Δημοσκόπηση RASS: Στις 5,1 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Δημοσκόπηση RASS: Στις 5,1 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Μεγάλο προβάδισμα 16,4 μονάδων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα για την πρωθυπουργία

ekloges_dimoskopisi_xr
Η πανελλήνια έρευνα της RASS, που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίζει τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 28,2%, τον ΣΥΡΙΖΑ 23,1%, το ΠΑΣΟΚ 11,4%, το ΚΚΕ 6,8%, την Ελληνική λύση 4,8% και το ΜέΡΑ25 4,4%. 

H διαφορά μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε κατά μία μονάδα σε σχέση με την δημοσκόπηση του Ιανουαρίου της ίδιας εταιρείας. Η μέτρηση της Rass παρουσιάστηκε στο Action24. 

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει ξεκθάρα αυτής του Αλέξη Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 16,4 μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Σημαντικό είναι το προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης με 63,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.  Μόνον στο ερώτημα ποιος από τους κ.κ Μητσοτάκη και Τσίπρα μπορεί να διασφαλίσει καλύτερα την ποιότητα της δημοκρατίας η διαφορά μεταξύ των δύο πέφτει κάτω από τις 10 μονάδες. 

Ως πρώτη επιλογή των ψηφοφόρων για την επόμενη κυβέρνηση καταγράφεται η αυτοδυναμία της ΝΔ με 27,2%, με το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στο 13,4% και την αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ στο 11,5%.  Μία κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει την προτίμηση του 9,3% . 

Το 35,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την διαχείριση  της Οικονομίας σε όφελος των πολιτών διευρύνοντας το ποσοστό που καταγράφεται στην πρόθεση ψήφου για το κυβερνών κόμμα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αθροίζει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο Νίκος Ανδρουλάκης το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.  

Μεγαλύτερο είναι το προβάδισμα της ΝΔ και στο ερώτημα σχετικά  με το ποιο κόμμα δίνει μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες -33,7% με 18,5%. 

Για την πρόταση Ανδρουλάκη «Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» το 55,6% διαφωνεί, ενώ θετικά τη βλέπει το 38,8%.
 


Δείτε την έρευνα: 

Κλείσιμο
  

action__14_
action__1_
action__13_
action__11_
action__12_
action__9_
action__10_
action__8_
action__7_
action__6_
action__5_
action__3_
action__4_
action__2_
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης