Έβρος: Σε εγρήγορση οι Αρχές για αποτροπή παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα

Έβρος: Σε εγρήγορση οι Αρχές για αποτροπή παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα

Τις τελευταίες μέρες καταγράφεται αύξηση στις προσπάθειες αντικανονικής εισόδου σε ελληνικό έδαφος, λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών του ποταμού Έβρου -Προωθούνται στην περιοχή από Τούρκους στρατοχωροφύλακες

Metanastes_Evros
Σε εγρήγορση βρίσκονται οι Αρχές προκειμένου να αποτρέψουν ομάδες προσφύγων και μεταναστών να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα από περιοχές του Έβρου. Τις τελευταίες μέρες καταγράφεται αύξηση στις προσπάθειες αντικανονικής εισόδου σε ελληνικό έδαφος, λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών του ποταμού, αλλά και επειδή -όπως αναφέρουν σχετικές πηγές- Τούρκοι στρατοχωροφύλακες όχι μόνο δεν αποτρέπουν αλλά προωθούν ομάδες μεταναστών και προσφύγων προς την ελληνική πλευρά.

Οι Τούρκοι εστιάζουν σε περιοχές των συνόρων που δεν καλύπτει ο φράκτης του Έβρου, προωθώντας ομάδες αλλοδαπών προς την Ελλάδα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες στον βόρειο Έβρο, κοντά στα χωριά Μαράσια, έχουν φτάσει περισσότεροι από 100 πρόσφυγες και μετανάστες, που επιχειρούν να περάσουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μας. Για τον λόγο αυτό έχουν αυξηθεί οι ελληνικές δυνάμεις και οι περιπολίες στην περιοχή.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct41k27bv33d)

Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct3u3n6l7b7t)

Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε η επιχείρηση περισυλλογής προσφύγων, Κούρδων Γεζίντι, από νησίδα του Έβρου, στο χωριό Μαράσια. Από τους 91 αλλοδαπούς που διασώθηκαν, τα 34 είναι παιδιά. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος αστυνομικές δυνάμεις, συνοριοφύλακες και οκτώ πυροσβέστες της ΕΜΑΚ με μια βάρκα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
«Εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες σήμερα (4-6-2023) από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, με τη συνδρομή της Ε.Μ.Α.Κ. και παρουσία αξιωματούχων του Frontex, -91- μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου, πλησίον παρέβριας περιοχής των Μαρασίων Ορεστιάδας.
Πρόκειται για 32 άντρες, 25 γυναίκες και 34 ανήλικους, για τον εντοπισμό των οποίων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από Μ.Κ.Ο. αναφορικά με την τοποθεσία όπου βρίσκονταν.
Από τις επακόλουθες έρευνες διακριβώθηκε η βασιμότητα των πληροφοριακών στοιχείων και άμεσα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες για τη διάσωσή τους, ενώ στο σημείο παρίστατο κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προκειμένου παρασχεθεί βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.
Όπως διαπιστώθηκε οι μετανάστες είχαν προωθηθεί στο ελληνικό έδαφος από διακινητή, ο οποίος τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με βάρκα και τους εγκατέλειψε στη νησίδα.
Οι ανάγκες ένδυσης, σίτισης και πρώτων βοηθειών των διασωθέντων, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, καλύφθηκαν άμεσα από τις ελληνικές Αρχές, ενώ θα μεταφερθούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας για τις περαιτέρω διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».

Ειδήσεις σήμερα

Εκλογές 2023 - Δημοσκόπηση Marc για το ΘΕΜΑ: Παραμένει η διαφορά 20 μονάδων υπέρ Ν.Δ. - Επτακομματική Βουλή

Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος: «Καρουζέλ» φοροδιαφυγής €99 εκατ. από 80 εταιρείες

Ζέτα Μακρυπούλια: Η απάντηση της Sky Express στην ηθοποιό που έχασε την πτήση της

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης