Αττικό Πάρκο: Κέντρο διάσωσης αγρίων ζώων από τη Νότια Αφρική θέλει να φιλοξενήσει το τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια

Αττικό Πάρκο: Κέντρο διάσωσης αγρίων ζώων από τη Νότια Αφρική θέλει να φιλοξενήσει το τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια

Είναι πολύ εξαντλημένο και αφυδατωμένο - Ζυγίζει μόνο 12 κιλά

leyki_tigris_arthro
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» για τα ζώα, το περιβάλλον και το κυνήγι, ενδιαφέρθηκε για το τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο πλησίον του Αττικού Πάρκου και επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος .

Όπως πληροφορήθηκε, το νεαρό ζώο είναι πολύ εξαντλημένο και αφυδατωμένο λόγω κακής διατροφής, ζυγίζει μόνο 12 κιλά, δείχνει φιλικό αλλά μάλλον δεν αντιδρά λόγω της εξασθένησής του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, με εντολή του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά, το ζώο θα υποβληθεί σε πλήρη κτηνιατρικό έλεγχο, ο οποίος θα περιλαμβάνει αιματολογικές εξετάσεις και μαγνητική τομογραφία. Μία πρώτη ακτινογραφία έδειξε να υπάρχει κτηνιατρικός ήλος, που σημαίνει, πως έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Παράλληλα η «Νέμεσις» ενημέρωσε με επιστολή το υπουργείο Περιβάλλοντος και τον υφυπουργό πως δέχτηκε τηλεφώνημα από μεγάλο κέντρο διάσωσης αγρίων ζώων από την Νότια Αφρική , οι υπεύθυνοι του οποίου εξέφρασαν την επιθυμία να αναλάβουν όλα τα έξοδα του ζώου, προκειμένου να μεταφερθεί στο εν λόγω κέντρο, αφού πρώτα ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.

Η «Νέμεσις» θα παρακολουθεί και θα ενημερώνεται για τη πορεία της υγείας του ζώου και θα πράξει ότι είναι δυνατόν, ώστε να μεταφερθεί στο κέντρο διάσωσης.

Το χρονικό της εγκατάλειψης

Μια παράξενη υπόθεση παράνομου εμπορίου άγριου ζώου στην Ελλάδα εξετάζουν τις τελευταίες ημέρες το αστυνομικό τμήμα Σπάτων και η Περιφέρεια Παλλήνης, μετά την καταγγελία του ιδρυτή του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, για την λευκή τίγρη μόλις 4 μηνών που βρέθηκε πεταμένη στα σκουπίδια του πάρκου.

Κλείσιμο
Το ζώο ήρθε με παράνομο τρόπο στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς του πάρκου είναι ανάπηρο από την μέση και κάτω.

Λευκή τίγρης βρέθηκε παρατημένη στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου


Όπως είχε αναφέρει στο protothema.gr ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου την λευκή τίγρη εντόπισαν το πρωί της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του Δήμου.

leyki_tigris__1_


«Οι άνθρωποι της καθαριότητας βρήκαν την περασμένη Τρίτη το πρωί ένα εγκαταλελειμμένο άσπρο τιγράκι κάτω από τα σκουπίδια του πάρκου. Μας ειδοποίησαν και πήγαμε και το πήραμε. Το ζώο δεν είναι καθόλου καλά στην υγεία του. Αμέσως ενημερώσαμε την αστυνομία, το δασαρχείο, την Περιφέρεια Παλλήνης και κανένας μέχρι τώρα δεν γνωρίζει ούτε από πού προέρχεται, ούτε και πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Το ζώο δυστυχώς είναι ανάπηρο, είναι μωρό περίπου 3 με 4 μηνών, θηλυκό. Το έχουμε κάνει ακτίνες και είναι χάλια η κατάστασή του» είχε πει ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου.

leyki_tigris__2_


Στη συνέχεια, είχε υποστηρίξει πως ο ιδιοκτήτης του ζώου πρέπει να το εγκατέλειψε την Δευτέρα το απόγευμα στο συγκεκριμένο σημείο... «Βρέθηκε στο χώρο όπου εναποθέτουμε τα σκουπίδια έξω από το πάρκο. Πρέπει να το αφήσανε την περασμένη Δευτέρα, ίσως το μεσημέρι με απόγευμα που υπήρχε ακόμα κίνηση. Από τις κάμερες που ελέγξαμε τη νύχτα δεν φαίνεται να πέρασε και να σταμάτησε κάποιος στο σημείο, αλλά και ο σεκιούριτι δεν είδε κάποια περίεργη κίνηση».

leyki_tigris__3_


Για τον ιδρυτή του πάρκου το ζώο έχει βρεθεί με παράνομο τρόπο στην Ελλάδα, καθώς μετά από δική του έρευνα στο διαδίκτυο υπάρχουν site που πωλούν λευκές τίγρεις: «Αυτός που πήρε με τον όποιο παράνομο τρόπο το ζώο και το έφερε στην Ελλάδα, άγνωστο πως, δεν ήξερε να το μεγαλώσει. Η κακή κατάσταση του προέρχεται κυρίως από κακή διατροφή, δεν έχει πάρει σωστές βιταμίνες, γάλα, δεν έχει πάρει ήλιο. Στο ένα του πόδι φαίνεται πως προσπάθησαν να του κάνουν μια πρόχειρη εγχείρηση όμως το βασικό πρόβλημα είναι πως από την μέση και κάτω το ζώο είναι ανάπηρο».

«Στις ακτινογραφίες που του κάναμε, διαπιστώσαμε πως μέρος από τα κόκαλα του ζώου δεν φαίνονται, είναι ανύπαρκτα. Γενικά το ζώο είναι χάλια και δεν γνωρίζουμε πόσο θα ζήσει. Θεωρώ πως κάποιος ή κάποια αυτό το ζώο το αγόρασε μωρό. Πρέπει να είναι θύμα παράνομης αγοράς άγριων ζώων, η οποία φυσικά και υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Επειδή είναι λευκό εικάζω πως ίσως αγοράστηκε από κάποιο τσίρκο δεν ξέρω και δεν μπορούμε να καταλάβουμε την προέλευση του. Το σίγουρο είναι πως δεν αγοράστηκε στην Ελλάδα, αλλά ήρθε από το εξωτερικό. Αυτός που το έφερε απ έξω πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτηκε. Δεν μιλάμε για μια λευκή όμορφη γατούλα, αλλά για μια λευκή τίγρη, η οποία φτάνει να ζυγίζει πάνω από 180 κιλά και σε μήκος τα δυο μέτρα» είχε συμπληρώσει ο Λεσουέρ.

Δείτε βίντεο: Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Λευκό τιγράκι βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σκουπίδια
Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Λευκό τιγράκι βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σκουπίδια

«Δυστυχώς δεν θα ζήσει», λέει ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου για το τιγράκι 

Η λευκή τίγρης που εγκαταλείφθηκε είναι περίπου 3-4 μηνών «δεν μπορεί να περπατήσει, δυσκολεύεται να συρθεί ακόμα με τα μπροστινά άκρα. Είναι σε άθλια κατάσταση. Δεν είναι Βεγγάλης ή Σουμάτρας, είναι άσπρη τίγρη. Είναι μετάλλαξη τίγρης, που συνήθως συναντάς σε τσίρκα. Δεν είναι ζώα που βρίσκεις στη φύση, είναι προϊόντα μετάλλαξης. Αυτή η τίγρης θα φτάσει τα 2 μέτρα μήκος και βάρος 200 κιλά» είχε δηλώσει ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου.

Λευκή τίγρης βρέθηκε παρατημένη στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου


«Το μεγαλύτερο παράνομο εμπόριο στον κόσμο είναι το εμπόριο ζώων άγριας πανίδας» πρόσθεσε, αναφέροντας πως το τιγράκι «δεν έτρωγε γάλα, κονσέρβα, δεν έπινε νερό. Το μόνο που τρώει είναι κιμάς κόκκινου κρέατος. Αυτός που την είχε δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει φροντίδα, δεν ήξερε τίποτα. Εμείς τη φροντίζουμε και περιμένουμε να μας πουν τι θα την κάνουμε. Αυτό το ζώο δεν θα ζήσει δυστυχώς…».


Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων: 11 μέτρα για τη στήριξη στους συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, στους τραυματίες και τους επιβαίνοντες

Σύγκρουση τρένων: Στον μηχανοδηγό και στη διοίκηση που τον έκρινε επαρκή καταλόγισε ευθύνες ο σταθμάρχης

Κριστιάνο Ρονάλντο: Κλώτσησε μπουκάλια και έβγαλε το περιβραχιόνιο όταν φώναζαν «Μέσι, Μέσι» από την εξέδρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης