκεψη με την ηγεσία της αστυνομίας για υπηρεσιακά θέματα.

Ο υπουργός θα παραστεί στην κηδεία του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωστάρακου στις δώδεκα το μεσημέρι, στον Ι. Ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί, σήμερα και αύριο, τους νόμους Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τις εκκλησιαστικές αρχές και με υπηρεσιακούς παράγοντες της αστυνομίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανατινάχτηκε πελώριο υδροηλεκτρικό φράγμα στη Χερσώνα - Τεράστιος όγκος νερού ρέει ανεξέλεγκτος


Γιώργος Γεωργίου: Οι αντιφάσεις ενός cult ήρωα - Οι ατάκες του που δίχασαν


Συνεχίζεται το «γλέντι» στο Twitter για την πτήση που έχασε η Ζέτα Μακρυπούλια


----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης