Δική Άλκη Καμπανού: «Κοκκάλωσα και άλλαξα γνώμη όταν είδα τι έγινε» κατέθεσε ο 8ος κατηγορούμενος

Δική Άλκη Καμπανού: «Κοκκάλωσα και άλλαξα γνώμη όταν είδα τι έγινε» κατέθεσε ο 8ος κατηγορούμενος

Ο 21χρονος ζήτησε συγγνώμη τόσο από την οικογένεια του Άλκη, όσο και τη δική του - «Η γιαγιά μου σοκαρίστηκε οταν το έμαθε» ανέφερε μεταξύ αλλων

αλκης
Με την απολογία του όγδοου κατηγορούμενου ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό δύο φίλων του, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου, στη Χαριλάου, από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ.

"Θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγνώμη στην οικογένεια του Άλκη για την ευθύνη που μου αναλογεί. Σε καμία μητέρα και σε κανέναν πατέρα δεν αξίζει να τραβήξουν τον πόνο που τραβάνε αυτοί οι γονείς. Συγνώμη και από την πλευρά της οικογενείας μου", είπε ο 21χρονος Ν.Κ., ο οποίος επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο.

Ο κατηγορούμενος είπε ότι είναι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο - τρία χρόνια και δεν είχε συμμετάσχει ποτέ σε κάποιο επεισόδιο. Μιλώντας για το μοιραίο βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου υποστήριξε ότι πήγε στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο κέντρο της πόλης για να πιει μπύρα και να δει τον αγώνα βόλεϊ της ομάδας. "Κάποια στιγμή άκουσα κάποιον να μιλάει για ένα συμβάν στο Ωραιόκαστρο, όμως δεν έδωσα σημασία εκείνη την ώρα και συνέχισα να μιλάω με τον φίλο μου. Αργότερα τον ρώτησα αν θα πάμε βόλτα στην Χαριλάου να βρούμε οπαδούς του Αρη και του είπα να πάμε", είπε.

Ο 21χρονος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως την ώρα της δολοφονικής επίθεσης εκείνος βγήκε από το αυτοκίνητο, αλλά δεν έφτασε ποτέ στην οδό Γαζή, καθώς "πάγωσε" και άλλαξε γνώμη.

"Φτάσαμε στην Πλαστήρα και χαμηλώσαμε ταχύτητα. Κάποια στιγμή κατέβηκαν από το πρώτο αυτοκίνητο κάποια άτομα και τότε γύρισα το κεφάλι μου και είδα τα πέντε παιδιά που κάθονταν στην πολυκατοικία. Εμείς παραμείναμε στο αμάξι και δεν βγήκαμε, περιμέναμε τα παιδιά να ρωτήσουν τι ομάδα ήτανε. Θα καταλαβαιναμε την απάντησή τους από το πως θα εξελισσόταν η συμπλοκή. Μόλις ξεκίνησε, κοιταχτήκαμε και μετά από 15-20 δευτερόλεπτα βγήκαμε όλοι μαζί από το αυτοκίνητο για να πάμε στη συμπλοκή", ανέφερε ο 21χρονος.

Ισχυρίστηκε, δε, ότι "δεν είχα δει τι γίνεται, ούτε τα όπλα, ούτε τίποτα. Έβλεπα ότι μαλώνουν. Υπήρχε απλά μια συμπλοκή. Ήταν όλοι μαυροφορεμένοι, δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος ήταν ποιος".

Μιλώντας για τη δική του συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση, υποστήριξε ότι βγήκε από το αυτοκίνητο και έφτασε μέχρι την μπροστινή του πλευρά, ενώ δεν περπάτησε ποτέ έως την πολυκατοικία της οδού Θ. Γαζή.

"Πήγαμε να μαλώσουμε αλλά όταν είδα ότι υπάρχει ένταση και φωνές, από μόνος μου άλλαξα γνώμη και δεν ήθελα να πάω εκεί και να κανω κάτι. Έλεγα "τι πάω να κάνω;". Δεν αντιλήφθηκα τη σοβαρότητα της κατάστασης, απλά άλλαξα γνώμη. Είπα "τι πας να κάνεις, για ποιο λόγο;". "Κοκκαλωσα" και κάθισα εκεί. Δεν είδα κάτι παραπάνω. Υπήρχαν φωνές και βρισιές, ακούγονταν κραυγές αλλά δεν ήταν πόνου. Μόλις μπήκαμε στο αυτοκίνητο, ένας από τους κατηγορούμενος είπε ότι έγινε "χοντράδα" και ότι είδε πολλά αίματα. Δεν ρώτησα κάτι παραπάνω", σημείωσε.

Ο 21χρονος αναφέρθηκε και στη στιγμή που έμαθε από το διαδίκτυο ότι ο Άλκης Καμπανός τραυματίστηκε θανάσιμα από τη δολοφονική επίθεση. "Είχε τραγική κατάληξη αυτό το συμβάν που ήμουν και εγώ και δεν ήξερα τι να κάνω. Μένω με τη γιαγιά μου και δεν ήθελα να την τρομάξω, είναι μεγάλη γυναίκα. Δεν κοιμήθηκα εκείνο το βράδυ. Πήγα στο σπίτι φίλου μου μέχρι να βρω πώς θα της το πω. Δύο ημέρες πριν με συλλάβουν της είπα ότι ήμουν παρών σε αυτό το συμβάν, σοκαρίστηκε και δεν μπορούσε να μου μιλήσει. Ήθελα απλά να φύγω, δεν μπορούσα να βλέπω τη γιαγιά μου σε τέτοια κατάσταση. Δεν παραδόθηκα στην αστυνομία, περίμενα να βρω το θάρρος και την δύναμη να το πω και στους γονείς μου που έλειπαν στο εξωτερικό. Μετά από δύο ημέρες με συνέλαβαν", κατέθεσε.

Κλείσιμο
Η απολογία του 21χρονου αναμένεται να συνεχιστεί τη τη Δευτέρα.



Ειδήσεις σήμερα:

Λιποθύμησε στο δικαστήριο ο Κούγιας κατά τη διάρκεια της δίκης Πισπιρίγκου

Ο Άντονι Φάουτσι που πολέμησε την Covid, ξένος εταίρος στην Ακαδημία Αθηνών

Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή, στην 22χρονη που άφησε το βρέφος της μέσα σε ΙΧ για να πάει για ψώνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης