Ψευτογιατρός: «Στάχτη στα μάτια» και απειλές στα θύματα όταν τον αμφισβητούσαν

Ψευτογιατρός: «Στάχτη στα μάτια» και απειλές στα θύματα όταν τον αμφισβητούσαν

Συγγενείς ασθενών που έβλεπαν τα οικεία πρόσωπα να γίνονται χειρότερα επισκέπτονταν τον 66χρονο, αλλά αυτός τους αμφισβητούσε με κάθε τρόπο

ψευτογιατρος91
Από τις δικαιολογίες ως τις απειλές έφτανε το «ρεπερτόριο» του ψευτογιατρού όταν τα θύματά του άρχιζαν να έχουν αμφιβολίες για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν.

Από την μία πλευρά τα θύματα έβλεπαν ότι δεν βελτιώνεται η κατάστασή τους και από την άλλη δεν είχαν πλέον τη δυνατότητα να πληρώνουν τα υπέρογκα ποσά που ζητούσε για τις «θεραπείες» του. Όταν όμως ζητούσαν τον λόγο στο «ιατρείο» του δέχονταν επίθεση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq27ay76e9mh)


Σε βίντεο από το 2006 που μετέδωσε το Mega, φαίνονται συγγενείς ασθενών να του λένε ότι αμφιβάλλουν για τις μεθόδους του ψευτογιατρού και του Γερμανού συνετάιρου του.

Θύμα: Το παιδί τι γίνεται; Εμένα αυτό με ανησυχεί, χθες ο Γερμανός δεν ήταν ξεκάθαρος, εμένα άλλα μου είπε στο τηλέφωνο την τελευταία φορά που μιλήσαμε. Να συνεχίσω έτσι άλλα δύο χρόνια και να μου πεις ότι μέχρι εκεί πάει και να μην έχει πάει πουθενά;

Κλείσιμο
Ψευτογιατρός: Η δικιά μας η γνώμη είναι ότι πάει πάρα πολύ καλά.

Θύμα: Η δικιά σου η γνώμη. Όσοι την βλέπουν, δεν έχει κανείς την ίδια γνώμη και μην προσπαθείς να με ακυρώσεις, γιατί εγώ τη ζω κάθε μέρα, κάθε μέρα

Ψευτογιατρός: Δεν θα σε ακυρώσω, απλώς εγώ εξυπηρετώ την κατάσταση αυτήν τώρα, διαφορετικά θα έπρεπε να ανεβαίνετε στη Γερμανία συνέχεια. Κάνω ό,τι μπορώ.

Θύμα: Να σου πω κάτι, εγώ όταν ξεκίνησα και μίλησα. Μίλησα για συγκεκριμένο πλάνο. Δεν μίλησα εξυπηρετώ, δηλαδή δεν κατάλαβα μου κάνει κανείς χάρη. Χάρη μου κάνετε;

Ψευτογιατρός: Εγώ;

Θύμα: Άσε εσένα. Χάρη; Γιατί; Ακολουθώ ένα πρόγραμμα, από την στιγμή που δεσμεύεσαι να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα οφείλεις να μου ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, δεν είναι έτσι γουστάρουμε, ο κάθε ένας… Γιατί εγώ χθες τα πήρα όταν μου είπες θα σε παρατήσει, ποιος θα με παρατήσει; Τι είμαι να με παρατήσει.

Παρά τις υποσχέσεις του ψευτογιατρού η κατάσταση ασθενών με καρκίνο ή σκλήρυνση κατά πλάκας έδειχνε να χειροτερεύει.

Θύμα: Εμένα μου είχατε πει ότι σε έναν χρόνο το παιδί, θα είναι αν μι τι άλλο αυτόνομο, πράγμα το οποίο δεν το έχει. Η μικρή είναι στο εντελώς αντίθετο, προσπαθεί μέχρι εκεί που δεν παίρνει, εγώ θέλω την ψυχολογία της, γιατί εγώ χθες πέθανα, πέθανα στην κυριολεξία.

Ψευτογιατρός: Εγώ κάνω ό,τι μπορώ για την ψυχολογία της και το ξέρεις. Εγώ γίνομαι βράχος και σπάει το κύμα επάνω μου και δέχομαι και τη δικιά σας απογοήτευση και κούραση και τα λοιπά.

Θύμα: Για εμένα δε μετράει τίποτα, δε μετράει ούτε η κούραση, ούτε τίποτα πέρα από το παιδί μου.

Ψευτογιατρός: Εννοώ βγαίνει επάνω μου, αλλά σας λέω και πάλι είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει. Ναι δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε, δεν είμαστε εκεί που θέλουμε. Αλλά…

Θύμα: Θα είμαστε εκεί που θέλουμε;

Ψευτογιατρός: Πιστεύω ότι θα είμαστε.

Σε άλλη περίπτωση, ασθενής ρώτησε γιατί η θεραπεία που έδωσε ο ψευτογιατρός δεν είναι γνωστή στο εξωτερικό.

Θύμα: Μιλούσα με μια φίλη μου στον Καναδά η οποία δουλεύει...

Ψευτογιατρός: Τη Λίντα;

Θύμα: Ναι τη Λίντα… και η νύφη της. Έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την … και μιλούσα μαζί της και της είπα για την όλη διαδικασία και μου λέει δεν την ξέρω την όλη διαδικασία, αυτή δουλεύει σε κλινική εκεί.

Ψευτογιατρός: Σε κλινική αποκλείεται να την ξέρει, αν πάει στην Αλμπέρτα, στο Αλμπέρτα Γιουνιβέρσιτι όμως, από την άλλη μεριά.

Θύμα: Μου είπε ότι και στο Αλμπέρτα και στο Βανκούβερ το κάνουν, αλλά το κάνουν με ανοσοκαταστολή.

Ψευτογιατρός: Ναι, ανοσοκατασταλτικά είναι, εε δεν έχει νόημα όμως.



Ειδήσεις σήμερα:

Μάικ Πομπέο: Όταν πήγε να σπάσει την πόρτα του Ερντογάν - Αποκαλύψεις του πρώην υπουργού για Τουρκία και Ελλάδα

Κακοκαιρία: «Καταρράκτες» δημιουργήθηκαν πάνω στη Βασιλίσσης Σοφίας - Δείτε εικόνες

Ψευτογιατρός: Νέα καταγγελία - «Μου ζήτησε 100.000 ευρώ να θεραπεύσει την τύφλωσή μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης