Ηράκλειο: Ανδρουλάκης, Παπανδρέου και Πάλμε στα εγκαίνια του μουσείου «Ούλοφ Πάλμε» στο Μοχό (φωτογραφίες)

Ηράκλειο: Ανδρουλάκης, Παπανδρέου και Πάλμε στα εγκαίνια του μουσείου «Ούλοφ Πάλμε» στο Μοχό (φωτογραφίες)

«Θα συγκρουστούμε για ένα μεγάλο ποσοστό που θα κάνει τον ελληνικό λαό να έχει ξανά ισχυρή φωνή και πραγματική αντιπολίτευση» δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του κόμματος

mohos-irakleio829
Έστω και ανεπίσημα άνοιξε τις πύλες του χθες -την ημέρα που συμπληρώθηκαν 37 χρόνια από την δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε- το μουσείο στον Μοχό Ηρακλείου που είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Σουηδό πολιτικό, προσωπικό φίλο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στον γραφικό Μοχό του Ηρακλείου Κρήτης συναντήθηκαν χθες, με αφορμή τα εγκαίνια του μουσείου, ο γιος του Πάλμε, Γιόακιμ Πάλμε, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου, οι οποίοι μίλησαν στο περιθώριο της ειδικής εκδήλωσης. Ο Γιόακιμ Πάλμε ευχήθηκε μάλιστα καλή επιτυχία στο ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές και έδωσε μια ευχή, που όπως είπε, νιώθει πολύ ως σοσιαλδημοκράτης. Το Μουσείο δημιουργήθηκε, να σημειωθεί, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Ούλοφ Πάλμε στην πλατεία του Μοχού, που ήταν ο τόπος των καλοκαιρινών διακοπών του για αρκετά χρόνια και που σήμερα επισκέπτεται συχνά ο γιος του.

mohos


NAndroulakis_20230603_B_0015


Κλείσιμο
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Μοχό ανέφερε ότι: «Εμείς στο κόμμα μας δεν έχουμε ούτε ακροδεξιούς στα ψηφοδέλτια μας, ούτε ανθρώπους οι οποίοι προσβάλλουν την κοινή λογική και τις αγωνίες του πολίτη. Γι' αυτό πιστεύουμε ότι αν αγκαλιάσει ξανά ο ελληνικός λαός την προσπάθεια που κάνουμε, η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ θα είναι οι πρωταγωνιστές, θα είναι οι νικητές και ο κάθε πολίτης θα έχει ισχυρή φωνή». Επίσης τόνισε ότι για τις ιδέες και τα πιστεύω μας «θα συγκρουστούμε τις επόμενες τρεις εβδομάδες για ένα μεγάλο και ισχυρό ποσοστό που θα κάνει τον ελληνικό λαό να έχει ξανά ισχυρή φωνή και μια πραγματική αντιπολίτευση και όχι μια αντιπολίτευση η οποία τελικά βοήθησε τον κύριο Μητσοτάκη να πάρει αυτά τα ποσοστά παρά τα δεινά τα οποία συνέβησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

NAndroulakis_20230603_B_0038


Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε δε, ότι «το ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα είναι η πραγματική αντιπολίτευση που θα μπει ανάχωμα και εμπόδιο στην αλαζονεία του συστήματος εξουσίας του κυρίου Μητσοτάκη» ενώ επανέλαβε ότι «το πολιτικό χρώμα που ταιριάζει στην Κρήτη είναι το πράσινο» και ότι «θα δώσουμε αγώνα από τη μια μέχρι την άλλη άκρη του νησιού για να ξαναγίνει η Κρήτη πράσινη». Ο Γιώργος Παπανδρέου σχολίασε εν’ όψει της δεύτερης κάλπης ότι "υπάρχει χαραμάδα για να ανατείλει ξανά ο ήλιος ο πράσινος πάνω από την Κρήτη και να δώσει το παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα".

moxos_mouseio_palme8__1_
palme_gap


«Σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερους πολιτικούς, σαν τον Παπανδρέου και τον Πάλμε» δήλωσε ο Γιόακιμ Πάλμε κάνοντας αναφορά στη σχέση που είχε αναπτύξει από το 1979 ο πατέρας του με την Κρήτη.

NAndroulakis_20230603_B_0046


«Είναι μεγάλη τιμή για την Κρήτη το ότι δημιουργήθηκε αυτό το μουσείο γιατί δείχνει τη σχέση του κρητικού λαού με τα σοσιαλιστικά κινήματα όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά όλου του κόσμου - τα κινήματα που χτίστηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, αντιιμπεριαλιστικά κινήματα που ήθελαν όλους τους λαούς να ζουν σε ένα περιβάλλον ελευθερίας, δικαιοσύνης, ελπίδας και προοπτικής», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης προσθέτοντας ότι: «Εμείς δυστυχώς περάσαμε δύσκολα τα τελευταία 15 χρόνια με τις ανισότητες και δίνουμε έναν αγώνα στις 25 Ιουνίου, ο λαός μας να έχει καλύτερες μέρες».

NAndroulakis_20230603_B_0052


Ειδήσεις σήμερα

Δημοσκόπηση Marc για το ΘΕΜΑ: Επτά κόμματα στη Βουλή - Το 43,2% θέλει αυτοδύναμη ΝΔ

Τουρκία: Η νέα κυβέρνηση Ερντογάν - Ο Φιντάν στο ΥΠΕΞ και ο Γιασάρ Γκιουλέρ στο υπουργείο Άμυνας

Εγκατάλειψη βρέφους στην Ξάνθη: «Δεν είχα γάλα να το ταΐσω» υποστήριξε η 27χρονη μητέρα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης