Μαρτυρία Ελλήνων στο Σουδάν: «Είμαστε εγκλωβισμένοι στη μητρόπολη και πυροβολούν απ’έξω»

Μαρτυρία Ελλήνων στο Σουδάν: «Είμαστε εγκλωβισμένοι στη μητρόπολη και πυροβολούν απ’έξω»

Αδύνατον να βγει κανένας έξω, λέει ο μητροπολίτης Σάββας - Δεν διατρέχουν κίνδυνο οι δύο Έλληνες που τραυματίστηκαν χθες

sudan_1604
Μέσα σε διασταυρούμενα πυρά έχουν εγκλωβιστεί οι Έλληνες στο Χαρτούμ του Σουδάν όπου συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα με αμείωτη ένταση οι μάχες ανάμεσα σε δυνάμεις του στρατού και παραστρατιωτικές ομάδες.

Στη μητρόπολη, στο κέντρο της πόλης, είχαν εγκλωβιστεί περίπου 15 Έλληνες, δήλωσε την Κυριακή του Πάσχα στον Alpha ο μητροπολίτης Νουβίας, Σάββας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cry4hn3l1wuh)


Την ώρα που μιλούσε ακούγονταν συνεχώς πυροβολισμοί. «Ήταν αδύνατον να βγει κανένας έξω», εξήγησε ο κ. Σάββας.

«Έχουμε πρόβλημα. Έχω κόσμο που έχει εγκλωβιστεί εδώ μέσα από το πρωί του Σαββάτου που τελέστηκε η ακολουθία. Δεν μας είχε ενημερώσει κανείς ότι θα συμβεί κάτι στο Σουδάν» πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Αναφέρθηκε ακόμη στους δύο Έλληνες που τραυματίστηκαν από έκρηξη ρουκέτας το πρωί του Μεgάλου Σαββάτου.

«Νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, έχουν προγραμματίσει για σήμερα χειρουργείο. Ο ένας έχει τραυματιστεί στα κάτω άκρα και ο άλλος στο ένα κάτω άκρο, την κοιλιά και πάνω από το μάτι. Οι γιατροί λένε ότι είναι σταθερή η κατάστασή τους».

Πριν ολοκληρώσει ο μητροπολίτης, η επικοινωνία μαζί του διακόπηκε και δεν ήταν πλέον εφικτή, ανέφερε ο Alpha.

Από την πλευρά του, ο επίτιμος πρόξενο της Ελλάδας, Γεράσιμος Παγουλάτος, δήλωσε ότι η ζωή και των δύο τραυματιών δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, ωστόσο νοσηλεύονται σε νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις για την αφαίρεση των θραυσμάτων από τα πόδια του ενός και από την κοιλιακή χώρα του άλλου.

Σε επικοινωνία που είχε με τον έναν από τους τραυματίες, ανέφερε πως ο λόγος που η επέμβαση δεν έχει γίνει ακόμη είναι εξαιτίας των μαχών οι οποίες κάνουν αδύνατη την κυκλοφορία αμάχων.

«Η υγεία τους είναι καλά, βέβαια έχουν και τις αγωνίες τους εάν και πότε θα γίνει η εγχείριση και φυσικά πότε θα τελειώσει ο εμφύλιος που ξεκίνησε από χθες, Σάββατο» δήλωσε.

Από τις συγκρούσεις στο Σουδάν έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 56 άνθρωποι μέσα σε δύο ημέρες. Δύο Έλληνες είναι ανάμεσα στους τραυματίες.

Χθες το υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε στους Έλληνες να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Σουδάν εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.


Ειδήσεις σήμερα: 

Τροχαίο στη Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου - Οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, νεκρή μία γυναίκα

Σύμη: Ακρωτηριάστηκαν τα τέσσερα δάχτυλα του 13χρονου - Έσκασε κροτίδα πάνω του

Πέθανε η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης