Τα θέματα των ΑμεΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Βερβεσού - Αυγουλά

Τα θέματα των ΑμεΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Βερβεσού - Αυγουλά

Δεύτερο γραμματέα για κάθε ανάπηρο δικηγόρο που θα παραστεί ως δικαστικός αντιπρόσωπος θα ζητήσει ο ΔΣΑ – Κατά προτεραιότητα οι ανάπηροι ασκούμενοι σε κάθε προκήρυξη θέσεων του Συλλόγου

dsa_amea
Το θέμα της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στα δικαστήρια, τα εκλογικά κέντρα, αλλά όλα τα άλλα θέματα που απασχολούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, με προβλήματα οράσεως και υπεύθυνο για θέματα των ΑμεΑ Ευάγγελο Αυγουλά.

Αφορμή για την συνάντηση αυτή αποτέλεσαν οι επικείμενες εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα εξής:

-Με αφορμή τις επερχόμενες:

i) θα ζητηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, για κάθε ανάπηρο δικηγόρο ο οποίος θα παραστεί ως δικαστικός αντιπρόσωπος σε εκλογικό τμήμα, να δοθεί η δυνατότητα αμειβόμενης απασχόλησης και δεύτερου Βοηθού – Γραμματέα.

ii) θα ασκηθούν πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προσβασιμότητα για τους ανάπηρους ψηφοφόρους τόσο προεκλογικά για την πληροφόρησή τους επί των υποψηφιοτήτων και των πολιτικών θέσεων των κομμάτων, όσο και κατά τη διάρκεια της άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος

iii) να γίνει ρητή αναφορά, για πρώτη φορά στη χώρα μας, στις οδηγίες προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους, για την αποδοχή και την ορθή συμπεριφορά, απέναντι σε τυφλούς χειριστές πιστοποιημένων σκύλων οδηγών, οι οποίοι θα προσέλθουν για στα εκλογικά κέντρα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Επιπλέον:

Κλείσιμο
-Δημιουργείται Πανελλαδικό Μητρώο ανάπηρων δικηγόρων, σε συνέχεια του Μητρώου ανάπηρων δικηγόρων που λειτουργεί στον ΔΣΑ, με σκοπό την καλύτερη υποστήριξη των ανάπηρων συναδέλφων και την εξασφάλιση της συμμετοχής τους πανελλαδικά, στη λήψη οποιασδήποτε απόφασης τους αφορά. Προς τούτο θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων.

-Στον ΔΣΑ θα έχουν προτεραιότητα πλέον ανάπηροι ασκούμενοι δικηγόροι, σε κάθε προκήρυξη θέσεων του Συλλόγου.

-Θα ασκηθούν πιέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των ανάπηρων πολιτών της χώρας για τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά αίτησης και λήψης δωρεάν νομικής βοήθειας, με κάθε προσβάσιμο τρόπο, όπως δημιουργία ενημερωτικού video με υπότιτλους και διερμηνεία στην Ελληνική νοηματική γλώσσα, εκτύπωση υλικού στη γραφή Braille και σε μεγαλογράμματη γραφή κ.ά.Ειδήσεις σήμερα:

Η Ρίτα Γουίλσον τραγούδησε Κόκοτα στη δεξίωση Μπάιντεν για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο

Γάμοι ανηλίκων, εκτελέσεις και μετά «Σασμός» στο... TikTok

Survivor All Star: Αποβολές, αποχωρήσεις, delivery και έρωτες στη ζούγκλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης