Ένα email αποκάλυψε τους Πακιστανούς τρομοκράτες - Ο Goga και το βίντεο με την εικονική δολοφονία

Ένα email αποκάλυψε τους Πακιστανούς τρομοκράτες - Ο Goga και το βίντεο με την εικονική δολοφονία

Τους ξεσκέπασε μήνυμα που εστάλη στην Αντιτρομοκρατική - Οι εντολές από Τεχεράνη και ο επιχειρηματίας ξενοδοχείων που είχε μπει στο στόχαστρό τους

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
tromokrates_pakistanoi_xr
Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση αλλά και τα σχέδια της πακιστανικής τρομοκρατικής ομάδας που σχεδίαζε να αιματοκυλήσει την Αθήνα προκύπτουν μέσα από τη δικογραφία, αλλά και τις πληροφορίες από τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής. Οκτώ ακόμη ομοεθνείς τους βρίσκονται στη διαδικασία του ξεσκονίσματος από τις Αρχές, καθώς μόνο η εργαστηριακή εξέταση των κινητών τηλεφώνων του 27χρονου αρχηγού της ομάδας Irtaza Haider, που ζούσε στη Ζάκυνθο, ολοκληρώθηκε, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως είναι ζήτημα ημερών η σύλληψη κάποιων από αυτούς.

Οπως αποκαλύπτεται, η εξακρίβωση της ταυτότητας του 27χρονου Πακιστανού που ξεκλείδωσε την υπόθεση οφείλεται σε ένα email που εστάλη στις 14 Φεβρουαρίου στην Αντιτρομοκρατική. Παράλληλα, Πακιστανοί που εξετάστηκαν από την Αστυνομία λένε ότι ο Haider είχε πολλά λεφτά που οι ίδιοι -χωρίς να γνωρίζουν- υπέθεταν ότι μπορεί να προέρχονται από διακίνηση ναρκωτικών. Ο νεαρός αλλοδαπός σε συνομιλίες του το τελευταίο διάστημα έλεγε ότι δεχόταν απειλές από αγνώστους για να μην αποκαλύψουν τη δράση του, χαρακτηρίζοντάς τον «πράκτορα».
tromokrates_in__4_
Το εστιατόριο-εβραϊκή συναγωγή στου Ψυρρή, στο οποίο σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εικονική δολοφονία που έστησε σφάζοντας μια κατσίκα για να χρησιμοποιήσει το αίμα και τα εντόσθιά της σε μια μακάβρια σκηνογραφία που έστησε, αναθέτοντας σε ομοεθνή του τον ρόλο του θύματος. Στόχος του, να στείλει το βίντεο στα κεντρικά της οργάνωσης στην Τεχεράνη ώστε να πείσει για τις δολοφονικές του δεξιότητες και να πάρει χρήματα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο μίτος της Αριάδνης άρχισε να ξετυλίγεται όταν: «Στις 14 Φεβρουαρίου περιήλθε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Αντιτρομοκρατικής, μήνυμα από τον λογαριασμό muham520@proton.me, με χρήστη άτομο αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, στο οποίο αναγραφόταν ότι μια τρομοκρατική ομάδα Πακιστανών, διαμενόντων στην ελληνική επικράτεια θα προβεί σε τρομοκρατική ενέργεια με όπλα και εκρηκτικά που βρίσκονται επιμελώς κρυμμένα στα σπίτια των μελών της τρομοκρατικής ομάδας και τα σχέδια του επικείμενου χτυπήματος είναι αποθηκευμένα στα κινητά τηλέφωνα και στους υπολογιστές.

Κλείσιμο
Ως αρχηγικό μέλος της ομάδας φέρεται άνδρας που διαμένει στο Λαγανά Ζακύνθου πλησίον του ξενοδοχείου “Πανόραμα”, εργάζεται στην περιοχή Κερί Ζακύνθου και διατηρεί λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook με όνομα προφίλ “Ιρτιζα Χαιδελ Σχεραζι”. Ενσωματωμένο στο εν λόγω μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν ένα στιγμιότυπο οθόνης (screenshot), που απεικονίζει μια σειρά φωτογραφιών προερχόμενες από το λογαριασμό του στο facebook του φερόμενου ως αρχηγικού μέλους της οργάνωσης».

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και άλλοι αλλοδαποί που φέρονται να έμεναν στον ίδιο χώρο με τον συλληφθέντα στη Ζάκυνθο, ενώ οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση.
tromokrates_in__2_
Ο Irtaza Haider είναι ο 27χρονος αρχηγός της ομάδας που ζούσε στη Ζάκυνθο

«Πρωινές ώρες της 15ης Φεβρουαρίου αποφασίστηκε να διενεργηθεί νομότυπη έρευνα, παρουσία εκπροσώπου δικαστικής αρχής, σε όλους τους χώρους του οικήματος εντός του οποίου διαπιστώθηκε ότι διέμενε ο υπό έρευνα αλλοδαπός ώστε να εντοπιστούν ευρήματα που σχετίζονται με τη διερευνώμενη υπόθεση. Κατά την άφιξη των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι το οίκημα αποτελείται από έξι αυτόνομα διαμερίσματα όπου εντοπίστηκαν να διαμένουν οι Irtaza Haider, Muhammad W., Muhammad A., Ali A., Muhammad A., Ghulam M., Mudassar A., Hussain S., Safrish R. Οι 9 συγκεκριμένοι Πακιστανοί (σ.σ.: εννοεί μαζί με τον Haider) που εντοπίστηκαν να διαμένουν στο υπό έρευνα οίκημα προσήχθησαν απευθείας προκειμένου να διακριβωθούν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας, να εξεταστεί το καθεστώς της νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα, αλλά και να διερευνηθεί τυχόν εμπλοκή τους στην ερευνώμενη υπόθεση. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές κινητής τηλεφωνίας, USB, κάρτες μνήμης, αποδεικτικά συναλλαγών μέσω χρηματοπιστωτικού ιδρύματος και κάρτες sim», αναφέρεται στη δικογραφία.

Λίγο παρακάτω γράφεται ότι «Ο Muhammad A., όπως ανέφερε, διαμένει στο ίδιο οίκημα με τον Irtaza Haider με τον οποίο εργάζονται και κατά περιόδους μαζί. Σχετικά με τον Haider δήλωσε πως έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών και χασίς, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να τα εμπορευόταν, καθώς, όπως είχε αντιληφθεί, κατείχε πολλά χρήματα, μέρος των οποίων πιθανόν έστελνε σε συγγενείς του στο Πακιστάν. Αναφορικά με τις συναναστροφές του Haider, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έκανε στενή παρέα με τον Ali A., διαμένουν στο ίδιο οίκημα και με τον οποίο είχαν ταξιδέψει μαζί στην Αθήνα, αρχές του 2023 ενώ συναναστρεφόταν και με τον Ali Z., 25 ετών ο οποίος διέμενε εκτός οικήματος».
tromokrates_in__3_
Ο 29χρονος Hussain Abid με όπλο και μαχαίρι στα χέρια του


Εντυπωσιακός είναι και ο όγκος των δεδομένων που βρέθηκαν και ελέγχονται εξονυχιστικά: «Στο κινητό τηλέφωνο του Haider βρέθηκαν 307 μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, 544 sms - mms, 36 βίντεο, 36 αρχεία ήχου, 786 φωτογραφίες, 9255 επαφές καθώς και το ιστορικό συνομιλιών των εφαρμογών Facebook - Messenger, imo, native messages, Snapchat, TikTok, Viber, Whatsapp- Whatsapp business».

Στις 7 Δεκεμβρίου, ο Haider στέλνει ένα μήνυμα στον αρχηγό στην Τεχεράνη και αναφέρει ότι «Χθες έγινε επικοινωνία με τον Goga, του είχαν πει για τη δουλειά και αυτουνού. Είπε ότι ήταν να κάνει δουλειά αλλά έκανε πίσω». Ο Abbas τού απαντά: «Του είχα πει για το Ντουμπάι μια δουλειά και δεν την έκανε και για να μπει σε ένα δωμάτιο και δεν την έκανε ούτε αυτή, δεν έδειξε ενδιαφέρον. Γινόταν deal για 80 lakh, 50 για τους άλλους και 30 θα κρατούσε ο Goga. Ηταν να γίνει παιχνίδι σε ένα σπίτι. Τους είχα στείλει το location, τη διεύθυνση, τους είχα στείλει τα πάντα, τους έδειξα ότι αυτό είναι το μέρος, είχα στείλει και άτομα να τραβήξουν βίντεο πριν, όλες τις λεπτομέρειες. Ηταν εύκολο να μπουν απλά σε ένα σπίτι στο οποίο βρίσκονταν δύο άτομα. Να έκαναν τη δουλειά και να φεύγανε».

Στις 8 Ιανουαρίου, έχει καταγραφεί μια συνομιλία που αφορά μια ανθρωποκτονία που φέρεται να διέπραξε ο Haider, με τον Sayed Fakhar Abbas να αμφιβάλλει για τη διάπραξή της ζητώντας περισσότερες αποδείξεις: «Σκοτώσατε έναν άνθρωπο. Δεν είναι ότι δεν έγινε τίποτα. Σε παρακαλώ να βρεις τα νέα ή τρόπο να το αποδείξεις. Αν δεν τα καταφέρω να τους πείσω ότι είναι αληθινό, αυτοί θα με διώξουν από την ομάδα τους και θα μου ζητήσουν όλα τα λεφτά πίσω. Εχω την οικογένειά μου εδώ, μπορεί αυτό να μου προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα», του λέει. Ο Haider τού απαντά: «Ημουν εκεί. Ηταν τρία άτομα. Και τον μαχαίρωσαν. Εγώ ο ίδιος τράβηξα το βίντεο και ήταν μαζί μου και άλλοι. Οι δικοί σου επίτηδες βρίσκουν λάθη».

Για αυτή την υπόθεση, την επόμενη μέρα, ο Haider μιλάει με έναν Πακιστανό με το όνομα Suman λέγοντάς του ότι η εικονική δολοφονία που παρουσίασαν δεν έγινε πιστευτή, του ζητάει επίμονα να βρει τρόπο να καλύψει το λάθος του, υποστηρίζοντας πως φοβάται για την αντίδραση αυτών που προσπάθησαν να εξαπατήσουν λέγοντας: «Εσύ τι νομίζεις; Αυτοί δεν είναι μικρά παιδιά. Πράκτορες είναι. Τι νόμιζες; Οτι μπορούμε να τους κοροϊδεύουμε με τα λόγια και αυτοί να μας πιστέψουν; Αυτό είναι όλο ψεύτικο. Κοροϊδία. Με τα λόγια δεν γίνεται δουλειά. Εχω αγχωθεί πολύ τώρα, είμαι στη μέση».
tromokrates_in__1_

Του έταξε 2.500 ευρώ

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν τον Suman και του πήραν κατάθεση. Οπως είπε, τον γνώρισε τα περασμένα Χριστούγεννα στην Ομόνοια, λίγες εβδομάδες αργότερα του έστειλε μήνυμα αναφέροντάς του ότι μπορεί να τον βοηθήσει οικονομικά στέλνοντας μια φωτογραφία με 500 ευρώ. Οπως είπε ο Suman, αρνήθηκε την πρόταση, όμως λίγες ημέρες αργότερα ο Haider επικοινώνησε και πάλι μαζί του και του έταξε 2.500 ευρώ για να πάει σε ένα σπίτι και να παραστήσει τον δολοφονημένο.

Ο Suman αποδέχθηκε την πρόταση και στα μέσα Ιανουαρίου μετέβη σε μονοκατοικία στους Αγίους Αναργύρους για να κάνει αυτό που του ζητήθηκε. Μόλις έφτασε, τον ανέμενε ο Haider και τον ενημέρωσε πως είχε σφάξει μια κατσίκα με σκοπό να χρησιμοποιήσει το αίμα και τα εντόσθιά της, ώστε να φανεί πιο πειστική η εικονική δολοφονία. Στη συνέχεια, τον έντυσε με τα ρούχα που έφεραν αίμα, τον ξάπλωσε στο πάτωμα για να παραστήσει τον δολοφονημένο, και κατέγραψε τη σκηνή σε βίντεο.

Οπως είπε στους αστυνομικούς, δεν έλαβε ποτέ την αμοιβή γιατί το βίντεο δεν έγινε πιστευτό: «Δεν γνώριζα το λόγο της βιντεοσκόπησης, παρά μόνο ότι ο Haider θα το έστελνε στο εξωτερικό σε κάποια άτομα τα οποία αν ικανοποιούνταν από το αποτέλεσμα θα του έστελναν την αμοιβή και θα έπαιρνα και εγώ το μερίδιό μου».

Από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 12 Φεβρουαρίου, ο Haider μιλάει με τον Abbas και στοχοποιούν επιχειρηματία με ξενοδοχεία. Ο Haider αναφέρει: «Αυτός που θα κάνουμε στόχο έρχεται τρεις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή. Είναι επιχειρηματίας. Οταν θα είναι στα χέρια μου, ο άνθρωπος ζωντανός δεν θα φύγει». Ο Abbas ζητάει λεπτομέρειες λέγοντας: «Μπορώ να έχω μια φωτογραφία από αυτό τον άνθρωπο; Αν είναι επιχειρηματίας μπορείς να γκουγκλάρεις την εταιρεία ή να τον βρεις στο Facebook; Θα υπάρχουν λεπτομέρειες».

Ο Haider στέλνει φωτογραφία που τον απεικονίζει, ο Abbas επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες για το άτομο αυτό και το οικογενειακό του περιβάλλον επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία που θα του δώσει πρέπει να είναι σωστά: «Γιατί άμα τον δείξουν στην τηλεόραση με άλλο όνομα, τότε θα έχουμε εμείς πρόβλημα». Παράλληλα, απαιτεί να γίνουν άμεσα και άλλες ενέργειες όπως να ληφθούν φωτογραφίες και βίντεο του ατόμου και του αυτοκινήτου αναφέροντας ενδεικτικά: «Να τραβήξεις κανένα τέτοιο βίντεο να φαίνεται μέσα ότι τον παρακολουθούμε. Να φαίνεται η πινακίδα του αυτοκινήτου και το άτομο αυτό καθαρά».

Η απολογία του

Για την Αντιτρομοκρατική, ο Irtaza Haider είναι ο επιχειρησιακός αρχηγός του τρομοκρατικού βραχίονα που ο ίδιος έστησε στη χώρα του, υπό τις οδηγίες και τις εντολές του Sayed Fakhar Abbas. Ο 27χρονος, παρά το γεγονός ότι μένει 4 χρόνια στην Ελλάδα και ξέρει ελάχιστα ελληνικά, παραδέχθηκε ότι όλα τα έκανε για τα χρήματα.

«Εξετασθείς ο Haider ανέφερε ότι προ δύο ετών ενετάχθη σε οργάνωση στην οποία τον στρατολόγησε ο Abbas γνωστός και ως Shani ηλικίας περίπου 33 ετών, γεννηθείς στο Πακιστάν, με τον οποίο κατάγονται από το ίδιο χωριό. Για την ένταξη του έλαβε το χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να δρα κατόπιν εντολών της οργάνωσης που θα διαβιβάζονταν σε αυτόν από τον Abbas. Ειδικότερα, από τον Νοέμβριο του 2022, έλαβε επανειλημμένα την οδηγία να βιντεοσκοπήσει και κατόπιν να προβεί σε τρομοκρατική ενέργεια με έκρηξη ή ένοπλη επίθεση στην ορθόδοξη Εβραϊκή συναγωγή, με ανθρωποκτόνο σκοπό πράξη για την οποία θα λάμβανε χρηματική ανταμοιβή. Τελικά, με τη συνδρομή του Hussein Ambed, εκπλήρωσε το μέρος της βιντεοσκόπησης και φωτογράφησης ενώ πρότεινε την ανθρωποκτονία δύο ατόμων, γεγονός που μεταξύ άλλων θα είχε ως αποτέλεσμα την προβολή της στην τηλεόραση. Επιπλέον, με τη συνδρομή του Hussein Αmbed, σχεδίασε εικονική ανθρωποκτονία δύο ατόμων όμως ο τελευταίος υπαναχώρησε πριν την ολοκλήρωση του σχεδίου.

Ετσι, πραγματοποίησε την εικονική δολοφονία μόνο ενός ατόμου, βιντεοσκοπώντας την και στέλνοντας τη στην οργάνωση. Για τον Abbas τόνισε ότι μιλούμε μόνο μέσω της εφαρμογής Whatsapp, ενώ αναφερόμενος στην οργάνωση την περιέγραψε ως μια με διεθνή δράση και προσέθεσε ότι οι ενδεχόμενες δράσεις της θα πρέπει να έχουν τέτοια βαρύτητα ώστε να έχουν ευρεία απήχηση στα ΜΜΕ».

Επίσης, όπως υποστήριξε, αλλά και αποδεικνύεται μέσω των μηνυμάτων που έστελνε, τον τελευταίο καιρό έδειχνε προβληματισμένος και δεχόταν απειλές: «Κάποιοι με απειλούν. Μου λένε ότι είμαι πράκτορας και πλήρωσε 2.000.000 ρουπίες αλλιώς θα πούμε στην Αστυνομία τα πάντα για σένα...».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στο ύψος του Χίλτον - Στο «κόκκινο» η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας

«Επιδημία» διαζυγίων στη showbiz: Περιπέτειες, τρίτα πρόσωπα και... μπόλικο μυστήριο

Ο «πρίγκιπας» της Αράχωβας ήταν... βασιλιάς της απάτης - Οι σφαίρες στο στήθος και τα ρούχα των 20 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης