Γέφυρα Σερβίων: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση εργασιών συντήρησης - «Δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας»

Γέφυρα Σερβίων: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση εργασιών συντήρησης - «Δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας»

Δεν υπάρχουν ανησυχητικά ευρήματα στο σύνολο των τενόντων της, τόνισε ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Παναγιώτης Πανέτσος

gefira-servion
«Δεν υπάρχουν ανησυχητικά ευρήματα στο σύνολο των τενόντων της υψηλής γέφυρας Σερβίων μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επιθεώρησης στα σημεία επαφής του καταστρώματος με τις απολήξεις των προβόλων της γέφυρας». Στη διαβεβαίωση αυτή προχώρησε ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Παναγιώτης Πανέτσος απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του τελευταίου στο χώρο εργασιών στη γέφυρα.

Κάποιες άλλες μικρότερες ρωγμές που εντοπίστηκαν σε άλλα σημεία της γέφυρας δεν εμπνέουν καμιά ανησυχία, ενώ όπως τονίστηκε «οι μικροφθορές στον οπλισμό δεν προβληματίζουν για τη στατικότητά της». Έχουν ήδη επισκευαστεί τα σημεία αποκάλυψης των τενόντων και τις επόμενες ημέρες τα συνεργεία θα προχωρήσουν στην αποκατάσταση σημείων με τις μικρότερες ρωγμές.

Όπως αναφέρθηκε από το τεχνικό κλιμάκιο που έχει αναλάβει τον έλεγχο και την αποκατάσταση των προβλημάτων της γέφυρας, «μετά την ολοκλήρωση των επιθεωρήσεων με καταστροφικούς ελέγχους, οι τυχόν επισημάνσεις που θα προκύψουν θα ληφθούν υπ' όψιν στην ολοκλήρωση της μελέτης επισκευής της σοβαρής ζημιάς στον Μ6 2 πρόβολο της γέφυρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ελένη Χρονοπούλου: Η πρώτη της εμφάνιση μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας της για τον Αλέξη Γεωργούλη

Λέσβος: Τον ζήλευε, λέει η αδερφή του 55χρονου τον οποίο περιέλουσε με βενζίνη και του έβαλε φωτιά η σύζυγός του

Τσάρλι Μέρφι: «Γέμισα μελανιές στα γυρίσματα των ερωτικών σκηνών» αποκάλυψε η πρωταγωνίστρια της νέας σειράς του Netflix
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης