Κοζάνη: Στην κυκλοφορία ξανά η Γέφυρα των Σερβίων μετά από 2,5 μήνες

Κοζάνη: Στην κυκλοφορία ξανά η Γέφυρα των Σερβίων μετά από 2,5 μήνες

Επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων - Η Γέφυρα παρέμεινε κλειστή από τις 17 Μαρτίου, οπότε και είχαν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα στην στατικότητά της

kozani_gefyra
Στην κυκλοφορία δόθηκε ξανά, γύρω στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, η Γέφυρα Σερβίων στην Κοζάνη κι ενώ προηγήθηκε η τέλεση αγιασμού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Γέφυρα δόθηκε στην κυκλοφορία αποκλειστικά για οχήματα κάτω των 3,5 τόνων και όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτική Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, μετά τη σύσκεψη με τους εμπλεκομένους φορείς, οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί προκειμένου να αποφευχθεί η διέλευση φορτηγών και οχημάτων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Δείτε βίντεο από το KozaniMedia

διέλευση οχημάτων από την υψηλή γέφυρα Σερβίων


Η Γέφυρα παρέμεινε κλειστή από τις 17 Μαρτίου, οπότε και είχαν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα στην στατικότητά της.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος των βελτιωτικών εργασιών έχει ξεπεράσει τις 300.000 ευρώ, ενώ σε ότι αφορά στις τοπικές κοινωνίες που υπέστησαν ζημιά από το κλείσιμο της γέφυρας, ο Περιφερειάρχης, επεσήμανε ότι καταγράφεται για να μπορέσει να υπάρξει ένα πλαίσιο διεκδικήσεων.

Κλείσιμο
kozani_1
kozani_2
Kozani_3


Όπως εκτίμησαν ειδικοί επιστήμονες, «τρεις σοβαροί λόγοι που μας οδήγησαν να πάρουμε την απόφαση για το κλείσιμο της γέφυρας των Σερβίων για τη διέλευση των οχημάτων ακόμα και των μικρών επιβατικών, είναι πρώτον, η ύπαρξη μιας μεγάλης ρωγμής στο σημείο στήριξης του προβόλου με το κατάστρωμα της γέφυρας στην τέταρτη κολόνα της γέφυρας των Σερβίων από την Κοζάνη προς τα Σέρβια. Ο δεύτερος λόγος είναι ο μεγάλος βαθμός οξείδωσης δύο ισχυρών τενόντων που κρατούσαν στην οριζόντια θέση τον πρόβολο της κολόνας αυτής, πάνω στον οποίο στηρίζονταν το κατάστρωμα βάρους 500 τόνων. Ο τρίτος λόγος είναι ότι μετά την εγκατάσταση ειδικών καταγραφικών οργάνων, ρωγμώμετρων για την ακρίβεια, μετρούσαμε για δύο συνεχόμενα 24ωρα διεύρυνση της μεγάλης ρωγμής».

Ειδήσεις σήμερα:

44 κόμματα δήλωσαν συμμετοχή για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Νίκος Ζιάγκος: Έχω κάνει σεξ με 3.800 γυναίκες, έρχονταν στο σπίτι 20-20

Τα 120 λεπτά της έντασης μετά τη σύγκρουση πλοίων στη Χίο και το τεστ για τα ελληνοτουρκικά

----------------

Εκλογές 2023


Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης