Ανακοίνωση για την αλλαγή της ώρας εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Μαρτίου λήγει το χειμερινό ωράριο και θα πρέπει να μετακινήσουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα μπροστά. Ειδικότερα, το ξημέρωμα της Κυριακής στις 03:00 τα ρολόγια μας θα πρέπει να δείχνουν 04:00.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα.
Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ.».
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.