Έβρος: Πώς λειτουργούσε η ομάδα των συνοριοφυλάκων που περνούσε μετανάστες - Η προσέγγιση από τους Τούρκους διακινητές

Έβρος: Πώς λειτουργούσε η ομάδα των συνοριοφυλάκων που περνούσε μετανάστες - Η προσέγγιση από τους Τούρκους διακινητές

Πρόκειται για συναδέλφους που έχουν εμπειρία 23 ετών, λέει ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας συνοριακών φυλάκων

evros-sinoriofilakes
Φως στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η ομάδα των πέντε συνοριοφυλάκων που συνελήφθησαν στον Έβρο για διευκόλυνση των κυκλωμάτων διακίνησης παράνομων μεταναστών έριξε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσποινδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.

Αρχικά είπε ότι ο ανθυπαστυνόμος και οι τέσσερις αρχιφύλακες «είναι παλιοί συνάδελφοι που έχουν 23 χρόνια εμπειρίας καθώς είχαν προσληφθεί από το 2000».

«Οι συγκεκριμένοι δούλευαν ως ομάδα κατά των κυκλωμάτων διακίνησης, όλα ταυτα τα χρόνια είχαν επαφές με τα κυκλώματα των διακινητών προκειμένου να αποτρέψουν τη δράση τους κοντά στη συνοριακή γραμμή στο Διδυμότειχο όπου ήταν η περιοχή της αρμοδιότητας τους» συνέχισε ο κ. Χαρέλας.

Εξηγώντας πώς δρούσαν οι πέντε συλληφθέντες συνοριοφύλακες είπε οτι «βοηθούσαν τα κυκλώματα αυτά και πότε και πώς να μπουν στη χώρα οι μετανάστες αλλά και να διευκολύνουν ώστε να μην υπάρχουν συνάδελφοι και να κάνουν ελέγχους ώστε τα καραβάνια να συνεχίζουν στο εσωτερικό της χώρας»

Ερωτηθείς πώς προσεγγίζουν τα κυκλώματα των διακινητών αναζητώντας πρόθυμους συνεργάτες στους κόλπους των συνοριοφυλάκων και της ΕΛΑΣ, ο κ. Χαρέλας είπε ότι «τα κυκλώματα δίνουν αρκετά χρήματα και βγάζουν αρκετά χρήματα. Στην αρχή δεν λένε "πάρτε χρήματα" αλλά θα μας δώσουν μια πληροφορία που θα μας οδηγήσει σε άλλο κύκλωμα για να συλληφθεί και έτσι ξεκινά η ιστορία».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csze39qmcicp)

«Γι αυτό μιλάμε στους νέους συναδέλφους, για να μην δελεαστούν, καθώς τα κυκλώματα εύκολα μπορούν να βρουν συναδέλφους από λογαριασμούς στα social media» κατέληξε ο κ. Χαρέλας.

 Ντροπιαστικό για την ΕΛΑΣ

«Είμαστε σοκαρισμένοι από την υπόθεση. Είναι το δεύτερο περιστατικό που συναντάμε την τελευταία 5ετια. Όταν είσαι με συναδέλφους πρώτης γραμμής και αποκαλύπτεται η υπόθεση το μόνο που μπορείς είναι να είσαι σοκαρισμένος και να περιμένεις τη δικαιοσύνη» είπε αρχικά ο κ. Γιαλαμάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ίδιο «οι συνάδελφοι αυτοί ήταν στην πρώτη γραμμή χρόνια τώρα και δεν είχαν δώσει δείγματα γραφής παρανομίας» κάνοντας λόγοα για «ντροπιαστικό κομμάτι για την ΕΛΑΣ».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cszca6qrxwjl)


Στο ερώτημα, δε, αν υπάρχει ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλοι συνοριοφύλακες, ο κ. Γιαλαμάς αρκέστηκε να απαντήσει «η έρευνα συνεχίζεται».

«Αυτό είναι που μας σοκάρει, όταν με αυτούς τους συναδέλφους είσαι στην πρώτη γραμή στο ποτάμι και αυτοί οι συνάδελφοι αποδειχθεί ότι συνεργάζονται με τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών είμαι σοκαρισμένος» κατέληξε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Η δικογραφία για τον «Γύπα της Θεσσαλονίκης» - Άλλα τρία θύματα στις Αρχές

«Τον έβλεπα στο νερό με κεραυνούς γύρω» - Αυτόπτης μάρτυρας για τον τραγικό θάνατο τουρίστα στη Ρόδο

«Έκανα σαρδάμ» λέει τώρα η Χρονοπούλου μετά τη δήλωσή της για αυξήσεις φόρων από το ΠΑΣΟΚ

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης