Ηράκλειο Κρήτης: Φυλάκιση άνω των 15 ετών για 55χρονο που βίαζε την πρώην σύντροφό του
Η υπόθεση που απασχόλησε τις αρχές τον Οκτώβριο του 2021 ξεκίνησε να εκδικάζεται στα μέσα Μαρτίου
Στη φυλακή θα παραμείνει ο 55χρονος άνδρας ο οποίος καταδικάστηκε για υπόθεσηβιασμού και κακοποίησηςτης πρώην συντρόφου του στο Ηράκλειο.
Η υπόθεση που απασχόλησε τις αρχές τον Οκτώβριο του 2021 ξεκίνησε να εκδικάζεται στα μέσα Μαρτίου και η εκδίκασή της ολοκληρώθηκε την Παρασκευή με την καταδίκη του 55χρονου ο οποίος κρίθηκε ένοχος για βιασμό κατ' εξακολούθηση, για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ' εξακολούθηση αλλά και για άλλα αδικήματα.
Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 15,5 ετών.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.