Στην καταγγελία ότι δέχθηκε πυροβολισμό από αεροβόλο όπλο από τρεις νεαρούς προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης μια καθηγήτρια που διδάσκει στο 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.
Σύμφωνα με την καταγγελία της καθηγήτριας στην Ασφάλεια Χαλκίδας το επεισόδιο συνέβη στις 12:20 το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ η ίδια περπατούσε έξω από το σχολείο στο οποίο διδάσκει.
Κατά την καταγγελία της καθηγήτριας τρία παιδιά - η ίδια είπε ότι είναι πιθανόν μαθητές άλλου σχολείου - την περίμεναν, με έναν εξ αυτών να βγάζει αεροβόλο όπλο τύπου περιστρόφου, τη σημάδεψε και την πυροβόλησε στην κοιλιά.
Η καθηγήτρια είπε στους αστυνομικούς ότι από το αεροβόλο εκτοξεύτηκε πιθανόν ένα πλαστικό βλήμα αλλά ευτυχώς δεν την τραυμάτισε.
Μετά την καταγγελία οι αστυνομικοί ψάχνουν την ταυτότητα των τριών νέων, αν τους γνωρίζει κάποιος και αν υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες.
Από την πλευρά της η καθηγήτρια εξήγησε στους αστυνομικούς ότι δεν έκανε άμεσα την καταγγελία καθώς, όπως είπε, «το σκεφτόταν» από το μεσημέρι της Δευτέρας.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας