Ψευτογιατρός: Πήρε 215.000 ευρώ από άλλα τρία θύματα

Ψευτογιατρός: Πήρε 215.000 ευρώ από άλλα τρία θύματα

Τους υποσχόταν θεραπεία ή τουλάχιστον θεαματική  βελτίωση

pseftogiatros-mak1
Στην εξιχνίαση άλλων τριών υποθέσεων που σχετίζονται με τον ψευτογιατρό Διονύση Τριανταφύλλου προχώρησε η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται για τη δράση του 66χρονου ο οποίος έπειθε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ψευτογιατρού έχουν ασκηθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με τις αποκαλύψεις για τη δράση του να προκαλούν ανατριχίλα.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ οι τρεις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν αφορούν περιστατικά που σημειώθηκαν από το 2006 έως το 2014 με τον ψευτογιατρό να κερδίζει 215.000 ευρώ από τους τρεις ασθενείς στους οποίους «υποσχόταν πλήρη θεραπεία ή τουλάχιστον τη θεαματική βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους, εφόσον ακολουθούσαν την προτεινόμενη από αυτούς θεραπεία, χωρίς ωστόσο να επέλθει το υποσχόμενο αποτέλεσμα».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας κατηγορουμένου για εξαπάτηση ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος πέντε (5) εξ’ αυτών (σχετ. η από 20-01-2023 παρουσίαση της υπόθεσης) και στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκαν άλλες τρείς περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι, για την υπόθεση είχε σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος 66χρονου ημεδαπού και 72χρονου αλλοδαπού.

Όπως προέκυψε, οι προαναφερόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2006 έως το έτος 2014, εξαπάτησαν σε τρεις (3) ακόμη περιπτώσεις, ασθενείς, αποκομίζοντας το συνολικό χρηματικό ποσό των (215.000) ευρώ, υποσχόμενοι την πλήρη θεραπεία ή τουλάχιστον τη θεαματική βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους, εφόσον ακολουθούσαν την προτεινόμενη από αυτούς θεραπεία, χωρίς ωστόσο να επέλθει το υποσχόμενο αποτέλεσμα.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Η «ακτινογραφία» των ψηφοδελτίων της ΝΔ - Οι νέοι, οι αποσύρσεις, οι δεύτερες ευκαιρίες και οι συμβολισμοί

«Μην με ακουμπάς»: Η «έκρηξη» μέλους της βασιλικής φρουράς στο Μπάκιγχαμ που έγινε viral στο TikTok

Η απόφαση για ευθανασία στο λευκό τιγράκι εξόργισε τα ζωοφιλικά σωματεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης