Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων στη Θεσσαλονίκη - Οκτώ ελεύθερες διελεύσεις στα Μάλγαρα, συμφόρηση στην Κατερίνη
Που εντοπίζονται τα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων - 100% πληρότητα στα ΚΤΕΛ
Κορυφώνεται από το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα η επιστροφή των εκδρομέων στη Θεσσαλονίκη. Ουρές οχημάτων σχηματίζονται ήδη από το μεσημέρι στα διόδια του Αιγινίου και των Μαλγάρων, αλλά και στο τμήμα της εθνικής οδού πριν από τη σήραγγα της Κατερίνης, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται σημαντικά προβλήματα.
Αναλυτικότερα, όπως γνωστοποίησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της Τροχαίας, από το μεσημέρι και μέχρι λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, οι μπάρες στα διόδια των Μαλγάρων σηκώθηκαν για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων οκτώ φορές, στις 12.11, 12.42, 13.55, 14.21, 15.11, 15.45, 16.10 και 16.35, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των εκδρομέων.
Δείτε το βίντεο του GRTimes με τις ουρές στα Μάλγαρα
Στο δε τμήμα της εθνικής οδού πριν από τη σήραγγα της Κατερίνης σημειώνεται κατά διαστήματα συμφόρηση, με καθυστερήσεις περίπου δέκα έως 15 λεπτών, καθώς λόγω των έργων στο τούνελ οι τρεις λωρίδες συγχωνεύονται σε μία, με αποτέλεσμα τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Ωστόσο, σύμφωνα με την Τροχαία, μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί αξιοσημείωτα προβλήματα.
Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς σε μεγάλα τμήματα του δικτύου της εθνικής οδού ο καιρός είναι βροχερός, ενώ σε ορισμένες περιοχές προβλέπονται καταιγίδες τις επόμενες ώρες.
Πέραν της επιστροφής με ΙΧ, με 100% πληρότητα και αυξημένα δρομολόγια συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης, περίπου 30 δρομολόγια είναι προγραμματισμένα στη γραμμή Θεσσαλονίκη- Αθήνα και άλλα 25 στην αντίστροφη (έναντι περίπου 20 συνολικά τις καθημερινές), ενώ η κίνηση εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να είναι αυξημένη καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας