Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που συνελήφθησαν - Φωτογραφίες

Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που συνελήφθησαν - Φωτογραφίες

Στο μικροσκόπιο οι συνομιλίες με τον «εγκέφαλο» στην Τεχεράνη - Τους ζητούσε να επισπεύσουν το χτύπημα στην εβραϊκή συναγωγή στου Ψυρρή

Πακιστανοί τρομοκράτες-ΕΥΠ: Αυτοί είναι οι δύο που συνελήφθησαν
pakistanoi_hussain-hader
Ο 27χρονος αρχηγός Χαϊντέρ που ζούσε στη Ζάκυνθο, ο 29χρονος Χουσεΐν που είχε μετακομίσει στη Σπάρτη και η ομάδα της Αθήνας αποτελούμενη από τρία άτομα συνθέτουν σύμφωνα με πληροφορίες, τον τρομοκρατικό πυρήνα της Ελλάδας που έδιναν αναφορά και έπαιρναν εντολές από τον 30χρονο ομοεθνή τους που ζούσε καταζητούμενος στην Τεχεράνη.

Το protothema.gr αποκαλύπτει τις φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων που σχεδίαζαν να αιματοκυλήσουν την εβραΐκή συναγωγή στου Ψυρρή.

Ο Χαϊντέρ
HAIDER__1_
HAIDER__2_
HAIDER__3_
HAIDER_4_2
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, είναι θέμα χρόνου να συλληφθούν και οι τρεις της Αθήνας καθώς φαίνεται να μιλούσαν όλοι μαζί σε κλειστά γκρουπ διαδικτυακών εφαρμογών, με ένα μεγάλο μέρος των μηνυμάτων να έχει ήδη αποκωδικοποιηθεί.

Όπως προέκυψε, είχαν αναπτύξει σχέση μέσω ποινικών και κρατουμένων σε σωφρονιστικά καταστήματα, με ομοεθνείς τους ακόμη και Αλβανούς αναζητώντας οπλισμό και επαγγελματίες εκτελεστές. «Αυτός είναι καλός. Έχει κάνει και φυλακή» φέρεται να λένε σε μια από τις συνομιλίες που έχουν αποκωδικοποιήσει οι αρχές.

Μάλιστα, φέρεται να έχουν συζητήσει ακόμη και για τις τιμές και τον αριθμό των ατόμων που ήθελαν να δολοφονήσουν. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν ήταν να εντοπίσουν από τον χώρο των ποινικών έμπιστους ανθρώπους που θα τους παρέδιδαν τα όπλα καθώς δέχονταν αφόρητες πιέσεις από τον σύνδεσμο στην Τεχεράνη να κάνουν γρήγορα και να μην χάνουν χρόνο για να αναλάβουν δράση. Μάλιστα, φέρεται να τους λέει ότι αν δεν μπορούν να βρουν τον οπλισμό για να γαζώσουν αθώους πολίτες του εστιατορίου – συναγωγής της οδού Αισώπου, να βάλουν μερικές φιάλες υγραερίου και να τους τινάξουν στον αέρα.

Ο Χουσεΐν
Κλείσιμο
HUSSAIN__1_
HUSSAIN__3_
HUSSAIN__2_
HUSSAIN_4
Σύμφωνα με συνομιλίες που αποκωδικοποιήθηκαν του 30χρονου Πακιστανού που ζει στην Τεχεράνη με τον 27χρονο επιχειρησιακό αρχηγό της Αθήνας τον Χαϊντέρ που ζει στη Ζάκυνθο, του έστειλε λίστα ατόμων για να φωτογραφίσει ενώ τον κατηύθυνε και πώς θα τραβήξει το φωτογραφικό υλικό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε άλλη συνομιλία, ο Πακιστανός από την Τεχεράνη, ζητούσε επίμονα να μάθει αν είχε προχωρήσει η φωτογράφιση για ένα συγκεκριμένο άτομο που αποτελούσε στόχο και είχε μούσι.


Δείτε βίντεο: Πακιστανοί τρομοκράτες-ΕΥΠ: Αυτοί είναι οι δύο που συνελήφθησαν
Πακιστανοί τρομοκράτες-ΕΥΠ: Αυτοί είναι οι δύο που συνελήφθησαν


Ειδήσεις σήμερα:

Οι γέφυρες του Ρικάρντο Μοράντι: Στη Γένοβα γκρεμίστηκε, στα Σέρβια έκλεισε

Ο Ραγκούσης έχτισε βίλα στην Πάρο με δάνειο για τρίτεκνους -  «Το δικαιούνταν η σύζυγός μου»

Λιάνης... όπως Μικρούτσικος: «Η Βουγιουκλάκη άνοιξε το κιμονό, μου έδειξε το στήθος της και μου λέει “πιάσ’ το”»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης