Εκλογές 2023 - Ανδρουλάκης από Σητεία: Το ΠΑΣΟΚ θέλει να μειώσει το φορολογικό βάρος στη μεσαία τάξη

Εκλογές 2023 - Ανδρουλάκης από Σητεία: Το ΠΑΣΟΚ θέλει να μειώσει το φορολογικό βάρος στη μεσαία τάξη

Σε ομιλία του έδωσε βάρος στην ανάπτυξη των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για τη μισθωτή εργασία λέγοντας ότι «προτεραιότητά μας είναι να πέσει ο φόρος μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών»

androulakis_pasok_xr
Επιχείρηση διεύρυνσης του ισχυρού διψήφιου ποσοστού που έλαβε στις 21 Μαΐου στην Κρήτη ξεκινά ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τη διήμερη περιοδεία του στο Λασίθι και στο Ρέθυμνο.

Στις δύο διεδρικές περιφέρειες, όπου το ΠΑΣΟΚ απέκτησε -μετά από χρόνια- κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, ο κ. Ανδρουλάκης εκτιμά ότι το κόμμα του μπορεί να αυξήσει περαιτέρω τις δυνάμεις του. Ισχυρό «αποτύπωμα» αναμένει εκ νέου στο Ηράκλειο (εκλέχτηκαν δύο βουλευτές, η Ελένη Βατσινά και ο Φραγκίσκος Παρασύρης), ενώ η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι μπορεί να πετύχει και το «δύσκολο στοίχημα» στα Χανιά.


Ο Ν. Ανδρουλάκης στην Σητεία


Μιλώντας την Παρασκευή στη Σητεία ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «στις 25 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι ο ισχυρός νικητής των εκλογών» ενώ δήλωσε ότι «χρειάζεται ισχυρό ΠΑΣΟΚ απέναντι στη φαυλότητα της Νέας Δημοκρατίας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε βάρος στην ανάπτυξη των προγραμματικών προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για τη μισθωτή εργασία λέγοντας ότι «προτεραιότητά μας είναι να πέσει ο φόρος μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών». Εξήγησε τη διαφορά μεταξύ των άμεσων και των έμμεσων φόρων και της συζήτησης που εξελίσσεται «με λάθος τρόπο, λόγω της αδιανόητης προπαγάνδας της ΝΔ». Αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, για την ενίσχυση της Παιδείας, της Υγείας και του αγροτικού κόσμου.

Για το ιδιωτικό χρέος επiσήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν έλυσε τα προβλήματα, ψαλίδισε το νόμο του ΠΑΣΟΚ που προστάτευε την πρώτη κατοικία και τώρα βγάζει φωτογραφίες με την κυρία Κατσέλη».

Νωρίτερα με δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το ΠΑΣΟΚ έναν στόχο έχει για τη φορολογική του πολιτική: Να μειώσει το βάρος στη μεσαία τάξη, στον εργαζόμενο και τον φτωχότερο Έλληνα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που λέει ότι μείωσε τους συντελεστές, πρέπει να πει όλη την αλήθεια. Πέντε δισεκατομμύρια παραπάνω έμμεσους φόρους –ΦΠΑ και ειδικό φόρο κατανάλωσης – έχει εισπράξει τα τελευταία δύο χρόνια. Η ακρίβεια, η φτωχοποίηση και η πίεση της μεσαίας τάξης είναι αυτή που αποδίδει, κ. Μητσοτάκη, και όχι το δίκαιο φορολογικό σύστημα, που απλά δεν έχετε. Έχετε ένα φορολογικό σύστημα το οποίο δίνει πάρα πολλά στους ολιγάρχες και πολύ λιγότερα απ’ όσα αξίζει η μεσαία τάξη και οι ευάλωτοι Έλληνες».

Γι’ αυτό – πρόσθεσε- θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ένα δίκαιο φορολογικό που προτεραιότητα έχει:

Κλείσιμο
«Πρώτον, να υπάρχει διαφορά μεταξύ του συντελεστή φορολόγησης μιας οικογένειας με δύο παιδιά και μιας χωρίς παιδιά, για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό.

» Δεύτερον, είναι άδικο να είναι τόσο υψηλά ο φόρος στη μισθωτή εργασία. Προτεραιότητά μας είναι να πέσει ο φόρος στη μισθωτή εργασία μέσω των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να έχουμε λιγότερη μαύρη εργασία και καλύτερους μισθούς για τους Έλληνες πολίτες».

Για τα μερίσματα επανέλαβε ότι: «Η διαφορά για κάποιον που παίρνει ατομικό μέρισμα –δεν μιλώ για τα κέρδη – 70.000 ευρώ είναι μόλις 1.000 ευρώ στην ατομική περίπτωση». Και για τις γονικές παροχές υπογράμμισε ότι: «800.000 ευρώ – 400.000 ανά γονιό – είναι το όριο που προτείνουμε εμείς και αφορά πραγματικά τη μεσαία τάξη. Και όχι έως 4,8 εκατομμύρια που σίγουρα δεν αφορά τη μεσαία τάξη, αλλά αφορά ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας. Έχουμε όλοι χρέος πριν την κάλπη, στις 25 Ιουνίου, να πούμε την απόλυτη αλήθεια, χωρίς κρυφές ατζέντες, χωρίς φόβο, διότι αυτά που λέμε, θα είναι και η πυξίδα του μέλλοντος της χώρας».

Το πρόγραμμα της περιοδείας το Σάββατο

Αύριο στις 11:00 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα περιοδεύσει στο Πέραμα Μυλοποτάμου (κεντρική πλατεία) και στις 12:45 στην αγορά του Ρεθύμνου.

Στις 15.00 θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων (Γραφεία Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου, Τρία Μοναστήρια).

Στις 19:00 θα παραστεί στα εγκαίνια του Μουσείου «Ούλοφ Πάλμε» (Πλατεία Μοχού, Ηράκλειο Κρήτης).


Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση πλοίων στη Χίο: Η στιγμή που Έλληνας διασώστης κατεβαίνει στο πλοίο με τους Τούρκους ναυτικούς (βίντεο)

Θρήνος για τον αστυνομικό που σκοτώθηκε στην Κατεχάκη - Πήγαινε να γιορτάσει με φίλους την ειδικότητα ο γιατρός που τον παρέσυρε

Νόνικα Γαληνέα: Το πρώτο φιλί με τον Αλεξανδράκη, η φιλία με τον Κούρκουλο, η παρεξήγηση με τον Φασουλή

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης